Tedd el a nyarat a hidegebb hónapokra!

ősz/befőzés/dzsem

Ilyenkor, amikor még édes, friss gyümölcsök virítanak a piacon, a legjobb, amit tehetünk, hogy eltesszük őket a hidegebb hónapokra – receptünk a nyár legjavát igyekszik egyetlen különleges dzsembe sűríteni – egy kevés zöld teával megbolondítva.

 

Hívhatnánk multivitamindzsemnek is, de az annyira bután hangzik. Egy biztos, nagyon finom! Csak bátran a különleges hozzávalókkal – ha van kedved, dobhatsz bele pár szem zöld borsot is!

Nektarin-alma-sárgarépa dzsem zöld teával:

• 1 kg nektarin
• 50 dkg alma
• 1 szál sárgarépa
• 2 dl zöld tea
• 1 tasak befőzőcukor (3:1)

 

A gyümölcsöket mosd meg, vágd apró kockákra, a sárgarépát pedig tisztítás után reszeld le. Tedd egy fazékba a befőzőcukorral együtt, öntsd rá a forró zöld teát, és nagylángon forrald fel. Folyamatos kevergetés mellett főzd tovább három percig. Ha hab keletkezne a tetején, azt szedd le, majd a lekvárt szedd üvegekbe.

Fordítsd le egy pillanatra, majd tedd takarók közé kihűlni.

A sárgarépa szinte észrevétlen lesz, de a zöld tea valamilyen egészen különös ízt kölcsönöz a dzsemnek.

 

Ha ez bejött, próbáld ki ezeket is:

A legutóbbi süteményreceptünknél Eszter a divatos-nem divatos kérdést kezdte feszegetni – határozottan kijenethetjük, hogy a cheesecake a divatos kategóriába tartozik, talán egyenesen a divatos kategória megteremtője. | A cheesecake divatos

Folytatjuk a fagyigép nélkül is egyszerűen elkészíthető jeges desszertes sorozatunkat – az olaszok semifreddónak (félig fagyott), a franciák parfait-nak (tökéletes), mi egyszerűen parfénak nevezzük. | Tökéletes, félig fagyott nyári desszert


Oszd meg másokkal is!
Érdekességek