Tegyél önmagadért, hogy tehess a gyermekedért!

A nő, amint anyukává válik, alapvetően megváltozik az élete. Olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek egy korábbival sem vetekednek. Ezek sokszor fel sem tűnnek, ám olykor szürreálisak, néha ijesztőek, máskor meg nevetségesek. Egy azonban biztos: minden esetben egy másik, nekünk kiszolgáltatott kis emberkére vagyunk hatással, az ő életminőségét határozzuk meg, az ő jóllétét segítjük elő vagy éppen akadályozzuk.

Nem csoda, hogy az ember lánya sokszor bizonytalan. Hiába volt előtte törtető menedzser, vagy ügyes vállalkozó, netán gyakorlott pedagógus, az anyalét minden nőt próbára tesz a nap 24 órájában. Egy kívülállónak sokszor érthetetlen, miért olyan nehéz egy anyának eldönteni, milyen ruhába öltöztesse a gyereket, mit adjon neki enni, mikor mérje meg a lázát, milyen esetben rohanjon vele az orvoshoz, hogyan vigye el a játszótérre, kire merje rábízni... És ezek még csak a hétköznapi apróságok. Még többet számít, hogyan bánunk összességében a kicsivel, miként kommunikálunk vele, milyen elvek és szokások alapján neveljük, hiszen ezek hatása jóval hosszabb távú.

Ezen a hétvégén lesz egy program – Egészségtudatos napok a Millenárison –, ami az összes anyukának igen hasznos lehet. Itt ugyanis nagy dózisban, de igény szerint kaphatnak gyermeknevelési tanácsokat, valamint elméleti és gyakorlati útmutatást.

Soma Mamagésa például arról tart előadást, hová vezet a sérült gyermekből a felnőtt lét állapotba tartó út. Dudás Mária nevelési tanácsadó megmutatja, mit jelent a szeretet hatalma a gyermeknevelésben, amivel a szülőket hozzásegíti egy másfajta szemlélet kialakításához a gyermekük nevelésében. Forrai Ildikó életmód tanácsadó arra a kérdésre adja majd meg a választ, miért és hogyan választottuk ezeket a szülőket magunknak? Győri Ildikó pszichológustól egy kerekasztal-beszélgetésen tudhatjuk meg, mit kell tenni ahhoz, hogy boldog anyák egészséges gyermekeket neveljenek, miközben önmagukról sem mondanak le.

Persze emellett még rengeteg más program is lesz, amire lányként, nőként, anyaként is érdemes ellátogatni, mert ezen a rendezvényen tényleg mindenki találhat magának valami új és hasznos információt, segítséget, jótanácsot, aki tenni akar a testi és lelki egészségéért. Öt témakörben – egészséges táplálkozás, lélek, alternatív gyógyászat, szépségápolás, ingyenes szűrővizsgálatok – tudhatjuk meg a legkülönbözőbb területekről érkező szakemberektől és specialistáktól, hogyan tehetjük harmonikusabbá az életünket.

Ja, és jöhetnek a gyerkőcök is, mert a szervezők a legkisebbekre is gondoltak, és számos izgalmas gyerekprogrammal, ingyenes foglalkozással várják őket. További részletek a www.hol-nap.hu oldalon olvashatóak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek