Asztro: 30 felett már önmagunk elfogadásán dolgozunk

A napjegy mellett az aszcendens az, aminek a jegyével a legtöbben tisztában vannak. Nem véletlenül fontos információ ez, ugyanis nagyon sokat elárul személyiségünkről, olyan dolgokat is, amelyekkel mi magunk sem szeretünk szembenézni.

Sokan teszik fel nekem a kérdést: ” igaz-e az, hogy kb. 30 év körül az aszcendens jegyem meghatározóbb lesz, mint a csillagjegyem?"

Általában ez így van, és elsősorban azoknál van ez így, akik ilyentájt lépnek az önmegismerés útjára. Nemcsak megismerik, hanem tudatára is ébrednek saját személyiségüknek. A Szaturnusz az első visszatérésével, ami kb. 28-30 éves korunk körül zajlik, felcsapja a lapjainkat, akár akarjuk akár nem. Ez az első sokk, amikor kezdünk rájönni, hogy nem egészen azok vagyunk, mint amilyennek gondoljuk és mutatjuk magunkat. Nehéz ezt elfogadni, mint ahogy később azt is, amilyenek valójában vagyunk.

Az aszcendens sokszor csak álarc

Önmagára az ember nagyon nehezen képes rálátni, mert érzelmei (Hold), tudata, egója (Nap) és konfliktusai (Mars) szubjektívvé teszik. Körülbelül 30 éves korunkig azzal vagyunk elfoglalva, hogy elfogadtassuk magunkat. 30 felett már azon dolgozunk, hogy önmagunkat elfogadjuk.

Mielőtt elolvasnád aszcendensed jellemzőit, tudd, hogy félelmeink gyengeségeinkből táplálkoznak, erőnket csakis gyengeségeink felvállalásával kaphatjuk vissza, nem pedig azok tagadásával. Az elfogadásért, vagyis a szeretetért vívott küzdelemben, ha külön tudjuk választani az embert az álarcaitól (aszcendens), illetve saját álarcainkat félelmeinktől, megérthetjük és elfogadhatjuk viselkedéseink okait, szeretetteljesebb kapcsolatokban élhetünk.

Mi az aszcendensed? (ha nem tudod, itt megnézheted)

KOS aszcendens: Tanulj meg oldalra is nézni, ne csak mindig előre.

Bátor vagy és becsülettel harcolsz a céljaidért. Sokat adsz a látszatra. Tűzön-vízen keresztülviszed akaratodat, ha valamit a fejedbe vettél. Mindig úgy érzed, hogy harcolnod kell, meg kell, hogy védd magad. A harc erőszakossá tesz. Versenyzel, de kivel? Arra vágysz, hogy ne legyél egyedül, hogy odafigyeljenek rád. A vesztesekre senki sem kíváncsi, csak a győztesekre. A győztesek mindig egyedül maradnak. Ha mindig te vagy a győztes, ki fogja vállalni a kockázatot, hogy vesztesnek érezze magát melletted?

BIKA aszcendens: Tanuld meg elengedni mindazt, ami megbilincsel

Árad belőled a nyugalom és az érzékiség. A kényelmet és az élet adta örömöket nagyra értékeled. A legfőbb biztonságot az anyagiak jelentik számodra, ezért anyagiasnak tarthatnak. Szeretsz dicsekedni. Legfőbb értékmérőd a pénz, mert a pénz által megszerezhető javak birtoklása mellett érzed magad értékesnek. A látszat anyagi biztonság csak látszat önbizalmat, magabiztosságot adhat. Találd meg azokat az értéket magadban, amik kifogyhatatlanok, és engedd el magad körül azokat, amelyek birtoklása nélkül is értékesnek találod magad. Adj magadból, hogy értékelhessék.

IKREK aszcendens: Ha túl sok az információ, elveszik a lényeg. A lényegre aztán már nem marad idő.

Veled mindent meg lehet beszélni és mindenhez hozzá tudsz szólni. Jól beszélsz és írsz, széles a látóköröd, kíváncsi vagy.. Színes egyéniség vagy, néha túl színes is, ezért nehéz téged kiismerni. Fontosságodat jólértesültségeddel is erősíted. Figyelemre vágysz, de nem figyelsz oda másokra. Akkor vesznek igazán komolyan, amikor a lelkedet is bele tudod adni, nem csak a tudásodat, ismereteidet, és amikor különbséget tudsz tenni a fontos és jelentéktelen dolgok között.

RÁK aszcendens: Nem csak adni kell tudni, elfogadni is.

Báj és kedvesség árad belőled. A biztonságért gondoskodást adsz cserébe. Amennyire befolyásolható vagy, pont annyira befolyásolsz te is másokat, ezért észre sem veszed, hogy érzelmileg milyen jól tudod irányítani a szálakat magad körül. Mindezt nagyon finoman teszed, úgy, hogy mindig szükség legyen rád. Cserébe te is észreveszed mások szükségleteit. Érzékeny és sértődékeny vagy, ha úgy érzed, nincs rád szükség. A megmentőt játszod mindaddig, amíg felelősséget nem tudsz vállalni a saját szükségleteidért. Csak elterelni tudod magadról a figyelmet, amíg másokért teszel, hogy elfogadjanak.

OROSZLÁN aszcendens: Színpadis vagy mindaddig, amíg többnek akarsz látszani, mint ami

Az önbizalom, ami belőled árad, csak látszat. Megjelenéseddel azonnal magadra vonod a figyelmet. Elismerésekből, dicséretekből táplálod önbizalmadat. Nagyvonalúságod természetességgel jön, túlzásaid másokat kellemetlen helyzetbe hoznak. Az élet napos oldalát szereted és vágysz a luxusra, hogy még értékesebbnek látszódj. Az elismerést kivívni nem csak a társadalmi elvárásoknak való megfeleléssel lehet, hanem a megszerzett szellemi értékek által is. Önmegvalósításod akkor fogja a társadalom javát szolgálni, amikor már nem öncélú, nem saját igényeid kielégítésére szolgál.

SZŰZ aszcendens: könnyebb kritikusan szemlélni a világot, mint vállalni a kockázatot, hogy hibázhatsz.

Jó értelmi képesség jellemez, és a tökélességre törekszel, mind megjelenésben, mind viselkedésben. Szívesen kritizálsz másokat, főleg azokat, akik izgalmasabbak, mint te. Félsz megmutatni valódi személyiségedet, ezért nehéz előcsalogatni belőled a szenvedélyt. Amit magadból mutatsz, kevesebb, mint amennyi benned van. Senki nem elég jó, hogy meg merj nyílni őszintén. Ettől viselkedésed merev és hűvös. Annyit érsz mások szemében, amennyit magadból meg mersz mutatni, nem pedig amennyit magadról el tudsz mondani.

MÉRLEG aszcendens: Alamuszi nyuszi nagyot ugrik. A boldogsághoz bátorság is kell.

Érted az emberek nyelvét, de ahhoz gyenge vagy, hogy vállald önmagad. Mások által létezel, így nehezen is állsz meg egyedül a lábadon. Könnyebb mások álmát megvalósítanod, mint a sajátodat. Konfliktuskerülő viselkedéssel, határozatlansággal, a külvilágnak való megfeleléssel, külsőségekkel, tereled el saját igényeidről a figyelmet. A látszatnak élsz, mert nincs erőd felvállalni magad. Amíg mások érzéseit, érdekeit helyezed előtérbe, érdek illetve látszat-kapcsolatokban élsz. Legyen bátorságod láttatni magad, hogy megláthassanak. A külsőségek magányossá tesznek, az őszinteség erőssé és bátorrá.

SKORPIÓ aszcendens: Változnod neked kell, hogy bízhassanak benned

Magadról nem sokat árulsz el, felveszed a pókerarcot és mások gyengeségeit ösztönösen megérzed. Ellenállsz a változásnak, bízol szexuális vonzerődben, manipulációkkal ellenőrzés alá vonod a környezeted. Mindezt azért teszed, hogy biztonságban tudd magad, és ne érjen váratlanul semmi, bármikor meg tudd védeni magad. A változás a legnagyobb ellenséged, ami ellen védekezel, és gyáva vagy, amikor azt látod, hogy mások mernek változni körülötted, csak te nem. Bosszúálló vagy, mert nem tudod elfogadni a változást, de az élet megbosszulja magát, és elveszi tőled azt, ami a legértékesebb számodra, ha nem engeded el. Aki gyáva, annak társa az alkohol, aki bízni tud, társával közösen felfedezheti az élet adta élvezeteket.

NYILAS aszcendens: Nem kell neked megmondani, hogy mi az élet, egyszerűen csak éld és élvezd.

Lelkesedésed, nyíltságod másokra is átragad, hiszel magadban és a küldetésedben. Nagy összefüggéseket akarsz meglátni, a kicsiken nagyvonalúan átsiklasz. Arra vágysz, hogy példát vegyenek rólad. Ezért igazadról meg vagy győződve, és osztod az észt és megmondod a tutit, hogy kell boldogan élni. Valójában nem mered teljes őszinteséggel kimondani, amit gondolsz, inkább megszépíted. Életviteledben nem tudod nélkülözni a luxust, a fényűzést. Túlzásaid, harsány viselkedésed, nagyzolásod miatt nem veszed észre, hogy körülötted az emberek ugyanúgy keresik a boldogságot, mint te, és kevesebb ideológiát gyártanak vagy keresnek boldogtalanságukra.

BAK aszcendens: A problémák megkeményítenek, a könnyeid erősítenek

Tekintélyt és magabiztosságot sugárzol. Határozottságod és önfegyelmed óriási vonzerő azok számára, akik biztonságot keresnek és bizonytalanok önmagukban. A kivagyiságod és céltudatosságod keménnyé tesz, amíg rá nem jössz, hogy az érzelmeid kimutatása nélkül senki sem vagy, csak egy konfliktuskerülő ember, aki fél az elutasítástól. Az agresszió megbénít, nem tudod kezelni, tehetetlennek érzed magad, mert csak a viselkedést minősíted, az embert magát nem látod.  Elvárások és problémák mögé bújsz, hogy ne derüljön ki érzékenységed. Őszinteséget vársz el úgy, hogy az érzelmeidet nem mutatod ki teljes őszinteséggel, mert akkor mások mit gondolnának rólad? Hát mit? Hogy mély érzésű ember vagy, akiben hatalmas lelkierő van.

VÍZÖNTŐ aszcendens: A közös értékeket keresd, és ne azt, ami elválaszt másoktól.

Emberszereteted, toleráns viselkedésed és intellektusod természetességgel árad belőled. Tökéletes akarsz lenni, és ezt a tökéletességet keresed mindenben és mindenkiben. Rettegsz a középszerűségtől, ezért életed egy görcsös küzdelem, mindaddig, amíg rá nem jössz, hogy pont úgy vagy jó, ahogy vagy, és nem kell a tökéletest játszanod, felesleges a presztízs, mert egyedül maradsz, kirekesztve. Rá kell jönnöd, hogy a tökéletesség egy illúzió, amit azért kergetsz, mert félsz kockáztatni, félsz kimutatni az érzéseidet, nehogy kiszolgáltatottá válj, nehogy kiderüljön rólad, hogy azért vágysz a tökéletesre, mert nem tudod ki vagy igazából. Nyitott vagy, szívélyes, de ugyanakkor távolságtartó és kiszámíthatatlan.  Nehezen engedsz közel másokat. Inkább erős egyéniségek, sikeres emberek társaságával veszed körbe magad, mintsem eltökélnéd, hogy valódi igyekezettel megvalósítsd önmagad. Vágysz a függetlenségre, de függetlenedni nem tudsz.

HALAK aszcendens: Amíg másokra mutogatsz, semmit sem értesz.

Árad belőled a megértés és együttérzés, báj valamint segítőkészség, amit nem kell folyton bizonygatnod, csak ha szeretethiányos vagy. Tanuld meg felismerni, hogy annak segíts, aki kéri, különben csak a megmentőt játszod, ami egód játéka, hogy eltereld életed alapvető problémáiról a figyelmet, becsapva ezzel magadat és környezetedet. Meg kell tanulnod nyíltan felvállalni az érzelmi konfliktusaidat, nem pedig ideológiákat gyártani. Az objektivitás és racionalitás világa távol áll tőled, ezért gyakran fordulsz az ezotéria világa felé, hogy kérdéseidre megleld a választ. Stabilnak mutatod magad, de te is a stabilitást keresed. Könnyen megsértődsz, ha valaki megpróbál visszarángatni a földi valóságba.

Ha mélyebb önismereti összefüggésekre vagy kíváncsi, vagy csak szeretnéd megtudni, mi az aszcendensed, keresd fel asztrológusunkat itt:

Németvölgyi-Nagy Renáta  http://horoszkopelemzes.hu/

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek