INFÓ

Valahol Európában

2012. június 29., péntek 15:23 |

Némettanár vagyok, emellett gyakran fordítok és tolmácsolok is. Van egy öreg kis Fiatom, egész jól működik, bár viszonylag keveset vezetek. Múlt nyáron azonban úgy adódott, hogy ki kellett mennem Ausztriába, Semmeringbe tolmácsolni. Az időbeosztás és a macerás vonatátszállás gondolatától megriadva úgy határoztam, hogy márpedig én megkockáztatom a kocsikázást.

Vettem egy nagy levegőt és elindultam. Fel voltam szerelkezve hagyományos térképekkel (a GPS-től még idegenkedtem, hozzám ne beszéljen valami gép folyamatosan) és a biztonság kedvéért kaptam egy okostelefont is a főnökömtől, meg egy Ausztriába érvényes SIM kártyát, hogyha bármi segítség kellene, ne kerüljön egy vagyonba a kommunikáció. Persze reménykedtem benne, hogy semmi ilyesmire nem lesz szükségem. Semmeringet biztosan sok honfitársunk ismeri és csak egészen keveseknek okoz gondot odaérni. Kivételek azért mindig vannak...

Magyarországon semmi gond nem volt, határ már nincs is, hurrá, gyerünk tovább! Aztán egyszer csak úgy éreztem, mintha nem közelednék az úti célomhoz. Viszont a tolmácsolás időpontja adott volt... még jó, hogy jócskán rászámoltam az időt. Kezdtem aggódni, egyre jobban elbizonytalanodtam, a térképet pedig bárhogy forgattam, nem segített. Mielőtt úrrá lett volna rajtam a pánik, felhívtam a főnököm. Felvázoltam a helyzetet, már amennyire tudtam az idegességtől. Végül kiderítettük (így közösen), hogy valószínűleg rossz helyen tértem le az útról. „Csak” néhány száz méteren múlott...

Ezután az egész úgy nézett ki, hogy a főnököm Magyarországon ült az irodában a Google Maps mellett és diktálta nekem, hogy merre menjek, merre ne... én pedig vezettem, a kihangosított telefonból jövő utasításokat követve. Nem is érzékeltem, hogy telik az idő, csak az számított, hogy időben célba érjek. Persze a főnököm pontosan tudta: több mint fél órába került visszatalálnom a helyes útra! De a helyi SIM kártya és internet segítségével, Skype-on keresztül nem került plusz pénzbe ez a kis malőr. Valóban kifizetődött a bölcs előrelátás.

Végül kissé feszülten, de időben megérkeztem a helyszínre, sikeresen zárva a nem kis izgalommal kezdődő napot.

Mai kérdésünk: Mennyit kellene fizetni egy ilyen félórás beszélgetésért, ha nincs No Roaming SIM kártyánk, és nem Skype-on, hanem mobiltelefonon keresztül beszélünk (kedvezmény nélkül) a kék propeller logós mobilhálózat segítségével?

Mai nyereményünk: MiFi + SIM-kártya korlátlan adatforgalommal 10 napra Horvátországba 17000 Ft helyett 12000 Ft-ért.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta