Új (tető)ablak a világra

Zanza!

Állandó huzat, jéghideg, párás ablakok, penész, és hiába tekerjük magas fokozatra a termosztátot – ezek a leggyakoribb, és talán a legszembetűnőbb jelei annak, ha egykor korszerűnek számító tetőtéri ablakaink megértek a cserére.

Az ősz sok családnál a lakásfelújítás ideje, s noha ilyenkor egyszerűbb, takarékosabb megoldásnak tűnik egy tisztasági festés, amit a nyílászárók cseréjén most megspórolunk, azt a későbbiekben otthonunk fűtési költségeire fordíthatjuk. A VELUX vállalat szakemberi arra hívják fel a figyelmet, hogy Új Generációs tetőtéri ablakokkal nem csak egészségesebb, az igényeinkhez jobban illeszkedő életteret alakíthatunk ki, de az új nyílászárók hosszabb távon kímélik a családi kasszát is.

Ha az előző télen már azt tapasztaltuk, hogy az ablakok közelében húz a hideg, huzat van, az üvegfelület hideg és párás, esetleg az ablak körüli burkoláson már megjelent a penész, akkor nem érdemes várni még egy telet a cserével. Az újabb fűtési szezon beköszöntöttével ugyanis ezek a jelenségek minden bizonnyal még erőteljesebbé válnak.

Ha az ablakcserét továbbá a lakásfelújítás munkálataival összekapcsoljuk, akkor a helyiségek funkciója és külleme együtt alakulhat át, így stílus és praktikum szempontjából is harmonikus teret kaphatunk.

Komfortosabb szobák alacsonyabb fűtési költség mellett

A VELUX cég 2014-ben mutatta be Új Generációs tetőtéri ablakait, amelyek előnyei beszerelésüket követően azonnal megtapasztalhatóak. 50%-kal csökken ugyanis az otthon hővesztesége az ablakokon keresztül, télen 2 fokkal magasabb lesz a hőmérséklet a szobákban, és 8%-kal mérséklődik a fűtési energiafogyasztás. Ha a kanapé vagy az ágy az ablak alatt kap helyet, akkor lényeges kérdésaz üvegfelület hőmérséklete is. A VELUX tetőtéri ablakok üvegfelülete 10%-kal nagyobb, de a korábbi típusokhoz képest 5 fokkal melegebb marad, miközben sokkal több természetes fényt enged a szobákba.

Gyors, de szakértelmet kívánó folyamat

Az igényeinktől, a tetőszerkezet állapotától és a meglévő ablaktípustól is függ, hogy a csere milyen módosításokat kíván. Mindazonáltal maga az ablakcsere gyors munkafolyamat. Ha HUNG-VELUX vagy korábbi VELUX ablakainkat cseréljük VELUX Új Generációs tetőtéri ablakokra, akár a belső burkolat bontása nélkül, néhány órán belül befejeződhetnek a munkálatok. Érdemes ugyanakkor kellő figyelmet fordítani a belső burkolatra is, hiszen megfelelő kialakítással több fény juthat a helyiségbe, csökken a páralecsapódás esélye, könnyebbé válik az ablakszárny átfordítása, így kényelmesebb lesz a külső üvegfelület tisztítása.”

A beépítés megbízhatóságát beépítőtermékekkel növelhetjük: a hőszigetelő keret megakadályozza a hőhidak kialakulását az ablak környezetében, azalátétfóliaa vízzáró csatlakozást biztosítja, a párafékező fólia pedig elállja a belső pára kijutását a tetőszerkezetbe. A VELUX cég a tervezést online költségkalkulátorral segíti, továbbá kérhetünk ajánlatot VELUX Ajánlott Beépítőktől is így biztosak lehetünk benne, hogy az otthonunk és új ablakaink mindigszakértő kezekben lesznek.

Blogmustra