Csupa(sz)épség : 5 tipp a csodásan sima lábakért

Bár ez a nyár eddig a kaotikus hideg-meleg érzetek nyara, a szőrözős pillanatokat attól még nem úszhatjuk meg: a trend idén is a tökéletesen sima, kellemesen aranybarnán fénylő, egészségesen ragyogó bőrfelület.

A meleg nyári napokon szinte kikerülhetetlen a látvány: forró nadrágok, rövid szoknyák. Bármerre is nézünk: a strandszezon ruhatára még esősebb napokon is dívik ezerrel és az ember lányának életében a borotválkozás állandó program lesz. A világ egyik legegyszerűbb tevékenységét azonban érdemes odafigyeléssel csinálni, hacsak nem akarunk az alkalmankénti 5-5 perceknél több időt eltölteni szőr - kérdésekkel. Az életlen pengék, a rosszul végzett száraz borotválkozás, az “1 perc és lekapom” történeteknek sokáig tartó böjtje lehet,  a kapkodás itt kifejezetten kellemetlen élményeket szülhet. Mi az, amire minden esetben figyelj, ha csupaszításba kezdesz? Olvasd el a Wilkinson nyári szuper-tippjeit, hogy a borotválkozás egész nyáron sima ügy lehessen.

1. Ne nyúld le a pasid borotváját!

Hölgyeim, ez itt nem a nemek csatája! Szőrözős kérdésekben mindenki maradjon a saját testénél és tisztelje meg azt speciálisan női igényekre kifejlesztett női borotvák széles kínálatával. A nők bőre érzékenyebb, rengeteg a speciális terület, ami különösen gyengéd gondoskodást igényel, így a női borotva a legokosabb választás. Bármelyiket is válasszátok, a Wilkinson női borotvákat kifejezetten úgy alkottuk meg, hogy az ergonomikus nyélforma és a borotvafej  tökéletesen illeszkedik a női test formájához. A borotválkozás így sokkal könnyedebb és élvezetesebb.

2. Ellenállhatatlan simaság: puhítsd fel magad!

Mindegy, hogy tusolsz vagy fürdesz borotválkozás előtt, a lényeg, hogy meleg vízzel, vagy a megfelelő borotva gél/hab segítségével minden esetben puhítsd fel a szőrteleníteni kívánt területet. Nem biztos, hogy a szappan jó választás, mivel száríthatja a bőrt és az elhalt hámrétegtől eltömődhet a borotva is, majd később a szőrtüsző is...és ugye nem akarsz egész nyáron gyulladtan pirosló bőrfelületet? Figyelj arra is, hogy a szőrözés 20 percnél ne tartson tovább, és ne nyúzd egymás után hosszú percekig ugyanazt a bőrfelületet. Ha pedig befejezted, ápoló és bőrnyugtató krémmel hidratáld a bőrödet.

Természetesen a Wilkinson női borotvákon található krémezőcsíkok borotválkozás előtt, közben és utána is megfelelően kényeztetik a bőrt, hiszen magas vitamin- és ápoló olaj tartalmuktól ragyogó simaságúak lesznek a lábak és a szőrtelenített felületek.

3. Irányadó gondolatok: fel vagy le?

Bár a borotválkozás nem olyan bonyolult, mint a közlekedés, attól még a megfelelő borotválkozási irányokat fontos betartani: nem mindegy, hogy milyen szögben éri a bőrt a borotvapenge. A Wilkinson kínálatában számos pengeformát és típust találhattok, így mindenki a saját borotválkozási igényeihez leginkább passzoló borotvát választhatja, az azonban minden esetben igaz, hogy csak a megfelelő mozdulatok következménye lehet a bársonyos, sima, kipattogzástól mentes bőr.

A szőrzet összevissza nő, emiatt a legjobb, ha minél kisebb nyomást kifejtve, a neked legkényelmesebb irányban végzed a szőrtelenítési hadműveletet. A legjobb, ha a szőrnövekedéssel ellentétes irány mellett teszed le a voksod, ez ugyanis alaposabb borotválást tesz lehetővé. Ez hónalj esetében csak magasra emelt karral lehetséges. Csontos területeken (boka, térd), valamint a bikinivonalon a legnehezebb a tökéletes és sérülésmentes simaságot elérni, éppen ezért ezeket a részeket hagyjuk legutoljára. Amikor már megszokta kezünk a borotva formáját, sokkal könnyebb a szőrtelenítésre összpontosítani. Ha ezeket a területeket különös gonddal óvnád, próbáld ki a Wilkinson Quattro for Women 2 az 1-ben borotvánkat: vele formára igazíthatod még a legkényesebb területeket is!

4. Pengecsere: ne várd meg míg életlen lesz!

A tökéletes, irritációmentes simasághoz elengedhetetlen az éles penge, mert a tompa pengék több erőt igényelnek és nagyon gyakran felkarcolják a bőrfelületet. Csak az éles penge tudja sértetlenül hagyni a bőrt, így megúszhatjuk a szőrtüszőgyulladást is, mely bizonyos esetekben rosszabb lehet magánál a szőrösségnél is. Ha nem akarjátok kis sebekkel és gyulladásokkal tarkítva élvezni a nyarat, akkor rendszeresen cseréljetek pengét, vagy dobjátok el a borotvát: a megoldás attól függ, milyen típusú Wilkinson borotva a szimpatikusabb: eldobható borotvát vagy borotvakészüléket választottál a szőrtelenítési procedúrához.

5. Csak a simaságot oszd meg!

Ahogyan nem szereted a fogkefédet vagy a bugyidat megosztani másokkal, ugyanígy legyen ez igaz a borotvádra is. Csak akkor tudod higiéniai szempontból az ellenőrzésed alatt tartani a szőrtelenítési folyamatokat, megelőzni a kisebb-nagyobb bőrfertőzéseket, ha diszkréten, csak a sajátodat használod és punktum. Ebben ne adj engedményeket, mert a saját tested egészségéért csak Te felelhetsz. Legyen elég másoknak a bőröd csodálatos simasága, és hagyd, hogy a párod, vagy barátod válasszon magának saját Wilkinson termékeket.

Wilkinson - ajánlat:

Bármelyik borotvánkat is válaszd ezen a nyáron, a sima és csodás bőr garantált, ahogyan legújabb nyereményjátékunk ajándékai is! Részletekért kattints ide!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek