Családi ellentmondások és hirtelen fordulatok - júliusi előrejelzés

Nem ez lesz a legnyugodtabb hónap az évben, de legalább izgalmakban nem lesz hiány. Az elsejei újhold ismét megpróbálja megadni a kezdőlökést a még mindig a múltba kapaszkodó embereknek, a retrográdba forduló Uránusz pedig váratlan eseményeket produkál. Emellett azért várható romantika és némi pénzügyi javulás is.

Napfogyatkozással kezdődik július hava. Az elsején létrejövő újhold a Rákban belső világunk, otthonunk megújulását serkenti, és ezt a késztetést legerősebben a Rák jegyűek érezhetik.  Hatása már jó pár nappal korábban érződik, főként lelkiállapotunk lehet hullámzó, csapongó, ingerült. Jó alkalom, hogy megtaláljuk a problémáink gyökerét és kihúzzuk azokat. Most könnyen a múltunkba feledkezhetünk, és azok, akiket a múlt feldolgozatlan vagy elvarratlan érzelmi szálai fűznek még valamihez vagy valakihez, a szokottnál is nagyobb nyugtalanságot, fájdalmat, feszültséget érezhetnek.

Hova tartozom valójában?

A Nap Rákba lépésének hatására felerősödhet a kötődési vágy, az összetartás igénye, valamint a hovatartozás, a családalapítás, gyermekvállalás kérdésköre is előtérbe kerülhet, ám ezek most leginkább a biztonság és szabadságvágy közötti őrlődéshez, feszültséghez és ellentmondáshoz vezetnek. Akarok családot? Abban a családban élek, ahol szeretnék? Jó helyre kötődöm? Hova tartozom valójában? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel sokakban. Az újhold energiái, kiegészülve a Szaturnusz és Plútó, Uránusz fejlődésre, továbblépésre ösztönző fényszögeivel, most erőteljesen befolyásolják hozzáállásunkat jövőbeni céljainkhoz: elengedésre és megújulásra szólítanak fel, azért, hogy érzelmi harmóniába kerüljünk belső világunkkal. Most különösen érdemes megfontolni annak igazságát, hogy minden megsemmisülés egy új kezdet alapja, és minden új kezdet feltétele valaminek a lezárása.

A hónap elején és végén fellobbannak a vágyak

Amíg a Nap a Rák jegyében tartózkodik, több romantikát és illúziót csempészünk életünkbe: különösen álmodozó és vággyal teli napokat jeleznek a csillagok július 4-5-én, valamint a hónap utolsó hetében. A július 6-át követő napokban viszont érzelmi hullámvasút kezdődhet: a ragaszkodás, az érzelmi játszmák, manipulálások a kapcsolatok válságához, szakadásához is vezethetnek, ha a közös jövőkép és az összetartozás alapjai bizonytalan lábakon állnak.

Az Uránusz újabb fordulatokat produkál

Július 10-én az Uránusz retrográdba fordul, vagyis megkezdi hátráló mozgását (amely természetesen csak látszólagos), és pontosan 5 hónapig tart majd, mire ismét visszafordul normál irányba. Ez idő alatt újra bevonzhatunk életünkbe új és váratlan helyzeteket, fordulatokat, amik hirtelen fellobbanthatják vagy felelrősíthetik a vágyat valami vagy valaki iránt, új lehetőségek kínálkoznak vagy egy meglévő helyzetben áll be váratlan fordulat. Az Uránusz kiszámíthatatlansága miatt számolnunk kell azzal is, hogy ugyanilyen hirtelenséggel megszűnhet a varázsa valaminek, ami korábban még vonzónak tűnt. Mivel a bolygó a Kos 0 fok 38 ívpercéig visszajön, így életünkben azok az események töltődhetnek újra, kerülhetnek újra előtérbe amikkel tavaly július óta kerültünk kapcsolatba. Ha akkor úgy éreztük, elszalasztottunk valamit, most bepótolhatjuk. Mivel az Uránusz energiái a különc és nem hétköznapi, mondhatni extrém megnyilvánulásokat szeretik, így lehetőségünk lesz újra megmutatni magunkból valami különlegeset. Ebben a hónapban az anyagi helyzetünk pozitív változására is van kilátásunk - ha önértékelésünk, optimizmusunk reális -,  köszönhetően annak, hogy a Jupiter a Bikában harmonikus fényszöggel kapcsolódik a Plútóhoz.

Előrejelzés a jegyeknek

Természetesen ez csak útravaló, konkrét felvilágosítást csak a pontos születési adatokból elkészített teljes horoszkóp adhat. A Napjegyen kívül érdemes elolvasni a Hold és az ascendens jegyére leírtakat is.

KOS

A családi ügyek elrendezése központi kérdéssé válhat, amiben a pénz játssza az egyik főszerepet. Ki tartozik kinek és miért?  Mindennek ára van, ezt fogod tapasztalni ebben a hónapban is. Kicsit eltévedve bolyongsz most, nem találod a helyed, és ez érzelmi hullámvölgyeket eredményezhet. Rendezd a viszonyodat a családoddal, ha szükséges, mert rájuk mindig számíthatsz, és az otthon szeretete védelmet nyújt minden ellen.

BIKA

Érzelmi reakcióid nagy skálán mozognak. Beszélj róluk, de a megfelelő embereknek, akikre ez tartozik. A családi viszonyok rendezéséhez ez a hónap kitűnő időszak. Lehetőség szerint minél több időt tölts most a családoddal, gyermekeiddel, szerelmeddel,  mert az utóbbi idők hajtása miatt lehet, hogy távolabbra kerültél tőlük, mint azt gondolnád. Költekezős időszakod lesz, de kiadásaid helyére új bevételek is érkeznek idővel.

IKREK

Anyagi helyzeted eléggé kiszámíthatatlanná válik ebben a hónapban, de amennyi kell, annyi előteremtődik. Testvéreddel vagy rokonoddal fennakadtatok egy régi problémán, amit most végre tisztázhattok. Valamitől meg kell szabadulnod, ami fogva tart és túlságosan is befolyásol téged, valaminek a rabja lettél. Kezdj el valamit tanulni vagy szánd rá magad kisebb utazásokra. Tele vagy energiával, környezeted határozottabbnak, de agresszívebbnek és kötekedőbbnek lát téged, főként, ha csak a szavak által próbálsz érvényesülni, és nem veszed észre, vagy nem értékeled eléggé valaki kitüntetett figyelmét, aki heves érzelmeket mutat irántad.

RÁK

Erős vágyad a harmónia iránt többször is felborulhat ebben a hónapban, és fel kell tedd a kérdést, hogy biztosan erre vágysz-e hosszú távon? Új életre vágysz, vagy szeretnéd visszakapni a régit? Tudod te, hogy mit szeretnél? A hónap rólad szól és a te jövőbeni terveidről. Most kicsit önzőbbnek kell lenned, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek. A család és az összetartozás érzése most erős érzelmeket válthat ki belőled.

OROSZLÁN

Kijelentéseiddel, meglátásaiddal most sikert sikerre halmozhatsz. Azonban kreatív energiáid kissé megkoptak. A hónap nagy része magányosabban telik, és most több szükséged van mások együttérzésére és te is segítőkészebb vagy, mint általában. Ennek oka, hogy életed tele van titkokkal, lelkiekben valahol egy másik világban élsz.

SZŰZ

Baráti társaságban, közösségi összejöveteleken nagy népszerűségnek örvendhetsz. Dicséret, elismerés, reflektorfény: ezt a szerencsés együttállást használd ki új támogatók és kapcsolatok megtalálásához. Munkahelyeden is kitűnsz most valamivel, ami miatt többen is felfigyelnek rád, mint gondolnád.

MÉRLEG

Eljött az idő az érvényesülésre, és hogy elgondolkodj, netán tettekben is hangot adj karrierbeli törekvéseidnek. Otthoni események átszabhatják a nyaralási terveidet. A hónapban különleges döntési helyzetbe kerülsz, ami érzelmileg nagyon mélyen érinthet. Lehet, hogy valakit jobban megszerettél, mint ahogyan akartad volna. Ne menekülj az érzéseid elől, értsd meg az összefüggéseket..

SKORPIÓ

Ereszd ki a gőzt egy igazi, jól megérdemelt nyaralással. Ha külföldre tervezed a szabadságod, a jókedv és a jó társaság adott. Ha társra vágysz, a szerelem utazásod során rád találhat. Ha a társaság hiánya okoz most problémát, menj el egy jógatáborba, vagy jelentkezz valamilyen spirituális programra, ahol a "véletlen” majd elrendezi és pótolja azt, ami most hiányzik az életedből, de nagyon vágysz rá.

NYILAS

Elégedetlenségednek bátran adj hangot, a bomba igy is, úgy is robbanni fog, ám a dolgok hamar elcsitulnak. Ha szenvedélyes energiáidat nehezen bírod kordában tartani, levezetésként fuss le egy maratoni távot vagy ülj fel egy bicajra. Ha egy utazási ajánlatot kapsz, vétek lenne visszamondanod.

BAK

Ez a hónap a párkapcsolat bűvkörében fog eltelni. Vágyad, hogy még jobbá tedd kapcsolataidat, illúziók világába repíthet, aminek megvalósítása már nem olyan valóságos, mint azt hiszed, és emiatt akadályokba ütközhetsz. A frusztrációt az okozhatja, hogy valamelyik fél domináns, és aki alárendelődik, az próbál kitörni elvárásaival. Az elvárásaid nem akkor fognak beérni, ha hangoztatod őket, hanem amikor megtanultad elfogadni a jelen helyzeted.

VÍZÖNTŐ

Programjaid besűrűsödhetnek, de ez nem akadályoz abban, hogy jól érezd magad. Társad méltó társ melletted, aki még a szervezésbe is szívesen besegít. Hagyd magad kényeztetni. Gyermekeid aktivitása több elfoglaltságot és energiát igényel, de a velük eltöltött idő most igazán feltölt pozitív energiával, még ha olykor idegesítenek is. Akik párra vágynak, vegyék komolyan a randi ajánlatokat, mert ott van már valahol a lovag fehér lovon.

HALAK

Nyugalmadat bizonyos otthoni események zavarják meg, különösen a rokonaid és azok családtagjainak érzelmi megnyilvánulásai bolygathatják meg a hétköznapokat. Figyelj oda a lakásodra, ne felejtsd el bezárni. Játékként fogd fel most az életet, és az öröm tudatos megélése elrepít a szerelembe. Gyerekekkel kapcsolatban hajlamos lehetsz hiúsági megnyilvánulásra. Büszkeséged családi konfliktust gerjeszthet, ha túlzottan elragadtatod magad.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek