INFÓ

Bajnokok itala a csökkentett deutériumtartalmú víz

2011. június 20., hétfő 11:42 |

Speciális vízkúrával stabilizálta Détári Lajos, hatszoros világválogatott labdarúgónk egészségi állapotát. A zöld gyep után évek óta már a pálya szélén, a kispadról irányító sportszakember fittebb, mint játékos korában.

Fotó: Mirk István
Fotó: Mirk István

Tavaly tavasszal egy orvosi rutin vérvizsgálat nyugtalanító eredményeket mutatott, így a mesteredző életmódváltásra kényszerült. Folyadék bevitelét a normál szinthez képest csökkentett deutériumtartalmú vízre cserélte, és a leletek minden különösebb beavatkozás nélkül normál értékhatáron belül alakultak.

„Szerencsére kiderült, hogy a leletet túlzott aggodalommal kezeltem, de azóta is kúraszerűen fogyasztom ezt a vizet. A legmeglepőbb számomra, hogy korábbi ízületi bántalmaim is jelentősen enyhültek.”

Az ízületi problémákon túl a természetben jelen lévő deutériumnak fontos szerepe van a sejtekben lejátszódó osztódás szabályozásában. Kutatások igazolják, hogy a természetes deutérium-koncentrációt jelentősen lecsökkentve a tumoros sejtek növekedése lassul vagy leáll.

A módszer ráadásul mellékhatásoktól mentes, mivel az egészséges sejtek képesek alkalmazkodni a folyamatosan csökkenő D-koncentrációhoz. Dr. Somlyai Gábor biológus szerint az eredmények azt igazolják, hogy a deutérium megvonás gátolja a gyulladásos folyamatok kialakulásában szerepet játszó gének működését, jelentősen kihatva ezeknek a betegségeknek a lefolyására is.

A deutérium-megvonás a daganatos megbetegedések csökkentésében játszott szerepének kutatási eredményei világhírű érdeklődésre tettek szert. Dr. Boros László, a Kalifornia Egyetem professzorát a Cambridge-i Egyetem látta vendégül, Dr. Somlyai Gábor pedig az aradi egyetemen tart előadást a magyar eredményekről. „Többek között azt is bemutatjuk, hogy  felére csökkent az öt éven belül visszaesők aránya azon emlőtumoros betegeknél, akik a konvencionális kezeléseket követően csökkentett deutériumtartalmú kúrát is alkalmaztak.”

A biológus szerint a deutérium megvonásának a daganatos betegségeknél van komoly szerepe
A biológus szerint a deutérium megvonásának a daganatos betegségeknél van komoly szerepe

Van ok a pozitív gondolkodásra a jövőre nézve, hiszen az elmúlt húsz év során közel hatvan tumor típussal szerzett a magyar kutatócsapat tapasztalatokat. Dr. Somlyai Gábor azt is elmondja, hogy „az eredmények azt mutatják, hogy a deutérium-megvonás a daganatok döntő többségénél eredményesen alkalmazható. Különösen fontos, hogy a gyakori tumor típusok, vagyis a tüdő-, prosztata-, emlő-, vastag- és végbéldaganatok érzékenynek bizonyultak a deutérium megvonásra.” Az egészség védelmében, megelőzésként és felépülési szándékkal is 2-3 hónap fogyasztása mellett a csökkentett deutériumtartalmú víz valóban gyógyír lehet.


www.hyd.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta