INFÓ

Lovagi kalandok a legkisebbeknek

2014. december 10., szerda 10:19 |

Sokszor kapjuk gyermekeinket azon, hogy különböző mesefilmek szereplőit utánozzák, vagy egy-egy jelentet próbálnak újra eljátszani. Ez persze nem véletlen. A kicsik személyiségfejlődésének egyik legmeghatározóbb része a szerepjáték, mivel ezen keresztül ismerkednek meg a társadalmi szerepkörökkel, feladatokkal, illetve a mindennapi kommunikációs helyzetekkel.

Szerepjáték közben fejlődnek verbális és szociális készségeik, képzelőerejük, kreativitásuk is. Az ilyen típusú játékok épülhetnek valós, illetve fiktív karakterekre, függően attól, hogy gyermekünket éppen mi varázsolta el utoljára.

A szerepjátékok 2-6 éves korig a legdominánsabbak a gyermekek mindennapjaiban, ám természetesen ezt követően is jelen maradnak még, csak fokozatosan veszítenek prioritásukból.

A LEGO DUPLO termékcsalád kifejezetten az óvodás és bölcsődés gyermekeknek készül, ezért a tervezők úgy fejlesztik a játékokat, hogy azok a leghatékonyabban fejlesszék a legkisebb építőmesterek készségeit. A LEGO DUPLO termékcsalád Királyi kastély készlete tökéletes szerepjáték lehetőséget ad, mivel az picik a lovagok szövevényes, izgalmas és kalandos történeteit kelthetik életre a minifigurák segítségével, miközben kreativitásukat megélve felépítik a királyi kastélyt. A játék során rengeteg dologgal ismertethetjük meg őket, mint például érdekes históriák a történelemből, vagy a lovai élet mindennapjai. Mindemellett a kicsik képzelőerejüket megcsillogtatva sokat tanulnak arról, hogyan lehet stabil tornyokat, várakat felépíteni, így rengeteg hasznos információt szereznek a méretek és formák világáról is. Az együtt töltött idő alatt segítsünk nekik, amikor szükséges javítsuk mozdulataikat, ezzel támogatjuk őket abban, hogy mozgásfejlődésük dinamikus legyen. A hagyományosnál kétszer nagyobb LEGO DUPLO kockák kifejezetten az apró kezeknek készültek; sokkal könnyebb őket megfogni, egymáshoz illeszteni és biztonságosak is, így garantált sikerélményt biztosítanak a legkisebbek számára, akik határtalan fantáziaviláguknak köszönhetően az adott készleteket többféle módon is felépíthetik.

Ráadásul az építőelemek tengernyi élénk színben pompáznak, ennek köszönhetően a kicsik gyorsan megismerkedhetnek a színekkel is.

Nagyszerű kreatív játéktippeket találhatsz a www.DUPLOvilag.hu weboldalon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta