Légy óvatos, mert most becsaphatnak!

Az egyébként is zavaros bolygóállásokat ezúttal a Neptunusz nehezíti: hatására befolyásolhatóbbak lehetünk, bizonytalannak és elveszettnek érezhetjük magunkat. Persze felerősíti romantikus hangulatunkat is, de a nagy ígéreteket kezeljük fenntartással.

Március 26-án a Neptunusz együttállásba kerül a Vénusszal, ami ugyan csak 1-2 napig érezteti hatását, mégis érdemes megemlíteni, mert ezzel egy időben sorsszerű változások zajlanak.

Átalakító bolygóállások

- Az Uránusz március 12-én jegyet váltott, és belépett a Kosba.

- A Jupiter és a Szaturnusz ismét szemben áll egymással, hogy eldöntsék: múlt vagy jövő?

- A Neptunusz végre megérkezik saját jegyébe, a Vízöntőből átlép április  4-én a Halakba, és egészen 2025-ig itt is tartózkodik.

- Március 21-én beléptünk a Vénusz évébe, ami pozitív hatással lesz a művészvilágra, de a pénz és a szerelem is előtérbe kerül.

Illúziók és csalódások

A Neptunuszról érdemes tudni, hogy eszményíti másokról kialakított képünket, és attól függően, hogyan helyezkedik el a horoszkópunkban, többé vagy kevésbé álmaink, ideáljaink rabjaivá válhatunk. Hatása ködösít, tisztázatlan helyzeteket teremt, és mindig összefügg a káosszal, a bizonytalansággal. Csalódásainkért a Neptunusz a felelős. A Halak jegyet uralja, és amikor úgy érezzük, nem történik semmi, az is valahol a megfoghatatlan minőségű bolygó hatása.

A Neptunusz hatásai

Bizonytalan érzések, labilitás kerítheti ilyenkor hatalmába az embert:

  • - elkezdi rosszul érezni magát, mert azt látja, hogy körülötte mindenki sokkal szebb és boldogabb, őt senki nem szereti, magányos és kilátástalannak látja a jövőjét.
  • -sokkal idealisztikusabbnak látja a dolgokat, mint amilyen a valóság, belső vágyait kivetíti másokra
  • - mások szándékát sokkal szebbnek gondolja, mint amilyen valójában. Nem veszi észre, hogy gyengesége, érzékenysége táptalaja a kihasználhatóságának, és csak azt hallja, látja meg, amit szeretne.
  • - kiábrándulás éri, egy lufi kipukkad, a légvárak leomlanak.

Becsapják magukat és a külvilágot is

A Neptunusz hatása alatt lévő emberek rendkívül érzékenyek. Ők azok, akik első látásra nagyon szimpatikusnak, kedvesnek, szeretetteljesnek tűnnek. Valójában nekik van a legnagyobb problémájuk a párkapcsolatok életben tartásával, nem merik élni a saját életüket, nem mernek boldogok lenni, másoktól függenek. A megfelelés és alkalmazkodás olyan mértékű lehet, hogy öntudatlanul becsapják a külvilágot azzal, hogy nem maguk, hanem mások boldogságát helyezik előtérbe. Mindezt örömmel tesszik, észre sem véve, hogy olyan önkéntes áldozatokat vállalnak, amikre semmi szükség. Azért tesszik, hogy szerethetőek legyenek, azonban a valódi, mély értékeik így nem kerülnek felszínre.

A Neptunusz az intuíció bolygója is, a médiumi képességeket is jelöli, ennél fogva az ezotériát is ehhez a bolygóhoz kapcsolják. Sajnos kétélű fegyver ez: a Neptunusz a ráhangolódást segíti, de nagyon kevesen tudják különválasztani egymástól a vágyat és a realitást. Akaratlanul is, de könnyebben csapunk be ilyenkor másokat, ha a megmentő szerepébe bújva mi magunk is elhisszük, hogy csak mi segíthetünk nekik.

A reménytelen szerelemnek is van haszna

A beteljesületlen szerelem vagy szeretet is Neptunuszi, és amíg rá nem jövünk az okára,  nem tud kiteljesedni. Ugyanakkor mégis megvalósul az, amire a kapcsolat hivatott: általa sok mindent megtapasztalunk és eljutunk életünk egy új szakaszához. Ha ezt felismertük, új kört kezdhetünk, ha nem, ismerős helyzetekben találjuk magunkat. Amíg az egónk táplálja azokat az illúziókat, amiket a szeretett személy által vágytunk megvalósítani, beleragadunk a beteljesületlenség érzetébe. Amint az egónkat félre tudjuk állítani, kristálytisztán megértjük a Neptunusz üzenetét: merj boldog lenni, merd a saját életedet élni, hiszen a másik ember is ezt tette.

Ha kiborultál, írj szerelmes verset

A Neptunusz a Vénusszal kapcsolódva befolyásolja érzelmeinket, gyengíti realitásérzékünket és így megboríthatja harmóniánkat. Az ilyen fényszögek esetében ránk törhet az elveszettség érzése, ami még erőteljesebben hat azokra, akik eleve Vénusz-Neptunusz bolygókapcsolódással születtek, valamelyik személyes bolygójuk (pl. Nap, Hold, Vénusz, Mars, Merkúr), vagy aszcendensük a Halak jegyben van. Természetesen pozitív hatása is van a két bolygó találkozásának. Ez az együttállás a művészek bolygóállása is, szárnyal az képzelőerő és a legszebb szerelmes dalok, versek, művek, vallomások ilyenkor születnek. Belső harmóniánkat is könnyebb visszanyerni valamilyen alkotó tevékenységgel, művészettel, zenével. A Vénusz-Neptunusz együttállás romantikus, álmodozós hangulatba röpíthet minket és a fantáziánk is jobban szárnyal. Kellemes pillanatokat tölthetünk el másokkal. De a nagyobb ígéreteket azért kezeljük fenntartásokkal, és legyünk óvatosak, mit hiszünk el, mibe és kibe kapaszkodunk most.

Oszd meg másokkal is!
Mustra