GASZTRO

Velence, kagylós pizza

2009. május 10., vasárnap 19:44

gasztro_akcioban
A laikus szakácsot szétküldtük a nagyvilágba, hogy hozzon tuti tippeket. Beszivárog mindenhova. Velencében megint rájött arra, hogy igazán jó pizzáért az olaszokhoz kell menni.

A laikus szakács beszivárog mindenhova.
Étlapokat tanulmányoz kihalt mellékutcákban.
Elmegy a végsőkig. Rendel és fogyaszt.

velence

Velence lenyűgöző, ha amúgy bírod a turistákat. De attól még a pizzások biztos csalnak… az unióban engedélyezettnél melegebbre fűtik a kemencét, eltitkolnak alapvető összetevőket, zsugorian tartogatnak valami lényeges fogást, vagy mit tudom én. Ahol mi ettünk – két kis kétszemélyes asztal az utcán, bent egy pult és egy kemence – , ott ez az olasz arcára volt írva. Kihozta, és egyértelműen látszott rajta az önelégültség: na, most gondolkodtok majd, hogy mitől olyan jó.

Talán az olasz liszt áll a háttérben… vagy a hit, hogy nekik ez kézenfekvően sikerül. Mindenesetre, amikor reprodukálni szeretnénk a velencei kagylóst, kis elmélyedéssel kell kezdenünk. Fogadjuk el, hogy úgysem lesz ugyanolyan. Ebbe a szelíd megnyugvásba vigyük bele azt a pozitív attitűdöt, hogy azért állati jó lesz, százszor jobb, mint amit a futár hoz. Vegyük elő a pizza alapreceptet és neki is kezdhetünk.

Pontosabban mégsem. Olyan kagyló kell, amely friss, héjastul – ha nem tudunk szerezni, halasszuk el az éles tesztet a legközelebbi tengerparti nyaralásig. És olyan apartmant béreljünk, ahol van sütő.

Szóval menjünk le reggel a piacra kagylóért (kisebbekre vadásszunk, nem lesz nehéz ügy). Tartsuk vízben, mossuk át többször, hogy ne legyen olyan sós. Készítsük el a tésztát, és tegyük félre kelni. Aztán, amikor már rajta a paradicsomszósz és megy a sütőbe, szórjuk rá a kagylót héjastul, a hanyagság ebben az esetben kifizetődő. Kifele jövet meg kaphat egy kis oregánót a nyakába. Pizzát eszegetni, kagylókat nyitogatni. Ettől elkészül a laikus szakács is.

Na jó, kipróbálhatjátok teszkós kagylóval is.

 

Makarska, fokhagymás-olívás pizza

Pizza Margarita – pizzaalaprecept

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta