HOROSZKÓP

Szeressetek, mert Rák vagyok!

2009. június 7., vasárnap 15:00

rakSzendvicset készít a gyerekeknek, s közben azon mereng, milyen szép is volt, amikor a férjével először találkoztak… Ő a családjáért élő, álmodozó, érzékeny lelkületű Rák.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Rák (vagy Rákkal állt össze)?


arrow_purpleA június 22. és július 22. között születettek jegye

Érzelmei egyik pillanatról a másikra változnak, mint a hullámvasút, egyszer lent, egyszer fent – nem is lehet követni ezt a hullámzást. A lelke rezdülései alapján értelmezi a körülötte lévő világot. Nagyfokú érzékenysége magasabb szinten médiumi képességekhez juttathatja. Alacsonyabb tudatossági fokon azonban folyton aggodalmaskodik, félelemmel teli a lét számára.


Mindenhol az otthonosságot keresi

Élete legfőbb színtere az otthona – és benne a legfontosabbak a családtagjai. Minden gondolata körülöttük forog: nem fázott-e meg a férje, hiszen reggel még hideg volt, amikor elindult… A kicsi vajon aludt-e az oviban…

Ért az otthonteremtéshez, nagyon jó érzékkel rendezi be a lakást. Meghitt, barátságos, otthonos kis kuckót varázsol szeretteinek, ahol kedvenc családi relikviái között ő is jól érzi magát. Mindenféle apróságokat gyűjtöget, sajnál kidobni bármit is, hiszen érzelmek, történetek köthetők hozzájuk, időnként rájuk pillantva elmereng a múlton.

Akárhová megy, mindenütt azt az embert, tárgyat, helyet keresi, aki vagy amely megadhatja számára az otthonosság puha, meleg érzetét. Ha vendégségbe jön hozzánk, vegyük elő a családi fotóalbumokat, és gyújtsunk gyertyát, hogy meghitt légkörben folyhasson a társalgás – természetesen a családjainkról…

 

A múlt és a jövő foglya

A Rák jegyben született embernek sokszor nehezére esik a jelenben lennie, gyakran időzik a múltban, vagy épp a jövővel kapcsolatos aggodalmaival van elfoglalva. Napra, sőt sokszor percre pontosan emlékszik egy-egy régen történt eseményre. A jövőben pedig többnyire azért jár, mert gondolatai folyton a szerettei körül forognak, akik semmiben sem szenvedhetnek hiányt. Sokszor felteszi magában a kérdést, vajon van-e, lesz-e elég élelem, hogy jóllakathasson társat, nagyit, gyereket. E célból aztán jól tele is tömi a kamrát, mintha háborús időkre készülődne.

Nagyon jó szülő, védelmező és gondoskodó anya, illetve apa. Arra azonban nem árt figyelnie, hogy ne kösse magához túlságosan a gyermekeit, s amikor elérkezik az idő arra, hogy kirepülnének a fészekből, engedje őket útjukra. Nem kell aggódnia, ha talpraesett embereket nevelt belőlük, meg fogják állni a helyüket az életben!


Éreznie kell, hogy szeretik

Nagyfokú érzékenysége miatt hamar elpityeredik, ha bántó szavakkal illetik. Éreznie kell, hogy szeretik, s ebben a biztonságot jelentő közegben majd kibontakozik. Időre van szüksége ahhoz, hogy a külvilágból jövő ingereket, a lelkét elárasztó benyomásokat feldolgozza. Ilyenkor elvonul saját, külön bejáratú belső világába, ahol álmai, dús fantáziájának szülöttei között jól érzi magát.

Nem olyan gyorsan teszi a dolgát, mint például egy tüzes Kos vagy egy serény Szűz, de aktív és tevékeny. Nem tör vezető szerepre, ám a háttérből, finoman irányítva – úgy, hogy a környezete észre sem veszi – eléri a célját.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta