I LOVE PANEL

A panel is lehet gyönyörű!

Aki azt hiszi, hogy a panelek lehangolóak, az nagyot téved. Az utóbbi időben a fejlesztéseknek hála a paneltömbök már nem azok a megszokott kocka épületek, amik voltak, hanem vidám, színes és pezsgő lakóközösségek, ahol nem csak lakni, hanem élni is lehet. Ez elsősorban a lakóknak köszönhető, akik felismerik, hogy sokat tehetnek a házukért, azért, hogy valóban csodálatos helyen élhessenek. Ehhez ráadásul rengeteg segítséget is kapnak, többek között a FŐTÁV Zrt.-től, hiszen a vállalat lakásszépségversennyel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a panellakások igen is gyönyörűek.

Építész tervező:Csap Viktor/Design Tudakozó, Fotó: Babai Csaba/Flashback
Építész tervező:Csap Viktor/Design Tudakozó, Fotó: Babai Csaba/Flashback

Hogy miért fontos a lakások belső tere? Napjainkban az emberek az idejük nagy részét, sokszor akár 90%-át is falak között töltik, így nem csoda, ha egyre nagyobb az igényük arra, hogy ha már oda vannak beszorítva, akkor az a négy fal egyedi és hangulatos is legyen. A panellakásokban ez a trend egyre jobban érződik, de természetesen ettől még nem lesz annyira kedvelt élettér. Ha azonban azt is hozzávesszük, hogy az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően ezek a lakhelyek takarékosak, és nem utolsó sorban környezetbarátak is, akkor már egészen más lesz a helyzet.

Fotó: Reviczky Zsolt
Fotó: Reviczky Zsolt

Éppen ezért indította el a FŐTÁV Zrt. az I LOVE PANEL– Panellakás szépségverseny programját. Ennek a kezdeményezésnek a célja, hogy az emberek átértékelhessék azt a viszonyt, ami a panellakásokhoz fűzi őket, saját szemükel láthassák, hogy ezek a kompakt, praktikus életterek nem csak tökéletes életkezdést, vagy családi fészket biztosítanak, de fejleszthetőek, egyedivé tehetőek és nagyon is szerethetőek. Ennek része a szépségverseny is, ahova olyan lakásokról várnak fotókat, amik igazán tükrözik a bennük lakók egyéniségét, és kreatív, egyedi megoldásokkal tesznek azért, hogy az életterük szép, harmonikus és élhető legyen. Ehhez járul hozzá a vállalat is, hiszen az nem elég, ha egy lakás szép, fontos hogy takarékos is legyen. Így megszületett az OKOS – házak fogalma, melyek megújuló energiákkal, a természetet és a pénztárcákat óvva biztosítják a megszokott energiakényelmet és a fenntartható fejlődést. Persze, ebben az esetben sem lehet fejjel menni a falnak, hiszen az első lépés mindenképpen egy szemléletváltás kell, hogy legyen, amiben a FŐTÁV nyújt segítő kezet, pontosabban képet, a játéknak köszönhetően.

Fotó: Reviczky Zsolt
Fotó: Reviczky Zsolt

A játék a www.facebook.com/fotavzrt címen elérhető alkalmazáson keresztül zajlik. Itt a versenyzők regisztrálhatnak, és létrehozhatják a saját galériájukat, melybe 5 fotót, tölthetnek fel. Ezután nincs is más dolguk, mint a like-okat gyűjtögetni, szorgosan, hogy ők lehessenek a nyertesek. Természetesen az egyedi megoldások, és a kellemes kis otthonok fotói mindenki számára elérhetőek, sőt, a legjobbak akár a FŐTÁV panellakás szépségversenyében is megjelenhetnek. A játék szeptember 11.-étől október 11. –éig tart, ezalatt lehet a pályázatokat feltölteni. És persze nincs verseny nyeremény nélkül, így ebben az esetben sem kell erről lemondani. A 3. helyezett jutalma egy 50 ezer forintos, a másodiké 100 ezer forintos, az első pedig 300 ezer forintos IKEA ajándék kártya, amit 5 éven belül, akár részletekben is le lehet vásárolni a budaörsi vagy a budapesti áruházakban. Ráadásul a szavazók is örülhetnek, hiszen közöttük 5 darab 20 ezer forintos IKEA ajándék kártya kerül kisorsolásra, hogy ők is szépíthessék otthonukat.

A jelentkezés feltételei, a játék pontos menetét, és a sorsolás részleteit a www.fotav.hu oldalon, és a www.facebook.com/fotavzrt oldalon lehet elolvasni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek