HOROSZKÓP

Egy Vízöntővel nem könnyű együtt élni

2011. január 24., hétfő 07:40

Sajátos világképpel rendelkeznek, és mindennél jobban vágynak az elismerésre. Szeszélyesek, különcök és sokszor tűnnek érzéketlennek. Hogy miért érdemes mégis a jegy szülötteivel járni? Mert rendkívül okosak, szórakoztatóak és vidámak, na és minden technikai berendezéshez értenek.

Ha nem ő irányít, befeszül

Egy Vízöntő általában mindig tudja, hogy mit NEM akar, de azt, hogy valójában mit szeretne, már kevésbé. Az ellenállás okát akkor értjük meg, ha mélyebben megismerjük lelki beállítottságát, amely igen kettős.

Vannak jegyek, amelyek könnyebben, mások kifejezetten nehezen viselik a változásokat. A Vízöntők  - és általánosságban a többi fix jegy szülöttei, vagyis a Bikák, az Oroszlánok, és a Skorpiók - reagálnak a legnehezebben a változásokra. Ha egy Vízöntő úgy érzi, hogy nincs befolyása egy helyzetre, és ki kell adja a kezéből az irányítást, meglehetős makacsság és rugalmatlanság lesz rajta úrrá. Mindezt magukban kevéssé ismerik fel, sokkal jobban el vannak foglalva azzal, hogy megtartsák hatalmukat a dolgok irányításában.

Ellentmondásos különc

A Vízöntőt tartják a legintellektuálisabb jegynek. Kétségtelen, hogy egy Vízöntő az intellektust előrébb helyezi, mint az érzelmi megnyilvánulásokat. Mivel az érzelmeket nem képes ésszel felfogni, racionális énje nem tud mit kezdeni velük, így elveszve érzi magát. Érzéketlennek, jéghidegnek tűnhet, pedig valójában nem az, csak nagyobb az igénye a szabadságra, mint más jegy szülötteinek és megfullad a túl szoros, bensőséges kötelékektől.

Fotó: Luciano Consolini
Fotó: Luciano Consolini

Nem is gondolnánk, mennyire ellentmondásos személyiség. Ugyanúgy vágyik a biztonságra is, mint a szabadságra. Ettől az ellentmondástól maga is szenved. Ennek oka, hogy a jegynek két uralkodó bolygója is van. Elsődlegesen a Szaturnusz uralja, amihez a biztonság, a komolyság és ellenállás társítható. Másodlagosan pedig az Uránusz az uralkodó bolygója, ami a lázadás, a különcség, a bohóság, és szabadság képviselője.

Elkezdődött a Vízöntők hónapja

A 2011. január 20-i szeszélyes Rák teliholdat követően a Nap belépett a Vízöntő jegyébe, erősítve önbizalmukat. A Mars is itt tartózkodik egészen február 23-ig, így energetizálja és lendülettel tölti fel elsősorban a jegy szülötteit, de kedvezően hat az Ikrekre és Mérlegekre is, akik előnyös lehetőségekre és sikerekre számíthatnak. A velük szemben lévő Oroszlánok ugyan feszültebbek és türelmetlenebbek lehetnek, de ha ki tudják várni a megfelelő pillanatot, jó helyzetfelismeréssel komoly előrelépésekre számíthatnak.

Elismerésre vágyik, bármi áron

Egy Vízöntő szeszélyes, és talán egy jegy szülöttjére sem jellemzőbb, mint rá, hogy óriási az igénye, hogy elismerjék egyéniségét, tudását. Számára az elismerés presztízs jelleggel bír. Nem úgy szeret a középpontban lenni, mint a vele szembenálló Oroszlán, aki természetességgel eléri, hogy körülvegyék, és észrevétlenül a középpontba kerül, a Vízöntőnek egyfajta elvárása van a külvilág felé, hogy intellektusa és eszmeisége miatt elismerjék.  Éppen ezért tesz meghökkentő és váratlan kijelentéseket, dolgokat, előszeretettel alakít ki sajátos nézeteket, és hangoztatja filozofikus meglátásait önmagáról, másokról, az életről és a világról. Leginkább önmagából indul ki, és ehhez méri a többieket, a környezetét. Ez a fajta szubjektivitás megnehezíti alkalmazkodó képességét, és gyakran merevvé teszi. Alapvető hozzáállása a dolgokhoz, hogy vele olyan nem történhet meg, amit nem akar. Ha mégis, úgy érzi összeomlik az élete, amiről nem tehet. Rettenetesen fél a kiszolgáltatott helyzetektől, az érzelmek, a szenvedélyek is ilyen ingoványos területei életének. Ezeket a helyzeteket humorral próbálják áthidalni.

Mindenben menekül a sablonosságtól

Egy Vízöntő emberrel az együttélés nem sablonos és semmiképpen sem egyhangú. A kötöttségek elől menekül. Különleges emberek, tele vannak humorral és irtóznak a szürke hétköznapiság minden formájától. Nyitottak, vidámak, jó velük beszélgetni és nagyon jó barátok. Szexuálisan nem a testi vágy vagy a szenvedély fűti őket, hanem inkább a kíváncsiság, hogy érdekes emberekkel találkozzanak. Az intellektusuk fényezése természetesen mindig fontos nekik, és ha hízelegni szeretnénk nekik, feltétlen ismerjük el tudásukat, szeszélyeiket, egyediségüket  - titokban nagyon büszkék mindegyikre.

Híres Vízöntők

A jegyben született sztárok, akik intellektusuk csillogtatásával,vagy lázadó személyiségükkel, humorukkal szereztek hírnevet, felvállalva ezzel egyediségüket:
Robbie Williams 1974. február 13.
Paris Hilton 1981. február 17.
Oprah Winfrey 1954. január 29.
Jennifer Aniston 1969. február 11.
Justin Randall Timberlake 1981. január 31.
Leslie Nielsen 1926. február 11.

Pocsék alkalmazott, de nagy tettekre képes

Az élet gyakran olyan nagy próbatételek elé állítja, amelyek után értetlenül áll: „velem ilyen hogy történhetett meg?”. Minél egyedibbnek és különállóbbnak érzik magukat, annál mélyebben berántja őket a Sors egy olyan helyzetbe, amitől a legjobban félnek: mégpedig az érzelmek és a kötelezettségek területén. Az önismeret útján rákényszerülnek felismerni saját hibájukat, gyengeségüket, amiket megpróbálnak elrejteni maguk és a külvilág elől, kidomborítva pozitív oldalukat. Az egót tördelő megpróbáltatások azok, amiken túljutva átértékelik szerepüket. Humánus és karitatív beállítódásuk csak ez után tud őszintén megnyilvánulni, és képesek egy jobb világ szolgálatába állítani.

Alkalmazotti szerepkörben hamar kerülnek konfliktusba főnökeikkel a szabályok miatt. A vállalkozási forma inkább nekik ajánlott, szeretik a maguk útját járni. Általában jó érzékük van technikai kütyükhöz, és ha valami meghibásodik, elromlik, a megjavítás lehetőségét elsősorban elméleti alapokra helyezik. Egy kevésbé érett vagy tudatos Vízöntő elérhetetlen elvárásokat generál, elkülönülve, távol mindenkitől, fontoskodva szemléli a világot.  Érettebb, tudatosabb Vízöntők (vagy akiknek a Holdjuk, aszcendensük itt áll) karizmatikus személyiségükkel olyan tevékenységet végeznek, amely az egész társadalom javát szolgálja.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.01.24 08:49:52Pienaar

  Horoszkóp az Index címlapon, na szép... :-s
  De most komolyan, azoknak akik ezeket a baromságokat írják nincs lelkiismeretfurdalásuk hogy becsapják a butább népeket? Ez persze nem olyan csalás mint az emeltdíjas telefonjósda mert nem kérnek pénzt érte, de így is nagyon gáz. Jó jó tudom, igény van rá, meg nem kötelező olvasni, blabla stb...

 • 2011.01.24 09:43:03Elstron

  Pienaar: Kenyeret, és cirkuszt... :)

 • 2011.01.24 09:47:55MoxNox

  Mi ezzel a baj? A bulvár hozza a legtöbb bevételt, logikus lépés a Dívánnyal még a Velvet szintje alá is lesüllyedni.

 • 2011.01.24 09:52:52bounty123

  Nagyon gáz az ilyen agymosó baromság az index főoldalon.

 • 2011.01.24 09:56:11szagabesz

  Én gratulálni szeretnék a cikkhez! Foglalkoztam mélyebben is asztrológiával és azt kell mondjam ez egy egész jó, ügyesen megszerkesztett cikk ebben a témában.

  Pienaar kritikáját pedig végképp nem értem, hogyan is tudna bármilyen cikk "népeket butítani"? Ha abból indulunk ki, hogy elolvasás előtt nem buta, akkor utána max. okosabb lehet, még akkor is, ha az lesz a tanulsága, hogy: ez hülyeség :)

  Vagy vannak olyan olvasók is ezek szerint, akik minden marhaságra rákattintanak, csak mert az Index főoldalán van?

  Még egyszer hangsúlyozom: jó cikk, gratula a szerkesztőnek!

 • 2011.01.24 10:17:45EZsL

  Szerintem is jó cikk! Életem szerelme vízöntő. És nagyon sok minden igaz rá.

 • 2011.01.24 10:51:13Gulogulo

  Mihez képest?

  Ha távcsővel nézek az égre, a nap pont 5 napja a bak csillagképben van... és ott is marad február 15-ig. Az a sok makaacsság amit ráaggatnak a vízöntőre a baké!

 • 2011.01.24 10:56:27Vortex

  Én vízöntő vagyok, és a fentebb leírtak 2/3-a nem igaz rám... Nehogy már egy (esetleg több) bolygó határozza meg, milyenné válok :)

 • 2011.01.24 11:21:07acsa77

  A horoszkópban az a trükk, hogy az összes jegyre vonatkozó szöveget elolvasva kiderül, hogy mind egyformán igaz ill. hamis, függően épp az ember állapotától. Illetve a leírás is mindig több lehetőséget ad, mint itt is. Továbbá közönséges emberi tulajdonságokat sorolnak fel, melyek mindenkiben megvannak. Százalékos intenzitást, reprezentáns mintán pedig még soha senki nem mért statisztikailag, arra nincs pénz és nem is lesz soha :)

 • 2011.01.24 12:20:51tris

  ismét kinyaltuk a seggét jó néhány egoista, gyenge személyiségű embernek.

  aki elhiszi magáról a sok alaptalan dicséretet, annál már komoly gondok vannak. (annál aki erre szomjazik)

  a tetteink és érzelmeink határoznak meg minket - az ismerőseitek ezek alapján fognak okosnak, vagy kedvesnek tartani.

 • 2011.01.24 12:58:09Karmilla

  Rám szinte minden igaz de most etötl nem érzem jobban magam.

 • 2011.01.24 13:09:49Nada Kovalsky

  pf
  rám meg egy az egyben
  és hátborzongatóan igaz
  nem szoktam horoszkópokat olvasni
  eléggé meglepett
  - ugye nem sokára szülinap
  meoooow

 • 2011.01.24 13:55:16Assassin76

  Lehet a cikket fikázni, én mindenesetre magamra ismertem a leírásból. Biztos véletlen.

 • 2011.01.24 14:22:33Trompf

  Nekem is stimmel a nagyrésze..

  (Nem is olvastam volna, ha a feleségem nem szól, hogy nézzem meg, mert egyébként leszarom a horoszkópot)

 • 2011.01.24 16:00:32bunndda

  Vízöntő vagyok, és sok jellemzést olvastam már. Személyre szabottat is. A legtöbbnek jó ha 1/3-a volt igaz rám, a többi részét meg legfeljebb bemagyarázza magának az ember, de ez most nagyon mellbe vágott. Gratula! 100%

 • 2011.01.24 16:16:04Verseau

  Szerintem teljesen rendben volt a cikk, magamra ismertem....

 • 2011.01.24 16:23:20bucvilma

  Ha valaki látta a HírTv Vetítő / Ezotérben című műsorát, ahol a rendező Varga Ágota médiumokat, kártyavetőket, grafológusokat, látót, asztrológusokat, auraelemzőt kérdezett arról, hogy ki is ő, és mindannyian nagyon hasonló jellemzést adtak róla úgy, hogy előtte nem is ismerték, szóval, ha azt valaki látta, talán mégis úgy gondolja ezután, hogy van benne valami...Nagyon meggyőző.
  Csütörtökön 15.05, és szombaton 23.05-kor is levetítik. Érdemes megnézni.
  Ja, és én is vízöntő vagyok. Magamra ismertem a cikkben.

 • 2011.01.24 17:22:37margaritt

  A jegyben született sztárok, akik intellektusuk csillogtatásával,vagy lázadó személyiségükkel, humorukkal szereztek hírnevet, felvállalva ezzel egyediségüket:

  ...Paris Hilton...

  Szerintem nála fontos volt a születés, de nem igazán az, hogy mikor, hanem hogy hová. Gondolom, egy albán kecskepásztor lányaként kevésbé figyeltek volna a lázadó személyiségére...

 • 2011.01.24 17:52:41Gulogulo

  Ezek szerint senkit sem zavar, hogy jelenleg a nap a bak csillagképben időzik, és nem a vízöntőben?

 • 2011.01.24 18:11:43Messidor

  En is vizonto vagyok,nem is tudtam magamrol,milyen nagyszeru ember vagyok,de mostmar tudom,jo neha horoszkopokat olvasni!Remelem,masok is megvilagosodnak rolam!

 • 2011.01.24 18:45:29Zovits

  Alapvetően én sem hiszek a horoszkópokban, de ez itt elég találóan jellemez engem. (vízöntő vagyok)

 • 2011.01.24 18:53:39fronzi

  mondjuk szerintem meg pont bejövős. vízöntő vok, és mintha rólam írták volna. ráadásul napjaimról. elismerésem (vagy respekt, ahogy illik itten)

 • 2011.01.24 19:05:02Intizar

  Én nem bántam volna, ha a híres Vízöntők rovatban a "showbiz" típusú hírességek mellett néhány jelentős személy nevét is olvashattam volna. Kíváncsi lettem volna nagy Vízöntő írókra, művészekre, hősökre, államférfiakra. Tanulságos lehetne.

 • 2011.01.24 19:05:09Intizar

  Én nem bántam volna, ha a híres Vízöntők rovatban a "showbiz" típusú hírességek mellett néhány jelentős személy nevét is olvashattam volna. Kíváncsi lettem volna nagy Vízöntő írókra, művészekre, hősökre, államférfiakra. Tanulságos lehetne.

 • 2011.01.24 19:24:29messecina

  Szerintem is elég összeszedett! Vízöntö vagyok, de sosem olvasok horoszkópot, ez viszont sok ponton stimmel. Kösz a cikket!

 • 2011.01.24 20:28:44wmiki

  jó cikk

 • 2011.01.24 22:01:39Seang Lee

  Nekem is stimmel! A negativumok ugyanugy mint a pozitivumok!

 • 2011.01.25 00:43:15tris

  magamra ismertem, bár nem vagyok vízöntő! viszont tényleg különleges vagyok, intelligens vagyok,
  mindig tudok mindent
  meg, meg minden,
  no de a pocsék alkalmazott az nem stimmel, mert tökéletes vagyok mint minden hülye horoszkópbuzi

 • 2011.01.25 00:48:39tris

  ráadásul vigyázzatok: sok helyen a hülye hr-es is hisz benne és hiába írnak rólad szépet meg jót a horoszkópok egy-egy jegy megítélése mindenkinél szubjektív -attól függ kivel volt nagyon jó vagy nagyon rossz kapcsolata.

  gáz lenne igaz, ezért elbukni egy pl. egy mérnöki állást, ahol mondjuk a hülye picsa hr-esen kívül senki nem hisz benne.
  :)

 • 2011.01.25 13:06:05brie

  Rám is nagyon igaz, ritkán olvastam ennyire rám illőt.
  Aki meg egyenesen rühelli az ilyen irányú érdeklődést, az minek olvassa el egyáltalán a cikket???
  Nem hiszek annyira az ilyen jellemzésben, csak azért olvasom el, mert érdekel, hogy mennyire találom igaznak. Ja, és ez nem horoszkóp, nem kéne összekeverni a bulvárlapokban olvasható gagyi dolgokkal!

 • 2011.01.25 16:16:53ÖtletElek

  vízöntőként racionális vagyok, nem hiszek a horoszkópban, de ez valahogy teljesen betalált :) mindenben...

 • 2011.01.25 21:41:57tris

  azért drága brie, mert innen nézve ijesztő ez a butaság.
  inkább tanulnátok valami értelmeset. Pl. egy kis pszichológiát.

  a sok horoszkópbuzi nem is tudja, hogy milyen káros, pedig már most egymást baszlatják:
  hülye magyartanárnők utálják a bizonyos jegyű gyerkeket, akinek horoszkópbuzi anyukája majd nem érti miért
  hr-es elküld a faszba, mert a köcsög pasija is pont halak volt mint te

  és még lehetne sorolni. Józan gondolkozással könnyen belátható, hogy nagyobb a baj az ilyen előítéletekkel mint a haszon.

 • 2011.01.25 22:32:29wmiki

  nem lehet csodálkozni a mocskolódó kommenteken
  a tudományhívők elég ostobák, ami nincs bebizonyítva 100%-ig fehér köpenyes szent emberek által, az mind ostobaság, és híveit mágláyra kéne vetni
  az értelem nevében

  (persze ezeket a fanatikusokat cseppet sem érdekli, hogy a tudományban sincs semmi bizonyítva, csak az, hogy máglyára vethessenek valakit

  dehát a tudományhívőknek nem is feladatuk az önálló gondolkodás, az a fehér köpenyes tévedhetetlen beavatottak dolga
  )

 • 2011.01.25 22:57:580124

  Kár így mocskolódni, ha valaki egy kicsit is jártas az asztrológiában tisztában kell legyen vele, hogy egy jegy általános jellemzőit nem lehet minden oda tartozóra ráhúzni. Ezzel csakis a sekélyes tudásáról ad bizonyítékot az illető.
  Amúgy ha a pszichológiánál tartunk: Kedves Tris!
  Elszólod magad: "ijesztő butaság" "előítéletek"!

 • 2011.01.25 23:37:110124

  Kedves Renáta!
  Gratulálok a cikkhez! Örülök, hogy ha részben is de alanya lehettem a megszületésének!
  Üdv.:I.

 • 2011.01.26 11:08:41Gulogulo

  Tök jó! Még egymást is tudjátok basztatni, olyan miatt, ami nincs. Jelenleg a bak havában járunk. A horoszkópmágus hülyeségvámszedők ugyan azt állítják, hogy a vízöntőben, de elég nehéz lenne az általuk felállítot szabályt másként értelmezni, miszerint, az a hónap van, amelyik csillagképben a nap jár. Rossz hír, hogy a nap még február 25-ig a bak csillagképben időzik!

  Nem elég az, hogy ezek a "gonosz" csillagképek tizenhárman vannak a nap látható útján (ekliptika), és alávaló módon nem egyforma hosszúak, de még álnokul elmentek a naptárban arréb, azóta mióta ezt a horoszkóposdit nyomatják.
  Szóval aki magára ismert, az azért lehet, mert magára akart ismerni, vagy mert elég sokat belekeveret a cikk szerzője a bak tulajdonságaiból...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta