Tinik a konyhában

Menő a főzés és egészséges is! A Tiniséf főzőversenyen kisiskolás kukták fogják mindezt bizonyítani konyhaművészetükkel, majd a győztesek Tillával együtt népszerűsítik a helyes táplálkozást.

Tiszta sor, hogy kisiskolás gyermekeink könnyen elcsábulnak, ha csokik vagy chipsek kerülnek eléjük. De az is biztos, hogy a gyerkőcök szívesen segítenek a konyhában. Most végre be is bizonyíthatják, hogy ami egészséges, az lehet finom és tápláló is.

A Tesco Tiniséf kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges ételek és életmód fontosságára, valamint kedvet csináljon a friss hozzávalókból való szakácskodáshoz. Ha van otthon egy eleven 8 és 14 év közötti gyerkőc, aki otthonosan mozog a konyhában, látogassanak el vele közösen a www.tinisef.hu oldalra!

Jelentkezni január 6-ig lehet egy rövid videó vagy fotósorozat feltöltésével, ahogy kiskuktánk sztárséfeket megszégyenítő módon forgatja a fakanalat és egészséges ételeket készít. Bármilyen receptötlettel lehet jelentkezni: a zsűrizésnél az egészséges hozzávalók és a harmonikus ízvilág összhangja fog számítani.

„Háromgyermekes apuka révén én naponta tapasztalom, hogy a gyerekek mennyire fogékonyak mindenre, ami új, kreatív és izgalmas. Nálunk ilyen a főzés is. Rendszeresen részt vesznek benne, a mostani ünnepi időszakban meg még inkább, hiszen ilyenkor lehet mézeskalácsot és egyéb finomságokat készíteni."

A legjobb 30 gourmanó személyesen is megmutathatja főzőtudományát a budapesti KukTanoda főzőiskolában, a verseny döntőjében 2014 januárjában. A verseny győztese pedig részt vehet egy tanfolyamon Jamie Oliver londoni főzőiskolájában, a második helyezett betekintést kap a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhájának működésébe, míg a bronzérmes családjának sztárséf készít vasárnapi ebédet. Ráadásul a három Tiniséffel indul országjáró körútra a főzőverseny nagykövete, Till Atilla is, hogy együtt minél több kiskuktát avassanak be az egészséges sütés-főzés rejtelmeibe.

Fő az egészség! Hajrá Tiniséfek!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek