Vízöntő hava: zűrzavaros lesz a február

Ebben a hónapban érzelmeink és pénzügyeink kerülnek a középpontba, sok feszültségre és szokatlan, felkavaró érzésekre kell felkészülnünk. A kulcskérdés egyre inkább az, hogy mennyire vagyunk képesek befogadni az új lehetőségeket és helyet adni ezeknek életünkben. Arra ugyanis hiába várunk, hogy a dolgok maguktól megváltozzanak.

A január a tervezés és érdekérvényesítés jegyében zajlott, amit komoly, feszültségekkel teli párbeszédek és jelenetek kísértek. Februárban hasonló próbatételekre számíthatunk, annyi különbséggel, hogy a feszültségek középpontjába most a pénz és az érzelmek kerülnek.

Megalkudni vagy változtatni?

Amióta a Nap a Vízöntő jegyében tartózkodik (január 20-február 19.), érezhetjük magunkban azt a kettősséget, amit a Vízöntő jegy alapvetően is szimbolizál:

Szabadság vagy biztonság?

Menni vagy maradni?

Megalkudni vagy változtatni?

Érzelmeinket felkavaró napokkal nyitjuk a februárt, és 10-ig biztosan lesz részünk szokatlan érzelmi megnyilvánulásokban. Új, vagy fellángoló érzelmek, váratlan találkozások, titkok, izgalmak és szokatlan érzések jellemzik ezt az időszakot, és olyan felismerések, amelyek villámcsapásként hasíthatnak belénk. Mintha a feje tetejére állt volna a világ. A pénz léte vagy nem léte is komoly próbatételek elé állíthatja kapcsolatainkat. A Vénusz február 4-én belép az anyagias Bak jegyébe, és ezzel létrejön egy feszült időszak a párkapcsolatokban és az anyagi vonatkozású dolgainkban. Ugyanis a Bak jegyet uraló Szaturnusz a Mérleg jegyben tartózkodik, amit viszont a Vénusz ural. Ezt a helyzetet hívjuk uralomcserének, és ilyenkor a két bolygó jelentése felerősödik. A legerősebb feszültség február 18-án, teliholdkor érezhető.

Fotó: Kris Krüg
Fotó: Kris Krüg

Valamit lezárunk, valamit újat elkezdünk

Egyik pillanatban valami teljesen újra vágyunk, például vad romantikára, majd pár nap múlva semmit sem akarunk jobban, mint visszakapni a régi életünket. Most februárban ezek teljesen normális reakciók.

Ha valami új dologba szeretnénk belevágni, akkor arra a legalkalmasabb a február 3-i újhold, és ha valamit megszüntetni, felszámolni, lezárni szeretnénk, a február 18-i Oroszlán telihold időszakában tegyük. Az újhold és telihold előtti napok sokszor feszültebben telhetnek. A telihold utáni napokban (február 18-22.) nagyon sebezhetőek lehetünk, és könnyen becsaphatóak. Önmagunk becsapásának lehetősége is fennáll: szebbnek látjuk, vagy akarjuk látni a jövőnket. A február 21-e körüli napokban fogékonyabbak lehetünk a művészetekre, menjünk moziba, színházba, koncertre, és élvezzük a romantikát. Február 24-én a Mars és a Jupiter hatása felerősödik, mert ez a két bolygó is uralomcserébe kerül. A vágy a cselekvésre elhatalmasodhat rajtunk, és ez segíthet előrelépni. Bátorság és erő legyen velünk februárban is.

A hónap üzenete:

Nem lemondani kell valamiről, hanem feladni, elengedni. Valamit adj föl, hogy változtatni tudj a dolgokon! Anélkül nehezen jönnek az új lehetőségek, ha csak egy helyben toporogsz és vársz valamire...

Néhány tanács a jegyeknek:

KOS

Olyan híreket kaphatsz, amelyek komolyan megváltoztathatják eddigi életedet. Ha nem ragaszkodsz a régi, bevált dolgaidhoz, igazán nagyot fordulhat veled a világ. Ha szerelmi életed hullámvasúthoz hasonlít, ne fogd fel tragédiának, inkább próbáld meg élvezni!

BIKA

Igen kettős a hónap: nagy lehetőségek és elszalasztott lehetőségek is egyaránt jellemzik. Hogy melyik oldalon állsz, az a nyitott hozzáállásodon és az együttműködési képességeden is múlik.

IKREK

Elintézendő ügyeid gördülékenyen haladhatnak, mint a kés a vajban, olyan egyszerűen és magától értetődően oldódnak meg a bonyolultnak látszó helyzetek. Kiváló helyzetfelismerések és jókedv segít most új kapcsolatok kialakításában. Ne utasítsd vissza a parti meghívásokat, mindenki téged akar (de egy valaki biztosan!).

RÁK

Valamiből túl sok vagy valamiből túl kevés van? Valamit nagyon erőltetsz és idegesíted vele magad. Próbáld nem felfújni, hanem reálisan meglátni a dolgokat! Persze a valóság nem mindig olyan szép, mint ahogy azt elképzelted. Lehet, ezért torzítod. Pedig a háttérben körvonalazódik valami valódi érték, csak nyisd ki a szemed, hogy meglásd!

OROSZLÁN

Nehéz lesz egy időben két helyen is ott lenni, de te ügyesen feltalálod magad. Váratlan helyzetek és fordulatok várhatóak szerelmi életedben. Légy őszinte magadhoz, mielőtt bárkiről véleményt alkotsz! Nem kell mindig megnyerned minden csatát ahhoz, hogy elismerjenek és odafigyeljenek rád.

SZŰZ

Érzelmi életedben új fejezet kezdődik. Valaki nagyon akar téged, és mindent meg is tesz, hogy meghódítson. Ha belemész, megváltozik az életed, ha ellenállsz, csak az időt húzod. Ha olyan kapcsolatban vagy benne, ami már nem visz előbbre, ideje elengedned, mert azzal is csak az idődet rabolod.

MÉRLEG

Most, hogy végre tudod, mit hol rontottál el eddigi életedben, fordítsd előnyödre a tapasztaltakat. Légy kezdeményező és bátor, és figyeld a visszajelzéseket. A sikered garantált, bárhova is mész, bárkivel is találkozol, le fogod nyűgözni. A régi ismerőseid nem fogják érteni, mi ez a nagy megújulás, pedig a legnagyobb változás most már nem külsődről, hanem belsődből fakad. Most begyűjtheted rajongóidat.

SKORPIÓ

Számíts arra, hogy nélkülözhetetlen leszel a munkahelyeden is és az otthonodban is. Ha sok furcsa emberrel találkozol, ne az legyen az első gondolatod, hogy mindenki szembejön veled az autópályán, hanem elsőre inkább ne reagálj, próbálj a dolgok mögé látni. Könnyen félreértésbe keveredhetsz, ha nem fogalmazol pontosan. És ha valamit el kellene mondanod, ne halogasd túl sokáig!

NYILAS

Nem minden az, aminek látszik, de amit érzel, abban megbízhatsz. Megérzéseid nem hagynak cserben. Romantikus napokra számíthatsz, és az idő is kedvez az őrült, vad, új dolgoknak. Arra figyelj csak, hogy ne vidd túlzásba, mert különben hirtelen véget érhet a jókedv és valami más is!

BAK

Kapósabb vagy, mint gondolnád. Ha kifelé áll a szekér rúdja, akkor ez a hónap az elengedés hónapja lehet, és akár már az új lehetőségeket is meglelheted. Fordulópont ez a hónap, és bővülhet a család is. Szerelmi életedben megjelenhet egy harmadik személy is, ha nem figyelsz oda párodra, és csak a magad igényeivel és elvárásaival vagy elfoglalva.

VÍZÖNTŐ

Sok volt a titok körülötted, de szépen lassan minden kiderül, és összeáll a kép. Ez kijózanítóan hathat és egyúttal hatalmas megkönnyebbülést is eredményezhet. Ha titkos viszonyt folytatsz, a másik elégedetlenkedni fog, és változásokat sürget. Ha most mersz lépni, változtatni, helyes irányba terelheted életed. Új szerelem van kilátásban.

HALAK

Ha túlságosan elragadtak az érzéseid, akkor fennáll a csalódás lehetősége. Gondold végig, kinek akarsz ennyire bizonyítani, megfelelni, hogy elfelejtesz közben önmagad lenni. Akik igazán szeretnek, azok örömmel veszik a változásokat, amikre elszántad magad, és boldogan segítenek. Fogadd ezt el és bízz bennük, nem kell mindent egyedül végigcsinálnod.

Oszd meg másokkal is!
Mustra