A csajok jobbak a városszépítésben

Lehoczki Zsuzsa, Fekete Tünde és Botos Barbara végzett a FŐTÁV pályázatának dobogóján.

Budapesten több helyen találkozhatunk olyan föld felett vezetett távhő-vezetékekkel, melyek hasznosak, de nem feltétlenül szépek. A FŐTÁV tervei szerint ezek előbb-utóbb lekerülnek majd a föld alá. De addig is miért ne lehetne kihasználni a felületüket arra, hogy szépítsük, barátságosabbá tegyük vele a lakókörnyezetet?

Ezen az ötleten felbuzdulva a távhőszolgáltató először Újpesten, az Elem utcában futó szürke, dupla távhő-vezeték színessé varázsolására hirdetett egy játékot.

A versenyen bárki elindulhatott a kreatív elképzeléseivel. A játék lebonyolításához külön applikáció készült, amit a vállalat honlapján és Facebook oldalán is el lehetett érni. Ezzel nem csak pályaműveket lehetett készíteni és beküldeni, de egyúttal szavazni is lehetett a beérkezett alkotásokra.

A pályázatot nagy érdeklődés kísérte: a vállalkozó kedvű csőszínezők 485 grafikai tervet küldtek be augusztus 18. és szeptember 15. között. A szavazók is szorgoskodtak, így végül kialakult egy 50-es toplista. Ezek az alkotások kerülhettek a hat fős szakmai zsűri elé.

Az ítészeknél egyértelműen Lehoczki Zsuzsa „Térkép” című pályaműve aratott sikert. A zsűri indoklása szerint elsősorban a koncepciót figyelték és értékelték, és ennél a tervnél az ötlet alapjául szolgáló Újpest térkép erősítette a kerülethez tartozás, kötődés érzését. Ezért az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja, a Színes Város ezt a pályaművet, fogja a gyakorlatban is megvalósítani.

A FŐTÁV nem először tesz a szebb, komfortosabb lakókörnyezetért. A vállalat tavaly indította útjára az I LOVE PANEL kampánysorozatot, melynek keretében arra hívta fel a figyelmet, hogy a panel lakótelepek és a panellakások is lehetnek élhetőek, szerethetőek, esztétikusak. Ennek részeként került sor az Urbanista bloggal közösen szervezett Lakótelep Bajnokságra, a nagy sikerű és díjnyertes Panellakás szépségversenyre és a Legtakarékosabb panelépület pályázatra is.

A Pimp My Pipe verseny helyezettjei:

  1. Lehoczki Zsuzsa

  2. Fekete Tünde

  3. Botos Barbara

A zsűri tagjai:

Dr. Szűcs Panni (BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.), Wintermantel Zsolt (Újpest polgármestere), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Flór Péter (Színes Város), Student Tamás (Webdream Magyarország Kft.), Balog Róbert (FŐTÁV Zrt.). 

Oszd meg másokkal is!
Mustra