A csajok jobbak a városszépítésben

Zanza!

Lehoczki Zsuzsa, Fekete Tünde és Botos Barbara végzett a FŐTÁV pályázatának dobogóján.

Budapesten több helyen találkozhatunk olyan föld felett vezetett távhő-vezetékekkel, melyek hasznosak, de nem feltétlenül szépek. A FŐTÁV tervei szerint ezek előbb-utóbb lekerülnek majd a föld alá. De addig is miért ne lehetne kihasználni a felületüket arra, hogy szépítsük, barátságosabbá tegyük vele a lakókörnyezetet?

Ezen az ötleten felbuzdulva a távhőszolgáltató először Újpesten, az Elem utcában futó szürke, dupla távhő-vezeték színessé varázsolására hirdetett egy játékot.

A versenyen bárki elindulhatott a kreatív elképzeléseivel. A játék lebonyolításához külön applikáció készült, amit a vállalat honlapján és Facebook oldalán is el lehetett érni. Ezzel nem csak pályaműveket lehetett készíteni és beküldeni, de egyúttal szavazni is lehetett a beérkezett alkotásokra.

A pályázatot nagy érdeklődés kísérte: a vállalkozó kedvű csőszínezők 485 grafikai tervet küldtek be augusztus 18. és szeptember 15. között. A szavazók is szorgoskodtak, így végül kialakult egy 50-es toplista. Ezek az alkotások kerülhettek a hat fős szakmai zsűri elé.

Az ítészeknél egyértelműen Lehoczki Zsuzsa „Térkép” című pályaműve aratott sikert. A zsűri indoklása szerint elsősorban a koncepciót figyelték és értékelték, és ennél a tervnél az ötlet alapjául szolgáló Újpest térkép erősítette a kerülethez tartozás, kötődés érzését. Ezért az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja, a Színes Város ezt a pályaművet, fogja a gyakorlatban is megvalósítani.

A FŐTÁV nem először tesz a szebb, komfortosabb lakókörnyezetért. A vállalat tavaly indította útjára az I LOVE PANEL kampánysorozatot, melynek keretében arra hívta fel a figyelmet, hogy a panel lakótelepek és a panellakások is lehetnek élhetőek, szerethetőek, esztétikusak. Ennek részeként került sor az Urbanista bloggal közösen szervezett Lakótelep Bajnokságra, a nagy sikerű és díjnyertes Panellakás szépségversenyre és a Legtakarékosabb panelépület pályázatra is.

A Pimp My Pipe verseny helyezettjei:

  1. Lehoczki Zsuzsa

  2. Fekete Tünde

  3. Botos Barbara

A zsűri tagjai:

Dr. Szűcs Panni (BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.), Wintermantel Zsolt (Újpest polgármestere), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Flór Péter (Színes Város), Student Tamás (Webdream Magyarország Kft.), Balog Róbert (FŐTÁV Zrt.). 

Blogmustra