Celebek panellakásban

A panel lakótelepekben rejlő lehetőségeket mutatja meg a Főtáv Zrt. I LOVE PANEL - panellakás szépségversenye. Hírességeink közül is sokan vannak otthon valamelyik lakótelepen. Hazánk egyik sikeres énekesnője, Lola jelenleg is panelban lakik, Pataki Zita, az RTL Klub időjárás jelentője pedig Budapesten töltött éveiben élt ilyen környezetben. Őket kérdeztük paneles élményeikről, tapasztalataikról.

Lola szerint egy egyedülálló fiatalnak a panellakás tökéletes választás. Szerencsés volt, mert olyan lakásba költözhetett, ami nem igényelt ráfordítást: „A lakást nagyon jó barátaimtól felújított állapotban vettem meg, nem kellett hozzányúlni. Nyilván a bútorok mások, nálam mindent ruhák lepnek el.”– mondta az énekesnő, aki azt is elárulta, hogy szomszédjában lakó idős házaspárok sokat segítettek a kezdeti időkben. Elárulta, hogy szereti a szép függönyöket és párnákat, és hogy ebben a lakásban már nem csak kedvenc tárgyaival, hanem képeivel és díjaival is körülvette magát.

Építész tervező:Csap Viktor/Design Tudakozó,
Építész tervező:Csap Viktor/Design Tudakozó,Fotó: Babai Csaba/Flashback

Lola főként azért szeret panelban lakni, mert nagyon kényelmes: „Nagyon kevés gond van a lakással, ráadásul minden közel van, és ha akarok, gyalog bármit elintézhetek, ami nekem nagyon fontos. Szeretem azt is, hogy sok a zöld. Jaj, és imádom, hogy télen is mindig jó meleg van a fűtés miatt - magyarázta mosolyogva az énekesnő.”

Lola szerint kényelmes panelban élni
Lola szerint kényelmes panelban élni

Pataki Zita egészen más okokból döntött panel mellett. Neki egyszerűen megtetszett a Pók utcai lakótelep. Ár-érték arányban számára ez volt elérhető, és nem voltak hiedelmei a szerkezettel kapcsolatban. Az időjós teljesen új arculatot adott az egész lakásnak:

„Újra parkettáztam, új kádat és mosdót szereltettem fel, és lecseréltettem az ajtókat, a csempéket és a járólapokat. Fából csináltattam új konyhabútort, és a konyha-étkező közötti kis ablakot nagyobbra nyittattam, hogy több fény jöjjön be. A legkülönlegesebbé az tette a felújítást, hogy a nappaliban és az étkezőben kültéri vakolattal fedtük be a falat. Nagyobb, rücskös felületű lett így a fal, amely igen természetes hatást kelt. Egy-egy falat terméskővel burkoltattam be, amely igazán bensőségessé varázsolta a lakás hangulatát. Ez a fa bútoraimmal, és a kovácsoltvas kiegészítőkkel különösen szép harmóniában volt – árulta el az RTL Klub időjárás jelentője, aki a szívesen játszott el a színekkel is. Narancs, sárga, fehér és a méz szín dominált a nappalijában, és sötét zöldre festette az összes ajtót.”

Pataki Zita így emlékszik panelban töltött éveire:

„Kilenc évig éltem a Pók utcai lakótelepen. Szerettem az emberek és Duna közelségét, a sok fát. Fontos volt számomra, hogy közel volt bolt, posta, patika és a tömegközlekedési eszköz, ráadásul parkolóhely is volt mindig!”

Szerettem a panellakásom, mert minden közel volt.
Szerettem a panellakásom, mert minden közel volt.Kőhalmi Péter

Csap Viktor építész, akit első panel átalakítása tett nemzetközileg elismertté a szakmában, szintén egyetért azzal, hogy a panelekben rengeteg potenciál van. Szerinte a panelek nagy lehetősége abban rejlik, hogy a manapság divatos és könnyen kezelhető beton felületek egyszerűen előhozhatóak minimális költséggel.

Ne gondolkodjunk hát a panelokról panelekben! A FŐTÁV Zrt. most értékes nyereményekkel jutalmazza azokat, akik kreatív megoldásokkal tették széppé, egyedivé, különlegessé panellakásukat. A 2013. szeptember 11-től 2013. október 11-ig tartó játékban részt vehet mindenki, aki nemcsak felismerte, de ki is használta a panellakásban rejlő lehetőségeket. A panellakás szépségversenyre távfűtéses panellakás tulajdonosok jelentkezését várja a FŐTÁV. A jelentkezési feltételeket, a játék pontos menetét, valamint a sorsolás részleteit elérhetik a www.fotav.hu oldalon, valamint a www.facebook.com/fotavzrt oldalon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra