GASZTRO

Szakácskönyvajánló: Édes Élet

2009. december 21., hétfő 13:29

dolcevitaNem ismerős a Vrábel Krisztina név?  És ha azt mondom, hogy Dolce Vita gasztroblog? Na ugye! Karácsonyra jelent meg Krisztina szakácskönyve, Dolce Vita Magyarországon címmel.

cikk-tipus-ajanlo

bort_DVMiért érdemes?

Mert ha különlegesebb hozzávalóval találkozol a receptben, Kriszta tippet ad a vásárláshoz, elkészítéshez.

Mert a könyv egy sikeres blog offline folytatása, és ha elakadsz, bármikor kérhetsz internetes segítséget.

Mert a fotókat a szerző készítette, és az ételek tényleg olyan gyönyörűek lesznek ha te főződ meg őket, mint amikor Kriszta lefotózta.

Mert az olasz konyhát mindenki szereti, de sokan nem mernek túllépni a bolonyai spagetti és a pizza unalmán.

Mert a receptek egyszerűek, a leírások világosak, garantáltan nem készülnek belőle elrontott, kidobott ételek.

Mert a könyv szinte fotóalbum az élet igenléséről.

De talán a legjobb választ a miértre maga Kriszta adta meg, amikor megkérdeztem, hogy ha csak úgy, minden koncepció nélkül adna ki egy könyvet, amiben nem lehetnek receptek, akkor az milyen könyv lenne?

Íme a válasz:
Soha nem szerepelt a könyvírás a terveim között, a Dolce Vita Magyarországon is szinte "magától", a blogból született. Ez a könyv számomra egyszerre fotóalbum, receptkönyv, mindezt kiegészíti néhány történet. Ha mindebből a recepteket elhagyjuk, akkor marad a fotó. Ha lenne lehetőségem, és persze korlátlan időm meg pénzem, akkor azt hiszem, fotós könyvet készítenék a dél-olasz (idealizált) életről. Miért? Mert feltölt a szikrázó nap, az izzó terrakotta, a harsogó, burjánzó örökzöld növényzet, a kristályosan csillogó tenger. Imádom az omladozó, kopott házakat, a macsakakövet és azt a harmóniát, ami mindebből árad. Nem tudok vele betelni. Szívesen megmutatnám egy szép albumban, hogy mindezt én hogyan látom. Pont az ilyen esős, borús napokra lenne jó, mint ez a mai is. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem bírnám ki, hogy ne válogassak a fotók mellé néhány helyi receptet, specialitást.: )

Ettől jobb ajánlót magam se írhattam volna, ott a helye a könyvnek a fa alatt!

 

cikk-tipus-kulsolink

• fozzunkolaszul.blogspot.com
• dvita.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta