Az utolsó szabad este

Egy lánybúcsúnál a társaság, a kreativitás és a helyszín a legfontosabb tényezők.

Egyre magától értetődőbb, hogy a hölgyeket is megilleti a házasságkötés előtti utolsó „szabad este”, egy utolsó felhőtlen bulizás a barátnőkkel, vagyis a lánybúcsú. A férfiak belegondolni sem szeretnek, de bizony a lányok sem maradnak el mögöttük pajzán játékokban és bulizási hajlandóságban. De hogy mitől lesz igazán jó egy vérbeli lánybúcsú? Ennek igyekeztünk utánajárni a város egyik legkedveltebb lánybúcsú-célpontján, a margitszigeti Holdudvarban.

„Ilyenkor nyáron van a lánybúcsúk igazi szezonja” – meséli nekünk Dia, a Holdudvar egyik üzletvezetője. „Naponta akár három-négy csapatot is fogadunk, hiszen a szabadtér kötetlensége jó terep arra, hogy a lányok kitombolhassák magukat. Szerencsére elég nagy az alapterületünk ahhoz, hogy minden csapatot úgy tudjunk elhelyezni és kiszolgálni, hogy zavartalanul bolondozhassanak.”

A Holdudvar hátsó kertjében el is csíptünk egy kisebb, egyenpólós hölgytársaságot, akik éppen a szokásos lánybúcsús feladatokkal kínozták a leendő arát. „Szerintem az a legfontosabb, hogy a legközelebbi barátok vegyenek körül ilyenkor” – válaszolja kérdésünkre Ivett (32), az ünnepelt. „Ha csak azok vannak jelen, akik régóta a legjobb barátnőid, akkor könnyebben ellazulsz. Márpedig egy ilyen estén illik legalább egy kicsit megőrülni.”. Azt is megtudtuk, hogy legalább ennyire fontos a kreatívan összeállított feladatsor, illetve a menyasszony együttműködése, hiszen csak úgy jó a játék, ha száz százalékig benne van ő is. A ráhangolódásban természetesen segít néhány koktél.

„Az utcai feladatok után egyből idejöttünk” – osztja meg velünk Kati (29), Ivett barátnője. „Évek óta idejárunk a lányokkal, és nem volt kérdés, hogy itt kell elbúcsúztatnunk Ivett lányéveit. Az tuti, hogy hajnalig nem hagyjuk abba a táncot, és ki tudja, talán nem csak Ivett lesz szerencsés, hanem a többi lány is ma este találja meg a párját.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek