Búcsú az anonim wifiktől

Nevesítsük kedvenc „családtagunkat”: adjuk nevet vezeték nélküli hálózatunknak, általa üzenve akár szomszédjainknak!

Egy napokban publikált érdekes kutatás szerint egyre többen használunk tabletet játékra és informálódásra, míg a számítógép úgy tűnik, a tartalom-előállítás vagy a munka eszköze marad. Ráadásul a tablethasználat elsősorban otthoni, ám egyre gyakoribb tevékenységgé alakul: a táblagépet használók több mint fele lakásában használja a készüléket, saját wifijén keresztül.

Mindez a tablethasználat elterjedése mellett vélhetően annak is az eredménye, hogy az otthoni wifihálózat kiépítése ma már viszonylag olcsón és egyszerűen megoldható. A wifi haszna meg vitathatatlan: segítségével főzés közben egy internetes receptoldalon azonnal megnézhetjük, hány csipetnyi sót rakjunk ételünkbe, szerelési, festési stb. leckéket vehetünk, a díványra heveredve videoklipeket nézegethetünk, vagy akár házunk udvarán nézegethetjük emailjeinket, a közösségi oldalainkat. A lehetőségek szinte korlátlanok, elérésük pedig saját wifieléréssel pofonegyszerű.

Mindehhez nem kell más, csak egy meglévő szélessávú vezetékes internetkapcsolat és egy arra csatlakoztatott router, vagy más néven wifi, amely a meglévő internetkapcsolatot megosztja a készülékek között. A wifikapcsolat legnagyobb előnye a kényelem: egyszerű telepítési folyamat után hosszú kábelkötegek nélkül érhetjük el tabletünkkel vagy laptopunkkal a világhálót, legyünk otthonunk bármely pontján.

Wifinévadó „mozgalom"

A gyakorlott internetezők, az utcákat, üzleteket járva, vagy éppen barátok lakásán wifihálózatot keresve gyakran bukkannak érdekes vagy éppen unalmas nevű vezeték nélküli hálózatra. Ezt felismerve a napokban érdekes wifiátnevező játék indult a www.wifinevado.hu oldalon, amelynek célja, hogy minél több fantáziadús (szellemes, meghökkentő, egyedi vagy bármilyen szempontból érdekes) wifinevet alkossunk, így szórakoztatva a vezeték nélküli hálózatot használó embereket, és egyfajta közösséget teremtve köztük.

A játékos kedvűek a wifihálózat átnevezése után elküldhetik a T-Home Facebook oldalán található wifinévadó „fülön” keresztül érdekes, új nevüket. A beérkezett nevek közül Hajdú Steve műsorvezető, a játék zsűrije, a „mozgalom” arca kiválasztja a legjobb, legötletesebb wifinevet, és egy értékes tablettel jutalmazza annak kitalálóját. A beküldött nevekre természetesen szavazni is lehet, azokból egyéni kedvenclista állítható össze és osztható meg. A legtöbb szavazatot kapó nevező különdíjat kap.

Mindezek mellett ráadásul azok, akik most a T-Home NetMánia otthoni internet-előfizetés mellé tabletet is rendelnek, akció keretében a vezeték nélküli otthoni hálózathoz nemcsak ingyen wifit kapnak ajándékba, hanem – Netmánia L, XL, XXL csomagot választók – szakértő informatikai segítséget is igénybe vehetnek. Minderről további információ a www.t-home.hu oldalon található. Wifire fel!

Oszd meg másokkal is!
Mustra