INFÓ

Szellemi tűzijátékkal ünnepelték a FREYWILLE magyarországi születésnapját

2012. május 30., szerda 15:48 |

A művészi tűzzománc ékszereket tervező osztrák FREYWILLE 10 éve van jelen Magyarországon, ennek örömére egy beszélgetéssel egybekötött kulturális estet szerveztek rajongóinak és a sajtónak a szecessziós Párizsi Nagyáruház neoreneszánsz Lotz termében. Egyúttal a szecesszió egyik atyja, az osztrák Gustav Klimt születésének 150. évfordulójáról is megemlékeztek. A festőzseni munkái a FREYWILLE számos tűzzománc ékszerét inspirálták.

Dr. Friedrich Wille mellett, Winkler Nóra vezetésével Geszti Péter, Dr. Schiffer Miklós (stílustanácsadó) és Topor Tünde (művészettörténész) is részt vettek a művészi szintre emelt exkluzív beszélgetésen. A zenei aláfestést Micheller Myrtill énekesnő biztosította, aki Sziráczky Brigitta dizájner külön erre az alkalomra készített ruháját viselte.

A Winkler Nóra által szellemi tűzijátéknak nevezett izgalmas kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők megismerkedhettek a gyártási technológiával: egy-egy kollekción a tervezők akár két évig is dolgozhatnak, a terjesztés ütemét máig korlátozza a hosszadalmas és precíz gyártási folyamat – egy ékszer elkészítése ugyanis 80 munkalépésből áll.

Az 1951-ben alapított cég Dr. Wille elmondása szerint harminc éve kezdett el művészet inspirálta ékszereket készíteni felesége, Simone Grünberger-Wille tanácsára. Művész csapatuk nem egyszerűen képeket másol vagy interpretál, hanem az adott témát, motívumot saját művészi nyelvén újraalkotja. A hiteles művészi munka érdekében például Alphonse Mucha családjánál is sokáig vendégeskedtek, hogy minél jobban megérthessék a művészt.

A FREYWILLE ezen az estén büszke volt arra, hogy elősegíthette magyar művészek által a közös gondolkodást, a művészetről, a kreativitásról és a stílusról.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta