Most átlépheted a határaidat!

A két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz szembenállásba kerül, amitől belső feszültségünk szinte elviselhetetlenné válhat. Ellentétes erők hatnak ránk, egyszerre akarunk és félünk bármerre indulni, pedig ezeket az átalakulásokat csak késleltetni lehet, elkerülni nem.

Döntésképtelenség és türelmetlenség

Az elmúlt időszak rendkívüli fáradsággal és feszültséggel telt. Ennek egyik magyarázata, hogy sok mindent szeretnénk már magunk mögött hagyni, de bizonyos ajtók, sorompók még nem nyíltak meg. Türelem, nyílni fognak, amint megértünk rá, és azonnal újabb próbát tehetünk: vajon megint elkövetjük ugyanazt a hibát, vagy képesek vagyunk átlépni saját határainkat? Erről a két Sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz gondoskodik, amelyek egymástól 180 fokra lévő jegyekben tartózkodnak.

A pontos szembenállás március 28-án lesz, azonban a hatás általában nem a pontos fényszögkor, hanem már 1-2 héttel előtte és még az utána következő néhány hétben is erőteljesen érezhető. A szemben álló jegyek (Mérleg-Kos) összekapcsolásával a különböző ellentétek kiegyenlíthetőek. Például a nehezen döntést hozó Mérlegek helyett a Kos gyorsan dűlőre viheti a dolgokat, persze csak akkor, ha hajlandóak átadni a Kosnak az irányítást. Ellenkező esetben az ellentét csak fokozódik, mert a Kost az őrületbe kergeti a Mérleg döntésképtelensége, a Mérleget pedig halára idegesíti a Kos türelmetlensége.

Ellentétes erők hatnak ránk

A Jupiter és Szaturnusz nemcsak egymással szemben álló jegyekben tartózkodnak (Kos-Mérleg), de hatásuk is ellentétes: a Jupiter a haladást, a jövőt, a kiteljesedést, a szellemi sikereket, míg a Szaturnusz lelassítja a dolgok haladását, előszedi a múltat, beszűkít és világi (anyagi) sikerekre törekszik. Az ellentétes erők egymásnak feszülése a sikert és a bukást egyaránt magukban hordozza. Ha mostanra már van jövőképünk, célunk, amit el akarunk érni, akkor a siker -az alázat és a türelem mellett- a hitünkben rejlik.

Ami elsőre lehetetlennek tűnik, nem biztos hogy az

A Jupiter-Szaturnusz szembenállását talán Dan Millman tanmeséjével lehetne a legjobban szemléltetni: Egyszer a mester megkérdezte a tanítványát, hogy egy kaviccsal el tudná-e találni a távolban lévő fát. Mire a tanítványa, ismervén képességeit, azt válaszolja, hogy nem, mert messze van. A mester mondja neki, hogy akkor menjenek közelebb, odáig, ahonnan biztosan eltalálja. Ezt követően egyre hátrább és hátrább araszolnak, ameddig még sikerül eltalálni a fát, majd egy olyan távolságra jutnak, ahonnan már mellémegy a kő. Ekkor tanácsolja a mester, hogy akkor lépjen újra közelebb pár lépést, ahonnan az előbb már ment a dobás, majd ha már biztos a találata arról a pontról is, újra távolodjon. Néhányszor ezt megismételve a tanítványnak sikerült végül olyan messziről eltalálnia a fát, hogy azt maga sem akarta elhinni.

A nehézségek segítenek előrejutni

A Szaturnuszi tranzitoknál gyakran érezzük azt, mintha beleragadnánk az időbe, és képtelenek vagyunk elmozdulni belőle. Ezt az érzést gyakran követik áttörések, nagy átalakulások, amelyek a belső feszültségünkből születnek. A változás küszöbén mindig a legnagyobb a feszültség. Választás, döntés elé kerülünk: igaz, hogy a körülményeinket nem mi választjuk, de hogy mit teszünk, az a szabad akaratunkon múlik. Ahhoz, hogy a határainkat megérezzük, kellenek a nehézségek, a kudarcok (Szaturnusz), és néha vissza kell lépni, hogy előrébb juthassunk (Jupiter). Hogy mely területen tanít minket a Szaturnusz és hova teljesedhetünk ki, abban segítségünkre lehet, ha tudjuk, hogy horoszkópunk mely házait érinti a mostani szembenállás.

A két bolygó hatásai az egyes házakban:

I-VII-es ház (Szaturnusz-Jupiter): Személyiségváltás, tudatosodás, önmagunk felfedezése, hová tartok: az „eddig ilyen voltam – ezután ilyen leszek" felismerése. A megvalósításban csak magunkra számíthatunk.

2-8-as ház (Szaturnusz-Jupiter): Az anyagi helyzet átstrukturálására illetve a stabilitás megteremtésére hívja fel a figyelmet. Ehhez nem mindig csak anyagaikra van szükség, hanem az önértékelés, az önbizalmunk megerősítésére is. „Vajon pénz nélkül is értékes, szerethető ember vagyok?”

3-9-es (Szaturnusz-Jupiter): A közvetlen környezetben és a kapcsolatokban (testvéri kapcsolatok is) vállalt szerepek átgondolása. Új ismeretek, tapasztalatok szerzése, tanfolyam, lakhelyváltás, közlekedés vagy utazások révén. Gyakori a kommunikációban megjelenő türelmetlenség és ingerültség.

IV-X-es ház (Szaturnusz-Jupiter): Előtérbe kerülnek a családi gyökerek és a hovatartozás kérdései. Ingatlanokkal kapcsolatos változás, költözés. Érzelmi biztonságunk megszilárdítása a legfőbb feladat. Rengeteg új lehetőség merül fel. Emlékeink mélyére ásva és feldolgozva megteremthetjük érzelmi életünk új alapjait. A családi titkok, az elfojtott érzések, a ki nem mondott és ki nem fejezett szavak tudatára ébredünk, mennyire mélyen elzárva tartottuk.

5-11-es ház (Szaturnusz-Jupiter): Ez az alkotói válság időszaka is lehet, ahhoz, hogy jól tudjuk érezni magunkat, kreativitásunk, önkifejezésünk  új formáját kell megtalálnunk. Vállalnunk kell a felelősséget az alkotásainkért, még akkor is, ha azok nem tökéletesek. Gyermekekkel a kapcsolat nehezebb lehet. Nem ritka ilyenkor a házasodás,a gyermekszülés, vagy a kapcsolat megszilárdítása. Az hangsúly az elköteleződésen van. Ha olyan kapcsolatban vagyunk, amelynek problémáiról eddig nem akartunk tudomást venni, az akadályok és nehézségeket felerősödhetnek.

6-12-es ház (Szaturnusz-Jupiter): Munkahelyváltás, vagy munkakörváltás valószínű. A kemény munka időszaka ez, ami hatással van az egészségünkre is. Pszichoszomatikus problémák jelentkezhetnek. Kényszernek érezzük az alkalmazkodást a szabályokhoz és kötelességekhez.

VII-I-es ház (Szaturnusz-Jupiter): A jó munka most meghozhatja az első nyilvános sikereket, ám egyúttal szembe kell néznünk a valósággal, és az emberi kapcsolatainkkal. Az eddig a szőnyeg alá söpört problémák felszínre kerülnek. Ez sokkoló lehet, és a problémákért közösen kell vállalni kell a felelősséget. Fontos az együttműködés és konfliktuskezelés újratanulása.

8-2-es ház (Szaturnusz-Jupiter): A mély intimitás megtapasztalása, a függőségek megszüntetése, az elengedés és az elmúlás megélése. Komoly lelki átalakulások, a megsemmisülést követően újjászülető érzelmek. Az egyik legnehezebb tranzit.

9-3-as ház (Szaturnusz-Jupiter): Képességeink fejlesztése, tapasztalataink feldolgozása, átadása, sorszerű utazás. Karrierünk előkészítésének időszaka. Eddigi hitrendszerünk a feje tetejére állhat, elveink megdőlnek, ahogyan az egónk elszakad a régi beidegződésektől. Képességeink magasabb szintre fejlesztése, kulturális fejlődés, spirituális és más tapasztalataink feldolgozása zajlik.

X-IV-es ház (Szaturnusz-Jupiter): Előtérbe kerülnek a tekintély, a nyilvánosság és hatalom kérdései, valamint a család és a társadalmi szerepek összefonódásai. A karrierünk csúcsára érhetünk, vagy nagyot bukhatunk. Mindenképp új célok és komoly felelősség vár ránk.

11-5-ös ház (Szaturnusz-Jupiter): A baráti kapcsolatok újragondolása, amelyek már inkább hátráltatnak, azok elengedése. Saját vágyaink és a társadalomban elfoglalt szerepünk megértése.

12-6-os ház (Szaturnusz-Jupiter): A belső magány, és a karmánkkal való szembesülés időszaka. Egészségügyi problémákra lehet számítani.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek