Tejfölben sült újkrumpli

tejfolos_ujkrumpliújkrumpli/vega

Ne csak a köret kitalálásakor gondolj az újkrumplira! Főételnek is nagyszerű, tartalmas, izgalmas fogást készíthetsz belőle. Igazi hétköznapi vacsora, harminc perc alatt elkészül, és csupán tíz perc munka van vele.

 

 

Egyforma, lehetőleg apró újkrumplikat válassz, hogy egyszerre puhuljanak meg!

Hozzávalók 4 főre

80 dkg újkrumpli
0,5 l tejföl
2 gerezd fokhagyma
nagy szemű só
bors
szerecsendió
1 csokor petrezselyem
1 csokor újhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet

A krumplikat tisztítsd meg, a petrezselymet és az újhagymát mosd meg. Ha időt akarsz spórolni, vásárolhatsz előre megtisztított újkrumplit a piacon.
Vágd az újhagymát karikákra, a fokhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig apróra. Szórd a fűszerekkel, olívaolajjal, ecettel együtt a krumplira, és alaposan sózd meg.

A végén keverd hozzá a tejfölt, takard be alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig, majd vedd le a fóliát, és kicsit pirítsd meg a tetejét.
Egy pohár rozéval vagy száraz furminttal tökéletes.

Oszd meg másokkal is!
Mustra