HOROSZKÓP

2012 és Nostradamus próféciái

2010. január 2., szombat 11:04

halalcsillagAmit Nostradamus híres, négysoros versikéi nem jövendöltek meg, állítólag nincs is, hiszen már annyi azóta bekövetkezett világtörténelmi eseményt jelzett előre – de csakugyan így volt-e, ki is a legilletékesebb világvége ügyben?

cikk-tipus-altalanos


A híres asztrológus–látnok előrejelzésein nem könnyű eligazodni, hiszen a látomások természetéből adódóan nyelvezetük homályos, kétértelmű. Nostradamus ténykedését emellett az 1500-as évek derekának keresztény egyháza sem nézte jó szemmel, ezért cenzúrájukat és az eretnekség vádját elkerülendő, szándékosan is virágnyelven fogalmazott. Íme egy csokorra való közelmúltunk, közeljövőnk és 2012 mindama rémségeiből, melyeket állítólag az agg mester is megjövendölt.

• A Nagy Éhínség

Nostradamus versei sokszor jeleztek aszályt és éhínséget. A közeljövőbeli állítólag a 48. szélességi kör országait fogja a leginkább sújtani. Tény, hogy ebben a zónában találhatók a világ legnagyobb gabonatermelő vidékei. Ha az Egyesült Államok szenvedne el ilyen csapást, önmagában is tömeges éhínséget eredményezne, hiszen ha Sam bácsi becsukná éléskamráit, csak Afrikában 400 ezren halnának éhen egyetlen év alatt, de további 100 ezer állam is megszenvedné.

• Hatalmas vulkánkitörések

A világ legnagyobb vulkánjainak egyike a Yellowstone parkban már fortyogni is kezdett, a geológusok veszélyesnek nyilvánították. Nostradamus apokaliptikus vízióiban is szerepelnek a vulkánkitörések.

robb1


• Újabb szökőár – hullám?

Egyesek szerint Nostradamus egyik, a szárazföldet elárasztó víztömegről és döglött halakról szóló négysorosa a 2004-es szökőárt jövendölte meg. A csendes óceáni földrengést követő tsunami 150 ezer emberi életet követelt Indonéziában, Karácsony táján. A tudósok egy része viszont amiatt aggódik, hogy egy másik, csak ez után várható tsunamiról van szó, hiszen a Föld mágneses pólusainak szintén 2012-re jelzett cseréje sok hasonló természeti katasztrófát vonhat maga után.

• A globális felmelegedés és a Nostradamus jövendölte szélsőséges időjárás

A négysorosok állítólag a globális felmelegedést is előre jelzik, Nostardamus látomásaiban ugyanis felmelegedő tengerek, hatalmas árhullámok, viharok szerepelnek. Egyesek szerint kimondottan a Katrina hurrikánról írt, de ha nem is köthető egyetlen természeti jelenséghez sem, figyelemre méltó párhuzam, hogy az utóbbi tíz évben egyre több és pusztítóbb erejű tornádó söpör végig Amerika középnyugati részén. Olyan területeket is árvizek vagy aszályok sújtanak, melyeket korábban nem jellemeztek effajta szélsőségek.

hullam


• A mágneses pólusok cseréje

A vájtabb fülűek szerint Nostradamus még 2012 egyik legrémségesebb csodájára is figyelmeztetett. Ami nem is olyan hihetetlen, állítólag volt már rá precedens és akár újra megtörténhet. A tudósok szerint ugyanis földünk mágneses mezejének vékonyodása ennek a jele is lehet, ha pedig sor kerülne rá, odalenne valamennyi elektromágneses mező és velük együtt mobiltelefonjaink, számítógépeink meg az összes többi, nélkülözhetetlen kütyünk.cikk-tipus-linkek

Világvégére készülj, vigyázz, kész, start!

A maják naptára ekkor ér véget, a hopik és a zsidók apokalipszist várnak, sőt Nostredamus is sötét várakozásokkal tekintett a baljós időpontra: bár sokan égtek már be világvége-jóslatokkal, 2012 valóban zűrös évnek ígérkezik – asztrológusunk annak járt utána, valójában mennyire is...

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta