Keressük hazánk kedvenc patikáját

A betegek, illetve vásárlók ismét szavazataikkal értékelhetik a gyógyszertárban dolgozók segítőkészségét, kedvességét, odafigyelését, érdeklődését, a kiszolgálás és plusz szolgáltatások minőségét. Az elmúlt két év elsöprő sikerére való tekintettel a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége – a Roche Magyarország Kft. támogatásával – ismét kampányfelhívást tesznek közzé a Kedvenc Patikám 2013 cím elnyerésére.

Mi a célja a kampánynak?

A kampány legfontosabb céljai közé tartozik, hogy kiderüljön, az országban mely patikák szolgáltatásaival elégedettek leginkább a betegek, illetve, hogy melyek az elégedettséget befolyásoló tényezők. A kampány idén is igyekszik felhívni a figyelmet a patikai munka fontosságára, valamint a szolgáltatásokat igénybevevő betegek érdekeire. Mind jobban át kell helyezni a fókuszt a gyógyszercentrikus szemléletről a betegcentrikusságra. Ennek lényege többek között, hogy a beteget minél széleskörűbben tájékoztassák az általa szedett gyógyszerekről, azok hatásairól, valamint az esetleges alternatívákról.

A közelmúltban lehetőség nyílt arra, hogy a 62 évnél idősebb betegek gyógyszerelésébe az OEP rendszerén keresztül a gyógyszerész is betekinthessen, ennek köszönhetően fel tudja hívni a páciens figyelmét az esetleges mellékhatásokra, fluktuációkra, valamint költséghatékonyabbá tudja tenni a kezelést.

A Kedvenc Patikám felhívás nagy segítséget nyújt abban, hogy igényoldalról felmérjék, mennyire sikeresek azok az erőfeszítések, amelyek a népegészségügyi program keretében az elmúlt években történtek.

A szavazás már elkezdődött

Az elmúlt években 10 ezernél több szavazat érkezett a felhívásra, ami jól mutatja, hogy az emberek szívesen hálálják meg szavazatukkal a jó patikai, gyógyszerészi szolgáltatásokat.

A szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely területéről minden aktív patika, gyógyszertár, melyekre szavazni a www.kedvencpatikam.hu weboldalon, illetve a nyomtatott médiában megjelenő kérdőívek kitöltésével, és beküldésével lehet 2013. június 1-től szeptember 30-ig. A szavazatok leadása teljesen anonim módon történik, így a résztvevőknek semmilyen személyes adatot nem kell közölniük, azonban az adatok kitöltői között kétszemélyes wellness-hétvégét sorsolnak ki.

A nyertes patika pedig  Eskulits Tamás szobrászművész alkotását viheti haza. A Kedvenc Patikám cím díjátadójára a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége XXIII. kongresszusán kerül sor.

A szponzorok

A kampány támogatója idén is a Roche Magyarország Kft., a szervezési munkálatokat Nero Solution Kft. végzi.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek