Zöldborsó-saláta krémleves főzés nélkül

Zanza!

zoldborso_salata_kremleves

nyár/leves/főzés nélkül

A leves eredetijét főzni kellett volna, de ezekben a forró napokban ilyesmiről szó sem lehet. Kicsit átalakítottuk, kényelmesebbre vettük a tempót, és ezt tanácsolja cikkünk kedvelt szerzője most neked is.

 

 

 

Nem vagyok a konzervből főzés barátja, de félre kellett dobnom az elveimet, és belátnom, hogy vannak ilyen alkalmak. Nem is tudom elképzelni azt a helyzetet, amikor egy forró, gőzölgő fazék mellé állnék 35 fokban!

Hozzávalók

1 nagy zöldborsókonzerv (Vedd a legdrágábbat, abban zsenge zöldborsó van, nem túlfőzött öreg!)
1 nagy szemű fehérbab-konzerv
1 marék rucola
½ fejes saláta
1 db kígyóuborka
1 dl olívaolaj
½ l víz
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
½ l joghurt
só, bors
pár levélke tárkony
1 citrom leve

A rucolát és a vékony csíkokra vágott fejes salátát locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd, és egy műanyag edénybe téve fedd le folpackkal. Mikrózd három percig a legnagyobb teljesítményen, amíg a saláta teljesen összeesik.

A fehér bab kivételével tegyél minden hozzávalót a turmixba, és mixeld krémesre. Tálalás előtt tedd a babot a tányérba, és arra kanalazd a leszűrt levest.

Blogmustra