INFÓ

Búcsú az anonim wifiktől

2013. január 18., péntek 17:56 |

Nevesítsük kedvenc „családtagunkat”: adjuk nevet vezeték nélküli hálózatunknak, általa üzenve akár szomszédjainknak!

Egy napokban publikált érdekes kutatás szerint egyre többen használunk tabletet játékra és informálódásra, míg a számítógép úgy tűnik, a tartalom-előállítás vagy a munka eszköze marad. Ráadásul a tablethasználat elsősorban otthoni, ám egyre gyakoribb tevékenységgé alakul: a táblagépet használók több mint fele lakásában használja a készüléket, saját wifijén keresztül.

Mindez a tablethasználat elterjedése mellett vélhetően annak is az eredménye, hogy az otthoni wifihálózat kiépítése ma már viszonylag olcsón és egyszerűen megoldható. A wifi haszna meg vitathatatlan: segítségével főzés közben egy internetes receptoldalon azonnal megnézhetjük, hány csipetnyi sót rakjunk ételünkbe, szerelési, festési stb. leckéket vehetünk, a díványra heveredve videoklipeket nézegethetünk, vagy akár házunk udvarán nézegethetjük emailjeinket, a közösségi oldalainkat. A lehetőségek szinte korlátlanok, elérésük pedig saját wifieléréssel pofonegyszerű.

Mindehhez nem kell más, csak egy meglévő szélessávú vezetékes internetkapcsolat és egy arra csatlakoztatott router, vagy más néven wifi, amely a meglévő internetkapcsolatot megosztja a készülékek között. A wifikapcsolat legnagyobb előnye a kényelem: egyszerű telepítési folyamat után hosszú kábelkötegek nélkül érhetjük el tabletünkkel vagy laptopunkkal a világhálót, legyünk otthonunk bármely pontján.

Wifinévadó „mozgalom"

A gyakorlott internetezők, az utcákat, üzleteket járva, vagy éppen barátok lakásán wifihálózatot keresve gyakran bukkannak érdekes vagy éppen unalmas nevű vezeték nélküli hálózatra. Ezt felismerve a napokban érdekes wifiátnevező játék indult a www.wifinevado.hu oldalon, amelynek célja, hogy minél több fantáziadús (szellemes, meghökkentő, egyedi vagy bármilyen szempontból érdekes) wifinevet alkossunk, így szórakoztatva a vezeték nélküli hálózatot használó embereket, és egyfajta közösséget teremtve köztük.

A játékos kedvűek a wifihálózat átnevezése után elküldhetik a T-Home Facebook oldalán található wifinévadó „fülön” keresztül érdekes, új nevüket. A beérkezett nevek közül Hajdú Steve műsorvezető, a játék zsűrije, a „mozgalom” arca kiválasztja a legjobb, legötletesebb wifinevet, és egy értékes tablettel jutalmazza annak kitalálóját. A beküldött nevekre természetesen szavazni is lehet, azokból egyéni kedvenclista állítható össze és osztható meg. A legtöbb szavazatot kapó nevező különdíjat kap.

Mindezek mellett ráadásul azok, akik most a T-Home NetMánia otthoni internet-előfizetés mellé tabletet is rendelnek, akció keretében a vezeték nélküli otthoni hálózathoz nemcsak ingyen wifit kapnak ajándékba, hanem – Netmánia L, XL, XXL csomagot választók – szakértő informatikai segítséget is igénybe vehetnek. Minderről további információ a www.t-home.hu oldalon található. Wifire fel!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta