Húsvéti nagytakarítás hatékonyan

Hamarosan itt a kedvenc ünnepünk, a Húsvét, s már alig várjuk, hogy tulipánok és nárciszok illata lengje be a lakást, miközben főzzük a finom sonkát és a gyerekekkel együtt festjük a tojásokat. Beleborzongunk azonban, ha a szokásos tavaszi nagytakarításra gondolunk, hiszen felsorolni is nehéz, mennyi teendőnk van ilyenkor. Egy rutinos háziasszonyon is kifoghatnak a makacs vízkőfoltok, a beszürkült padló fugái vagy éppen a mikrohullámú sütő kisebb-nagyobb zsírfoltjai, ráadásul a takarítással járó vesződségek és fáradtság is kedvünket szegheti. De ne adjuk fel!

Érdemes kijelölnünk egy napot és lépésről lépésre megterveznünk, hogy mely helyiségben milyen feladatok várnak ránk. Nagytakarításkor mindig ügyeljünk arra, hogy szobáról szobára haladjunk, mindig a legbelső szobában kezdjük, majd kifelé haladjunk a lakásban, illetve minden helyiségben felülről lefelé takarítsunk. A munkánkat megkönnyítheti az egyik legpraktikusabb, környezetkímélő, gyors és kényelmes takarítási-tisztítási forma, a gőztisztítás.

Nagytakarításkor érdemes kipróbálnunk egy gőztisztító gépet, amivel viszonylag rövid idő alatt nagyobb felületeket tudunk lemosni, s még hajlonganunk sem kell annyit. A forró gőzzel rendkívül hatékonyan tudjuk a különböző felületeket tisztán tartani, a gőz továbbá fertőtlenít, elpusztítja a baktériumokat, s remekül oldja a zsírt és az olajat is. A gőz erejét mindenhol és minden felületen bevethetjük: keményburkolaton, fürdőszobában, WC-ben, konyhában, üvegen, tükrön vagy sima bútorfelületen, vasalásnál és textilápolásnál egyaránt.

Mivel a gőznyomás ereje fellazítja a lerakódott szennyeződéseket, könnyedén letisztíthatjuk a fürdőszoba és a konyha csempéjét, illetve a csapon lerakódott vízkövet is eltávolíthatjuk. Makacs szennyeződések a tűzhelyen és a mikrohullámú sütőben? A forró gőz segítségével itt is felvehetjük a harcot, a legkisebb részekhez, pórusokhoz is hozzáférünk, hiszen a gőz az apró résekbe is beáramlik, ráadásul nem árt a rozsdamentes acélnak, nem roncsolja a felületet. A konyhai és előszobai járólap befeketedett fugázásán is segíthet, hiszen a gőz kifújja az elszennyeződéseket a járólapok közötti résekből. Jöhetnek az ablakok és az ajtófélfák, még a legkisebb ablakrésekben is megszabadulhatunk a lerakódott kosztól és portól. A gőztisztító gép rendszeres használatával elősegíthetjük, hogy a por részecskéi kevésbé tapadjanak meg az egyes felületeken.

A Kärcher gőztisztító gépek alapvetően a kuktához hasonlóan működnek. A tartályba vizet öntünk, ami felforr, s a kb. 150 Celsius-fokos vízből gőz keletkezik, amelyet a tisztítandó felületre juttatunk. Ha meleg vízzel töltjük fel a készüléket, gyorsabbak leszünk, lerövidül a felmelegítési folyamat. A forró gőz a felületen levő szennyeződéseket fellazítja, emellett a rajta levő kórokozókat, baktériumokat elpusztítja, valamint szagtalanít is.

A Kärcher SC1 gőztisztító gép gyorsan üzembe helyezhető, kis helyen elfér, így könnyen tárolható, tisztítási eredményességét tekintve pedig azonos a nagyobb értékű gépekkel, csak kompakt méretben készül. Könnyű utántölteni, a tartály gyorsan felmelegszik, azonban a biztonsági előírásokra minden esetben figyeljünk oda. Utántöltésnél mindig várjuk meg, hogy a tartály lehűljön, ez a folyamat gyorsítható azzal, ha teljesen kiengedjük belőle a levegőt.

A Kärcher gőztisztító gépek további nagy előnye, hogy vegyszerek nélkül tisztítanak, ami egyrészt rendkívül környezetbarát, másrészt előnyös azok számára, akik allergiásak a tisztítószerekre. Mindannyian tudjuk, hogy a kisgyerekek előszeretettel vesznek bármit a szájukba, ami az útjukba akad, így akár a szervezetükbe kerülhetnek az allergiát kiváltó tisztítószer maradványok is. Az ásványi sótól mentesített gőztisztítással azonban megvédhetjük még a családunk legkisebb tagjait is, hiszen a tisztítószerekkel ellentétben nem maradnak allergének a felületeken. Vízkőmentes és csíkmentes tisztaság.

Bővebb információért látogasson el weboldalunkra!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek