HOROSZKÓP

Az elnyelt vitalitás és visszaszerzése

2009. december 8., kedd 20:15

szaturnuszA diszharmonikus Plútó – Szaturnusz kapcsolatok egyik legfontosabb problémája a vitális impulzusok, az egyéni életerő elnyelődése, a blokkolt életenergia pedig egy sor komoly tünetet okozhat: egészségügyi panaszokat, magatartászavarokat, kedélybetegségeket, teljesítménygátlást.

cikk-tipus-altalanos

Hasonló problémák merülnek fel erőpróbáló Nap – Szaturnusz, Mars – Szaturnusz kölcsönhatások esetén, a Bak – Kos princípiumok konfliktusa során, illetve a diszharmonikus Skorpió karakterek esetén. 
 

kislany-sarkannyal


A Plútó (Mars, Skorpió, Kos) vitalitása, asszertivitása folytán nehezen viseli az életszerűtlenséget.  (Alkattól függően változik a toleranciaküszöb is. A Marsnak és a Kosnak hamarabb szakad el a cérnája, mint a Plútónak és a Skorpiónak. Utóbbiak, ha valamilyen „küldetés” úgy kívánja, a hosszú menetelésre is be vannak rendezkedve.) Egyébként azonban amilyen gyorsan csak lehet konkrét megoldást akarnak találni a probléma orvoslására, nem érik be azzal, hogy kibeszélik, elesztétizálják vagy más absztrakt tartományokba emelik, hanem igen gyakorlatiasan és hatékonyan látnak hozzá megoldásához.
 

Krízishelyzetben: tehetetlenség

Kedvezőtlen Szaturnusz hatásra  ezek a vitális impulzusok még megnyilvánulásuk előtt elnyelődnek, elfojtódnak - és ez krízishelyzetben egyfajta tehetetlenséget eredményez. (A jelenlegi időszak különösen kedvez az effajta energiablokkok kialakításának. A jelenség minden szinten megfigyelhető: a tömegközlekedési eszközök sztrájkjaitól az anyagcsere, élettani folyamtok lelassulásáig. Decemberberben,amikor a Bak jegyében álló Merkúr is a Plútó – Szaturnusz kvadrát vonzáskörébe lép, 21-én meg, amikor az Oroszlánban államásozó Mars hátraarot vág, végzetes leállásokat – az élő szervezetek szintjén pl. keringési rendellenességek, bénulások - is okozhat . Jobb tehát minél előbb tudatosítani a folyamat kockázatait és a megoldási lehetőségeket). 

A dologra rátesz egy lapáttal, hogy ezekben az életszakaszokban, részben a bennünk munkáló feszültséget enyhítendő, részben a közelgő ünnepi szezon, rossz idő hatására  hajlamosak lehetünk a szokásosnál is többet majszolgatni, dohányozni, inni valamit. Az alkoholfogyasztás azonban, még társaságban elfogadott, ártalmatlan mennyiségben is nagy károkat okozhat ilyenkor, ugyanis képes lecsiszolni a jéghegy vízből kiálló csúcsát.
 

Megmagyarázhatatlan indulatok 

Hasonló dolog játszódik le a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztásakor, illetve azoknál az étkezési zavaroknál, amikor stresszoldásként, bánatunkban majszolunk, nem pedig azért, mert valóban éhesek lennénk. Látszólag oldódik a feszültség, de a reflexek is eltompulnak, “eltömődünk” és a Plútó (Skorpió, Mars, Kos) karakter egyik legszerencsésebb vonása, a  spontán, zsigeri, „meggondolatlan” reakciók sem állnak többé rendelkezésre, amelyek, anélkül hogy a tudat, a racionális logika tisztában lenne működési mechanizmusukkal, már röpítenek is a megoldás irányába.

Az alkohol vagy a nikotin  egyben idegméreg is, a toleranciát már biokémiai szinten is növeli, így egyre nagyobb dózisú tarthatatlansághoz alkalmazkodunk. Eközben a felszín alatti feszültség növekszik, és hol indokolatlan dühkitörésekben, hol totális depresszióban, semminek nincs értelme- kommentárokban, önbecsmérlésben, öngyilkos gondolatokban nyilvánul meg, illetve valamiféle körülírhatatlan, nehezen értelmezehtő zaklatottságban, elégedetlenségben.

Utóbbi okozhat egy fajta általános nyugtalanságot, alvásszavarokat, rémálmokat- vagy az álmok teljes hiányát mikor mégis, valahogy összetörten, kimerülten ébredünk. Felmerülhetnek megmagyarázhatatlan indulatok, „üldözési mániák”, hiszen érzezzük a zavart- de nem tudjuk megnevezni, sem ösztönösen, célirányosan, jól időzítve reagálni rá, hanem össze vissza vagdalkozunk, még jobban kimerítve energiatartalékainkat.)

Folytatjuk
 

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

A plútói túlélőkészletek mozgósítása

A Szaturnusz – Plútó kvadráttal nem leányálom együtt élni, az a tény azonban, hogy ezekben az időszakokban is születtek emberek, és sokan közülük értékes, alkotó életet éltek, elegendő okot ad az optimizmusra.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta