A saját érdekedben legyél most önző!

A közelgő Szűz havának központi szereplője a jegy ura, a Merkúr. Ez a bolygó az utóbbi hetekben kissé összezavarta az információs szupersztráda forgalmát, ám hamarosan újra egyenesbe állhat a kommunikációnk. Érdemes most valóban megfogalmazni és ki is mondani, amit akarunk.

Bár épp tombol a kánikula, asztrológiai szempontból közeleg az ősz. Az önfeledt, az életet élvezni vágyó Oroszlán havát elhagyva augusztus 23-án belépünk a Szűz jegyébe, amit az eszes és kritikus Merkúr ural. Mindannyian érzékeljük a bolygók aktuális hatásait, azonban minden bolygónak van egy alapvető, természetes sugárzása. Személyiségünk összetettsége határozza meg, mit tudunk kezdeni azokkal a hatássokkal, amelyek éppen körülvesznek.

A Nap, ami az Oroszlán jegyét uralja, és mindig az életerőt, a vitalitást, az önbizalmat, a tudatosságot, az egót és az élet örömeit szimbolizálja, minden jegyre kifejti hatását. Legerősebben mindig arra a jegyre, amelyben éppen tartózkodik. Éppen ezért ebből az energiából most a Szűz jegyűek részesünek leginkább, egészen szeptember 22-ig. Arról, hogy alapvetően milyenek a Szűz jegyűek, itt olvashatsz. A Szűz jegyet uraló Merkúr bolygó természetesen mindannyiunk horoszkópjában benne van, és aktuális hatásait is mindenki érezheti.

Nehéz hetek vannak mögöttünk

Az elmúlt 2-3 hét történéseiben volt valami furcsaság, ami még most is érződik, ha végiggondoljuk. Miközben minden haladt a szokott mederben, bizonyos dolgok lelassultak körülöttünk. A Merkúr hátráló mozgása minden olyan interakciót lelassít, ami segítené a kommunikációt az emberek között. Időpontok, amiket lemondunk vagy lemondanak, iratok, amiket nem találunk, elkeverednek, üzenetek, amiket nem kapunk meg, beszélgetések, amelyek nem úgy sikerülnek, és idióta helyzetek, amikor már gondolkodni is fárasztó – ezek most ismerősek lehetnek. Mindez a lelassult állapot nem tart már sokáig, augusztus 27-én a Merkúr elindul ismét előre, lendületbe hozza a dolgokat.

Most mindenki saját magával van elfoglalva

Azonban ez a 3 hét nem volt hiábavaló, ha mostanra még nem is, de legkésőbb szeptember folyamán értelmet nyernek a történések, mert mindennek megvan a maga ideje. A Merkúr, ami a kommunikáció, a hírek, a kimondott és ki nem mondott gondolatok, valamint a közlekedés szimbóluma, jelenleg az Oroszlán jegyében tartózkodik. Ezért a racionális megnyilvánulásaink elsősorban most önmagunkról szólnak, önmagunk fontosságát helyezzük előtérbe. Ez nem mindenkinek megy olyan könnyedén, mint például egy Oroszlánnak. Így óriási fejlődési lehetőség rejlik abban, hogy a Merkúr egyrészt a szokásosnál hosszabb ideig tartózkodik az Oroszlán jegyében, másrészt ide-oda haladó mozgásával nemcsak feltárja, hol hazudunk magunknak, hanem visszamenve a problémához, újra és újra kierőszakolja, hogy megtanuljuk kimondani a sérelmeinket, és meghozzuk azokat a döntéseket, amikkel már nem szorítjuk magunkat háttérbe. lyenkor van lehetőségünk nagyobb lépéseket tenni önmagunk érdekében.

Most önzőbbek vagyunk

Amikor a Nap belép a Szűz jegyébe, nagyon érdekes helyzet alakul ki: a Nap és a Merkúr uralomcserében lesznek. Ez azt jelenti az asztrológiában, hogy a két bolygó hatása felerősödik: önmagunk (Nap) és gondolataink (Merkúr), illetve a meghozni kívánt döntéseink válnak elsődlegessé. Úgy is mondhatnánk, hogy most önzőbbek vagyunk, mint máskor. De tegyük rögtön hozzá: magunkért tesszük.

Őszinteségi próba és önvizsgálat

Mielőtt a Merkúr belépne saját jegyébe (szeptember 9.) még egy őszinteségi próba vár ránk, amikor is a Neptunusszal kerül szembenállásba, már harmadszor. Ezt követően a Szűz jegyében haladva kritikus és elemző oldala nyilvánul meg. Kommunikációnkra jellemzőbb lehet a csipkelődés, amit a Szűz jegyűek természetességgel tesznek. A dolgos Szűz jegyében a Merkúr nagyon jó fényszögeket kap, így észjárásunk gyors, emellett magabiztosan és lényegre törően tudjuk előadni magunkat. Képesek vagyunk hosszabb ideig koncentrálni és lényeglátásunk is sokkal jobb. Használjuk ki okosan ezt a pozitív időszakot, és okoskodás helyett merjük kritikusan szemlélni az életünket (egy Szűz is mindig ezt teszi), merjünk tanulni magunktól vagy másoktól, fejlesszük képességeinket, egy kis önelemzéssel, önvizsgálattal sokkal gyorsabb eredményre jutunk, mint bármikor. Kifejezetten kedvező időszak a Szűz, Bika és Bak jegyűeknek, emellett a tűz jegyűek (Kos, Oroszlán, Nyilas) sorsában is jelentős szerepe van most a Merkúrnak. Bízhatunk abban, hogy egészségünkre, életmódunkra is jobban odafigyelünk. Ne felejtsük el, hogy igazából fejben dől el minden, és ez még inkább érvényes, amikor a Merkúr a Szűzben jár.

Oszd meg másokkal is!
Mustra