Töröl, felmos, kipucol

Zanza!

Nagytakarítás lépésről-lépésre

Tavaszi nagytakarítás... Már a téma említésére felsóhajtunk: kinek van erre energiája? Cikkünkkel apró segítséget kínálunk: tippek és trükkök helyett ezúttal egy kinyomtatható nagytakarítási ellenőrző listát.

A legtöbben szeretünk túllenni rajta mielőtt beköszönt a Húsvét. Így a sonkák és egyéb ünnepi finomságok tálalásakor a család már gondtalanul, friss és tiszta tavaszi környezetben ülhet le az asztalhoz.

Ha ehhez tartjuk magunkat, a nagytakarítást az idén április elejéig kellene elvégeznünk. A baj csak az, hogy a tél végeztével, energia hiányában mindenre vágyunk, csak kiadós házimunkára nem... Ráadásul, ha valamiben nem érdemes nagyvonalúnak lennünk, akkor az a tavaszi nagytakarítás. Legalább egyszer egy évben érdemes összeszedni magunkat, és igazán alaposan tisztára varázsolni otthonunkat. Ezzel jelképesen és tényszerűen is elindítjuk a tavaszi megtisztulás és újjászületés folyamatát.

Akármennyire is jó volna tehát elbliccelni, érdemes cselekedni, mégpedig hamarosan.


Mennyire legyünk alaposak? Amennyire csak lehet!

Természetesen mi sem javasoljuk, hogy tökéletesen steril lakásban éljen, de évente egyszer érdemes mindent „tisztába tennie”. A család egészsége és kényelme szempontjából is fontos, hogy kíméletlenül felvegye a harcot a porral, atkákkal, baktériumokkal, vízkővel, penésszel, gombásodással, légypiszokkal, vagy egyszerűen csak az azonosítatlan eredetű maszatokkal.
A nagy munkához mi is szeretnék segítséget nyújtani. Energiát csak korlátozottan küldhetünk, de készítettünk egy alapos ellenőrző listát, amely kinyomtatva jó támpontként szolgálhat a munka során.

Tisztaság kipipálva?

Nyomtassa ki ezt az ellenőrző listát, erősítse például a hűtőszekrény ajtajára, és segítségével nyomon követheti, hogyan is halad a tavaszi nagytakarítással. Sok kitartást és tisztaságot!

Mit szólna, ha a nagy munkában egy takarítórobot is a segítségére sietne? Látogasson el a Zewa weboldalára, és játsszon a Tavaszi Maszatkereső alkalmazással, ahol a háztartási papírtörlőket alaposabban megismerve nyeremények is várják!

Blogmustra