Már látszik az alagút vége - márciusi előrejelzés

Ebben a hónapban a hangulat igazodik nemzeti ünnepünkhöz: forradalmi napok várnak ránk. A feszültségekkel teli január és február után most jöhet a robbanás: váratlan események, hirtelen változások jönnek, és felfordulhat az életünk. De persze most is minden a mi érdekünkben történik.

Megújulás jön, váratlan fordulatokkal

Ha eddig úgy éreztük, saját börtönünkbe zárva vergődtünk, és már vártuk a kiszabadulás napját, akkor a jó hír, hogy a márciussal nem csak a tavasz érkezik, hanem a felszabadulás, a szabadság és megújulás is, váratlan fordulatokkal. Bizonyos karmikus adósságot letehetünk végre, és új kört kezdhetünk. Önmagunkban és kapcsolatainkban is közeledünk az egyensúlyi állapot felé. A libikóka március közepétől a hó végéig egyenesbe áll: vagyis vágyaink és elvárásaink közelednek egymáshoz. Ezt a folyamatot nem mindenki fogadja békésen: manipulációt és agressziót válthat ki bizonyos emberekből. Kommunikációnkra is jobban oda kell márciusban figyelni: a lobbanékonyság, türelmetlenség kihozza nyers oldalunkat, és nézőpontbeli konfliktusaink akár durva párbeszédekben és megnyilvánulásokban is végződhetnek. Bizonyos helyzetek tisztázásra várnak, és az eddig elkendőzött, elmismásolt, homályos ügyekről is szép lassan lehull a lepel. Legjobb védekezés most nem a támadás, hanem a beismerés.

Az Uránusz jön, lát és felforgat

Március 9-től felfokozott állapotba, forradalmi, lázadó hangulatba kerülünk, egy váratlan hír, egy váratlan elhatározás, szokatlan kijelentés, vagy bármi, ami az eddigi megszokottól eltérő, izgatottá és idegileg megterheltté tehet. A március 13-15. közötti időszak különösen jelentős és akár frusztráló élethelyzetek elé állíthat, és a március 19-i Szűz telihold ezt fel is erősíti, kiteljesíti: valami véget ér és valami  egészen új kezdődik.

Már ezekben a napokban is fokozottan érezzük a változás szelét (ha ezt februárban még nem tapasztaltuk volna), mert március 12-én az Uránusz a türelmetlen és harcias Kos jegyébe lép és még 8 évig ebben a jegyben is marad. Kis ízelítőt már kaphattunk az Uránusz felforgató és hirtelen történéseiből tavaly májusban és augusztusban. Életünk forgatókönyve, ahogy a filmsorozatokban, megismétlődhet  e hónapban is: ami tavaly augusztusban megtörtént, az most márciusban is megtörténhet. Köszönhetően a Szaturnusz-Jupiter bolygók ismételt szembenállásának, újra, és remélhetőleg utoljára szembesülünk a kérdéssel: Nos, hogy döntöttél? Merre indulsz el? A márciust ezzel a kérdéssel zárjuk. Két nagyon nehéz, feszültséggel teli, fáradságos hónapon vagyunk túl. A feszültség lendülete elvisz minket az új lehetőségek forrásához, és ha a belső átalakulásainkat megértettük és felvállaltuk január és február hónapban, akkor márciusban már láthatjuk az alagút végét!

Előrejelzés a jegyeknek

KOS

Valaki már nagyon várja, hogy észrevedd. Ne vesztegesd tovább az idődet, ha úgy érzed, hogy új dolgokra vágysz, ne sokat teketóriázz. A lehetőségek most ott sorakoznak előtted, és azonnal kell döntened: akarod vagy nem? Azaz: akarod-e változást vagy nem? Ha lázba hoz a gondolata is, nem kérdés, hogyan tovább. Az új élmények elterelhetik a figyelmedet, és szétszórttá tehetnek. Légy óvatos a közlekedésben!

BIKA

Életedben most elsősorban a munkahelyeden zajlanak a sorszerű változások, egyelőre a színfalak mögött. Tegyél meg mindent az együttműködésért és a nehézségek csökkentéséért. Értelmetlen dolog szembe menni bizonyos döntésekkel.  Szerelmi életedre ráférne egy kis újdonság, vagy változatosság. A régi módszereidet ideje elfelejtened, találj új varázsszert, meglátod, beválik.

IKREK

Csak mert most minden a feje tetejére áll, még nem azt jelenti, hogy a dolgaid rossz irányban haladnának. Sőt! Ha felismered a feszültséged és a haragod okát, rájössz, hogy a helyzeteden most van lehetőséged változtatni, és nem akkor, amikor épp elvagy a problémáiddal. Magadra vagy dühös, vagy aki ilyen helyzetbe hozott? Változtatni csak Te tudsz, de ahhoz komolyan kell gondold, hogy a boldogságod a saját kezedben van.

RÁK

Lelkesedésed formát ölt, méghozzá a valóság formáját. Hogy ez egészen pontosan mit jelent, megjósolhatatlan, de a lelkesedés már benned van valami vagy valaki iránt. Máshogy látsz és érzékelsz, és ha őszinte vagy magadhoz, el tudod dönteni, hogy csak az  egód játékát űzöd-e, vagy önmagadért küzdesz? Az egyik rövidtávú, a másik hosszú távú cél.

OROSZLÁN

Nem a te hibád, hogy szerelemre vágysz. A zavaros és bizonytalan, ködös helyzeteket nem sokáig tudod elviselni. Légy határozott, és önts tiszta vizet a pohárba, de arra nagyon figyelj, hogy ne nyomj el másokat. Győződj meg arról, hogy miközben te vagy a középpontban, mások is valóban jól szórakoznak-e. Különben mire ez a színjáték? Munkádban most újabb kedvező lehetőségek várnak rád. Emiatt lehetnek irigyeid.

SZŰZ

A kitűzött célodért ebben a hónapban is tudatosan és keményen kell előre haladnod és nem szabad veszítened a lendületedből. Arra ügyelj, hogy fenn tudd tartani a lelkesedésedet, különben nehéz lesz újra felállni és összeszedni magad. A célegyenesben vagy. És pontosan tudod, hogy az életed hamarosan megváltozik, új irányt vesz. Csak élvezd a hétköznapokat és járj nyitott szemmel.

MÉRLEG

Mondhatnánk azt is, hogy mérlegen a valóság. A nézeteid, az elképzeléseid ütközhetnek a realitással. Nézz szembe a helyzettel, és ha nincs benne, amit keresel, ne erőltesd, de éld meg benne mindazt, ami örömet okozhat. Ehhez nyitottabbá kell válnod és félretenni bizonyos elvárásokat. Tanuld meg kihozni minden helyzetből a maximumot, és ne azon keseregj, mi lett volna ha. Új, örömteli élményekkel gazdagodhatsz.

SKORPIÓ

Bizonyos kellemetlen helyzetekből jól jöhetsz ki, ha elismered, hogy hibáztál. Előnyt kovácsolhatsz abból, ha érzéseidnek hangot adsz, és nem vársz azonnali viszonzást vagy válaszreakciót. Az emberek azonnal megérzik, ha befolyásolni próbálod őket, ezért most különösen figyelj az objektivitásra, és ne mássz bele mások ügyeibe. Valakire nagyobb hatással vagy, mint gondolnád. Miért ne kaphatna egy esélyt?

NYILAS

Használd ki értékeidet és kamatoztasd tudásod. Ez felerősíti az önbizalmadat és vonzóvá tesz mások számára. Semmit nem kell tenned, hogy észrevegyenek, csak csináld azt, amihez a legjobban értesz. Add önmagad, és ha elbizonytalanodsz, tudd, hogy ez is te vagy, nincs mit szégyellned. Ne akard apró hazugságokkal eltakarni gyengeségedet. Nem is tűnik olyan nagy problémának az, amit te annak vélsz.

BAK

Ez a hónap több nehézséget is tartogat számodra. Próbálj több időt és energiát szentelni másoknak is, ne csak magaddal törődj. Türelmetlenséged oka elégedetlenségedben rejlik. Görcsösségeden célszerű lenne változtatni, különben komoly feszültséget generálsz magadban és másokban is. Határozd el magadban, mi a legfontosabb cél, amit most szeretnél megvalósítani. Ha túl sokat szeretnél most, abba beletörhet a bicskád. Élvezd a most pillanatát, szépségét.

VÍZÖNTŐ

Az ésszel fel nem fogható érzelmi viharok teljesen normális történések. Tanítanak, és kimozdítanak racionális világodból. Új dolgokra érezhetsz rá, érdemes most kísérletezgetned, és új izgalmas kapcsolatokra tehetsz szert. Légy nyitott és barátkozz olyanokkal is, akik első megítélésed alapján szóba sem jönnének. Furcsaságokat fogsz tapasztalni, amelyek segítenek feloldani egy dilemmádat.

HALAK

Határozott és céltudatos vagy, munkádban sikereid vannak. És hol vannak az érzelmeid? Valamit háttérbe szorítasz magadból a siker érdekében. Érzelmileg most befolyásolható vagy, különösen újholdkor vagy nagyon érzékeny. Figyelj nagyon oda, hogy a saját érzelmeidet éld, ne másokét. Hiszékenyebb és naivabb lehetsz másokkal szemben, ne higgy el mindent, amit hallasz. Sok tisztázandó kérdés van a háttérben, hamarosan kiderül az igazság.

Oszd meg másokkal is!
Mustra