HOROSZKÓP

A szabadon szerető Vízöntő

2009. augusztus 1., szombat 09:55

vizontoAhogy megjelenése, úgy gondolkodása sem átlagos: eredeti elképzeléseivel szinte sokkolja a környezetében lévőket, főleg azokat, akik megkövesedett nézeteket vallanak.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Vízöntő (vagy Vízöntővel állt össze)?


arrow_purpleA január 21. és február 20. között születettek jegye.

Ötletgyáros, ha olyan helyzet áll elő, amit gyorsan kell megoldani, akkor szinte biztosan akad néhány elgondolása – köztük olyanok, amelyek csak egy másik bolygón megvalósíthatók. Persze vannak reális elképzelései is, ám többnyire ezek is meghaladják a kor technikai színvonalát.

Eredetiségével, rögtönzéseivel színt visz az emberi kapcsolatokba, kiemeli a környezetében élőket a mindennapok szürkeségéből és azokból a megkövesedett rendszerekből, melyeket csak azért tartanak fenn, mert már megszokták, és különben is félnek a változtatástól.


Csapatjátékos, de csak rugalmasan bírja

A munkában csapatjátékos, a csoportszellem ugyanis sokat jelent számára. Rugalmas munkaidőben szeret dolgozni, ki nem állhatja, ha korlátozzák a szabadságát. Rendszerességről és folyamatosságról sem lehet szó nála, szereti a hirtelen változtatásokat, az újdonságok friss energiával töltik fel. Ő a nagy reformer a cégnél, nem sokáig tűri a régi, főleg idejétmúlt elgondolásokat, technológiákat, időről időre előrukkol valamiféle újdonatúj elképzeléssel. A változtatás kényszere oly mértékben elhatalmasodhat rajta, hogy nem képes egy helyben „megülni” – folyton változtatja a munka- és lakhelyét.

Nagyon jó a humorérzéke, s mivel kiváló szellemi képességekkel rendelkezik, kellemes beszélgetőtárs. Szereti a szellemes szócsatákat, ahol brillírozhat zseniális gondolattársításaival. Paradox módon ő, az újító, hajlamos arra, hogy fixa ideákat hozzon létre, melyektől aztán nehezen szabadul meg.


Előítéletmentes forradalmár

Mindenfajta hatalom és tekintély tüske a szemében. A benne élő forradalmár azt sugallja, hogy minden ember egyenlő.

Mindenki a testvére, jelmondata a „Szabadság, egyenlőség, testvériség!” Nem tesz különbséget ember és ember között, s ily módon nem léteznek számára országhatárok sem. Persze nem kell ahhoz más bőrszínűnek lennie valakinek, hogy előítélettel közelítsen felé a környezete. A Vízöntő-szülött mentes ezektől az előítéletektől, bárkit képes elfogadni, egyenlőnek tekinteni, sőt még rokonságot is érez azokkal, akik a társadalom peremére szorulnak, mert elképzeléseik – csakúgy, mint az övé – az átlagostól túlontúl eltérnek.


Szabad szerelem és az Oroszlán tanításai

A horoszkóp mandalára tekintve láthatjuk, hogy a Vízöntővel szemben álló jegy az Oroszlán, aki a szív szeretetenergiáit hordozza. Ő azonban a szellem embere, és nem a szívé – hűvös, együttérzést nem mutató –, ezért a legfőbb tanulnivalója a Földön az „oroszlánság” elsajátítása: a szív megnyitása, a szeretet áramoltatása.

A szerelemben is óriási szabadságot igényel. Aki szereti az eredeti gondolatmeneteket, a nagy filozofálgatásokat, a nem hétköznapi időtöltéseket – például sárkányrepülés –, az nem csalódik egy Vízöntő társban, csak a hűséggel, összetartozással, elkötelezettséggel kapcsolatban ne kérdezgesse őt. És legfőképpen ne tartóztassa, ha menni akar, mert egészen addig fog új és új társat keresni magának, míg meg nem tanulja, hogy a szabadság belső minőség, s mint ilyet, csak komoly belső szellemi-lelki munka árán lehet elnyerni.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta