Beteljesedhetnek legnagyobb vágyaid

A szerencse két bolygója irányt vált, de vajon életünkben valóban előremozdulnak a dolgok? Nos, ez leginkább azon múlik, képesek vagyunk-e túlzások nélkül kihasználni a lehetőségeinket. A Jupiter ugyanis mindent felnagyít: azt is, amire vágyunk, és azt is, ami igazán hiányzik az életünkből.

Fotó: Anna Gay
Fotó: Anna Gay

Fordulhat a szerencse

November 18-án, közel 4 hónapos hátráló mozgását követően ismét előre indul a Jupiter. A Vénusz, ami többek között a szerelem, a szenvedély és a pénz jelölője is, szintén ezen a napon áll egyenes irányba. A kérdés ilyenkor mindig az: tényleg egyenesbe jönnek szerelmi ügyeink, anyagi dolgaink? Ha eddig azt érezted, hogy türelmetlen vagy, elszánt, óriási változásokra vagy képes, bármit megtennél valakiért, képzeleted szárnyal, buzog benned a lelkesedés és még többet szeretnél kihozni magadból és a lehetőségeidből, amelyek adottak, akkor kétségtelenül a Jupiter hatása alá kerültél... És hogy mindez tényleg megtörténik-e veled, az a tranzit (vagyis a bolygó áthaladása) során 1-2 hónapon belül kiderül...

Jupiteri időszakban általában sokkal jobban érezzük magunkat, mint máskor. Visszatalálunk önmagunkhoz, és ez nagyon jó érzéssel tölt el minket. Végre ki tudjuk hozni magunkból és másokból is a legjobbat, és nemcsak mi kapunk támogatást, hanem a mi támogatásunkkal mélyülhetnek el kapcsolataink. Ahhoz, hogy ez az érzés ne múljon el, fel kell ismernünk, hogy a hosszú távú siker a láthatatlan részletekben rejlik.

A nagy szerencse bolygója

A Naprendszer legnagyobb bolygója a Jupiter, és egy állatövi jegyben átlagosan 1 évet tartózkodik. A Nyilas és Halak jegyeket uralja, és akik e jegyekben születtek, vagy itt áll a Holdjuk, illetve ilyen aszcendenssel rendelkeznek, kiemelten fontos időszakot élnek át, amikor a Jupiter saját jegyében tartózkodik. Minden bolygó saját jegyében hat a legerősebben természetének megfelelően. A Jupiter kiáradó energiái lelkesítően és idealisztikusan, filozofikusan hatnak ránk. A Jupiter jelenleg a Halak jegy végén tartózkodik, ezért a vizes jegyek (Halak, Rák, Skorpió) és a szembenálló Szűz jegyűek önbizalmát, optimizmusát erősíti, közülük is leginkább a Halakét, akik főszerepben érzik magukat, és képesek most átvenni az irányítást életük felett, érezvén régóta dédelgetett álmaik megvalósulását.

A Jupiter saját jegyében, a Halakban 2010. január 18-tól 2010. június 6-ig illetve 2010. szeptember 10-től 2011. január 21-ig tartózkodik. Retrográd mozgásba 2010. július 23-án váltott egészen mostanáig, november 18-ig.

Itt a lehetőség a kiteljesedésre

A Jupiter tranzitjainak megnyilvánulásaival kapcsolatos legfőbb probléma egy szóban összefoglalható: túlzás. Ez elsősorban Nyilas vonás: bármit tesz vagy elképzel, csak nagyban látja megvalósulni. A Jupiter esetében mindig számolnunk kell azzal is, hogy jelentése ugyan több, de a több nem minden esetben jobb is. (Bár azért a legtöbb esetben valóban jobbítja sorsunkat.) A Jupiter hatására önbizalmunk oly mértékben is megerősödhet, hogy észre sem vesszük valós határainkat, énképünk eltávolodhat a valóságostól, és észre sem vesszük, hogy többet gondolunk magunkról, másokról, tettekről, mint kellene. A mértékletesség ebben az időszakban komoly kihívás, stresszes esetben ez akár  fullasztó is lehet, úgy érezhetjük, hogy valami túl sok. Lehet ez munka, barátság, kommunikáció, utazás, tanulás, siker, népszerűség bármi. Ennek ellenkezőjét is érezhetjük: hogy valami hiányzik, hogy többre vágyunk.

Szexuális örömök vagy költözés

Ott akarunk kiteljesedni, amelyik ház (életterület) felett éppen tartózkodik a Jupiter, és ott szinte maguktól mennek a dolgaink, mert ösztönösen ráérzünk arra, amire szükségünk van, amire vágyunk, és el is érjük, amit szeretnénk. Például amikor a Jupiter belép a IV-es házunkba, késztetést érzünk, hogy családod alapítsunk, elköltözzünk nagyobb lakásba, vagy felújítsuk. Amikor átlép az 5. házunkba, a fókusz a gyerek témán és a szexuális örömökön lesz, de a szerencsejáték, vállalkozási kedv is felerősödik, mindemellett magabiztosságunk, jó kedvünk is pozitívan hat környezetünkre. Amikor a 9-es házunk felett tartózkodik, kellemes utazásban lehet részünk, vagy jogi ügyekben, tanulásban számíthatunk kedvező lehetőségekre. Bárhol legyen, a célja az, hogy kiszélesítse látókörünket, bármilyen eseményen keresztül éljük is meg.

Nagyítót tart elénk

A Jupiter tranzitnál valahogy minden több lesz: a remény, a lelkesedés, a szeretet, a becsület, a bizalom, az elfogadás, vagy éppen az ellenkezője: bizalmatlanság, hárítás, az árnyoldalunkat is felnagyíthatja: pl. túlzott aggodalmaskodás, túlzásba vitt kritika. A Jupiter átvonulásai elsősorban bölcsességünket teszik próbára, és ha ez hiányzik, rendkívül bolondosnak látszunk az átvonulása idején. Amikor személyes bolygóinkat (Nap, Hold, Vénusz, Merkúr, Mars) érinti, segít a valós dolgokat meglátni azáltal, hogy felnagyítja azokat, amelyeket nem vagyunk képesek észrevenni.  A Jupiter esetében az oppozíciós fényszögek általában nehezebbek, mint egy kvadrát, mert sokkal jobban szembesít azokkal a problémákkal, amelyek közelebb voltak az illúziókhoz, mint a valósághoz. A Jupiter úgy működik, mint egy nagyító: amit megérint, azt felnagyítja. Így nem csak a jó lehetőségeket teszi határtalanná, hanem a mélyen rejlő apróbb problémákat is óriásivá változtatja. Minden Jupiter tranzit hajlamossá tehet a túlzott kifelé fordulásra és ez az energiák és erőforrások elherdálásához vezethet. Mindemellett megmutatja nem csak másoknak, hanem saját magunknak is mindazt a hatalmas erőt, értéket, ami bennünk rejlik, mélyen, és nem csak a felszínen.

A Jupiteri túlzás megjelenései 

  • - hatására többen is lehetünk egy kapcsolatban (Jupiter-Vénusz kapcsolódás)
  • - több érzelmet tudunk adni, kiáradni, befogadni
  • - túl sok a másik (befogadás hiánya: ilyenkor jelenik meg a hárítás, elutasítás)
  • - többre vágyunk, mint amennyit kapunk (többet képzeltünk bele, elégedetlenség érzése)
  • - az anyagiakban többletkiadásunk (túlköltekezünk) vagy többletbevételünk keletkezhet.
  • - messzire vágyódunk, és többet utazunk
  • - többet akarunk tudni, ismerni, tanulmányokba kezdünk.
  • - többet filozofálunk, vallással, hittel kapcsolatos gondolatok foglalkoztatnak
  • - spirituális fejlődés: pl. intuíciónk felerősödik

Szabaduljunk meg korlátainktól

A retrográd időszak remek alkalom arra, hogy túlnőjünk önmagunkon, vagy legalábbis érezzük ennek szükségszerűségét. Ha ez sikerül, akkor megszabadulhatunk korábban felállított határainktól és korlátozásainktól. Ennek a kiteljesítése a Jupiter bolygó ismételt előre indulásával kezdődik meg, november 18-tól. Jelentőségteljes nap ez, a 9-es szám rezgését hordozza (1+8=9), és jelentése analóg a Jupiterrel, mint a horoszkóp 9-es házának ura. A határtalan lehetőségeket rejti magában, új kezdetet ígér. A fordulat akkor lesz beteljesítő, ha a nagy tervek mögött jut hely a hétköznapi, reális pillanatoknak is. A Jupiter hatására létrejövő nehézségeket mi magunk teremtjük, eltérően a Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és Plútó kihívásaitól, amelyek gyakran tőlünk függetlenül jönnek létre és amelyek felett nincs hatalmunk.

Januárig kiderül, jó úton vagyunk-e

Tekintsünk vissza, emlékezzünk vissza 2010 áprilisától eltelt időszakunkra, vegyük sorra mi történt. Érdemes. Kihagyottnak vélt lehetőségeink miértjére választ kaphattunk mostanáig, a retrográd időszak alatt. A lehetőségek most újra szárnyra kaphatnak, amikor ismét előre halad a Jupiter. Amíg a Halakban tartózkodik (2011. január 21.), ki fog derülni, hogy lelkesedésünk, optimizmusunk, hitünk a helyén van-e, az eddig érlelt gyümölcsöt learathatjuk, vagy pedig lehull a lepel az illúzióinkról. Rajtunk múlik, mennyit vagyunk képesek meglátni, és mennyire vagyunk képesek meglátni a mögöttes valóságot. Amint a Jupiter belép a Kosba (január 22.) a vágyaink valódiságát valódi cselekedeteinkben, tetteinkben mérhetjük le.

Oszd meg másokkal is!
Mustra