INFÓ

Tegyél önmagadért, hogy tehess a gyermekedért!

2012. október 17., szerda 09:17 |

A nő, amint anyukává válik, alapvetően megváltozik az élete. Olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek egy korábbival sem vetekednek. Ezek sokszor fel sem tűnnek, ám olykor szürreálisak, néha ijesztőek, máskor meg nevetségesek. Egy azonban biztos: minden esetben egy másik, nekünk kiszolgáltatott kis emberkére vagyunk hatással, az ő életminőségét határozzuk meg, az ő jóllétét segítjük elő vagy éppen akadályozzuk.

Nem csoda, hogy az ember lánya sokszor bizonytalan. Hiába volt előtte törtető menedzser, vagy ügyes vállalkozó, netán gyakorlott pedagógus, az anyalét minden nőt próbára tesz a nap 24 órájában. Egy kívülállónak sokszor érthetetlen, miért olyan nehéz egy anyának eldönteni, milyen ruhába öltöztesse a gyereket, mit adjon neki enni, mikor mérje meg a lázát, milyen esetben rohanjon vele az orvoshoz, hogyan vigye el a játszótérre, kire merje rábízni... És ezek még csak a hétköznapi apróságok. Még többet számít, hogyan bánunk összességében a kicsivel, miként kommunikálunk vele, milyen elvek és szokások alapján neveljük, hiszen ezek hatása jóval hosszabb távú.

Ezen a hétvégén lesz egy program – Egészségtudatos napok a Millenárison –, ami az összes anyukának igen hasznos lehet. Itt ugyanis nagy dózisban, de igény szerint kaphatnak gyermeknevelési tanácsokat, valamint elméleti és gyakorlati útmutatást.

Soma Mamagésa például arról tart előadást, hová vezet a sérült gyermekből a felnőtt lét állapotba tartó út. Dudás Mária nevelési tanácsadó megmutatja, mit jelent a szeretet hatalma a gyermeknevelésben, amivel a szülőket hozzásegíti egy másfajta szemlélet kialakításához a gyermekük nevelésében. Forrai Ildikó életmód tanácsadó arra a kérdésre adja majd meg a választ, miért és hogyan választottuk ezeket a szülőket magunknak? Győri Ildikó pszichológustól egy kerekasztal-beszélgetésen tudhatjuk meg, mit kell tenni ahhoz, hogy boldog anyák egészséges gyermekeket neveljenek, miközben önmagukról sem mondanak le.

Persze emellett még rengeteg más program is lesz, amire lányként, nőként, anyaként is érdemes ellátogatni, mert ezen a rendezvényen tényleg mindenki találhat magának valami új és hasznos információt, segítséget, jótanácsot, aki tenni akar a testi és lelki egészségéért. Öt témakörben – egészséges táplálkozás, lélek, alternatív gyógyászat, szépségápolás, ingyenes szűrővizsgálatok – tudhatjuk meg a legkülönbözőbb területekről érkező szakemberektől és specialistáktól, hogyan tehetjük harmonikusabbá az életünket.

Ja, és jöhetnek a gyerkőcök is, mert a szervezők a legkisebbekre is gondoltak, és számos izgalmas gyerekprogrammal, ingyenes foglalkozással várják őket. További részletek a www.hol-nap.hu oldalon olvashatóak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta