Tudtad, hogy a gyerekek szerepjátékok által ismerkednek meg a világgal?

Mindannyian emlékszünk még arra az érzésre, amikor anyukánk ruháiban illegtünk-billegtünk a tükör előtt, vízből főztünk valami nagyon finomat, vagy eljátszottunk valamilyen „felnőttes” dolgot. Ezek az élmények nem véletlenül ennyire maradandóak és szívmelengetőek, hiszen a gyermekek fejlődési folyamatának egyik legmeghatározóbb része, amikor megtanulják és elsajátítják szüleiktől a számukra releváns szerepköröket.

Nagyon fontos, hogy megfelelő játékokat válasszunk gyermekeinknek, hiszen fejlesztő játékokkal elősegíthetjük, hogy könnyeden és mégis hatékonyan sajátítsák el a koruknak megfelelő tudást, illetve világgal kapcsolatos ismereteik is bővüljenek. Legfőképpen rajtunk múlik, hogy mivel-hogyan ismerkednek meg legelőször, hiszen kiskorukban a család elsődleges referenciacsoportjuk, így ebben az időszakban tudunk mások befolyásolása nélkül tudást átadni nekik. Mindemellett minél játékosabban tanítjuk a kicsiket, annál nagyobb kedvvel fognak majd a későbbiekben is tanulni és belekezdeni az iskolai évekbe, ami rendkívül nagy előnyt jelent a kicsiknek és nekünk is. A LEGO® DUPLO® építőkészletek akár kisfiunknak vagy kislányunknak is rengeteg meglepetést és sikerélményt szereznek, hiszen kifejezetten életkori sajátosságaiknak megfelelően kialakítottak, így a hagyományos LEGO® kockáknál kétszer nagyobbak, szerepjátszásra alkalmas témákat dolgoznak fel, illetve megismerkedteti őket a számok, a formák és a színek világával is.

A játék mellett fejlődik a kicsik logikája, képzelőereje, kitartása, kreativitása, problémamegoldó készsége, kombinatív és motorikus készsége is, ezzel elősegítve azt, hogy később is dinamikusan tudjanak tanulni és fejlődni, legyen szó bármiről.

A LEGO® tervezői az elmúlt évek során már a kislányokra is sokkal hangsúlyosabban odafigyelnek, mivel fontosnak tartják, hogy a játékok számukra is vonzóak legyenek vizuálisan. A termékek és azok dobozainak színe esetében megjelent a rózsaszín, illetve olyan témákkal is bővültek a készletek, amik kifejezetten kislányoknak szólnak. A nagy, rózsaszín dobozos Minden egy csomagban készlet tartalmazza az összes szükséges elemet, amellyel az apróságok varázslatos mesevilágokat alkothatnak maguknak saját képzelőerejüknek köszönhetően, illetve az aranyos nyuszi, tyúk és kislány figurával életre kelthetik azt. A dobozban számozott LEGO kockák, ablakok, illetve különleges elemek is megtalálhatóak, így mindig megújuló világokat építhetnek, mindemellett a játék rengeteg változatos lehetőséget rejt magában és számolási készségeiket is fejleszti.

A legfontosabb, hogy már az első lépésektől kezdve figyeljetek arra, hogy a kicsik kezébe biztonságos, és fejlődésüket valóban elősegítő játékok kerüljenek, mert a Ti kezetekben fejlődésük kulcsa.

További információk itt.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek