GASZTRO

Sültalma-hab

2010. január 8., péntek 09:53

almahabCsak azért mert diétázol, vagy regyszerűen csak odafigyelsz, hogy kímélő, egészséges ételeket egyél, még nem kell lemondanod az édességről teljesen!

cikk-tipus-recept

Annyi a lényeg, hogy liszt ne legyen a desszertedben, és kerüld el a cukrot is. Ez az almahab mindezek mellett aromaterápiás célokat is szolgál, majd meglátod mennyire feldobja a napodat a sültalma mindent betöltő csodálatos illata!

Hozzávalók négy személyre:

4 alma
2 tojás fehérje
1 kk őrölt fahéj
1 ek méz
0,5 citrom reszelt héja
1 ek citromlé

Az almákat mosd meg, és süsd puhára a sütőben. Hűtsd le, és kapard ki a héjából. A magházát dobd ki.

Botmixerrel pépesítsd, majd keverd hozzá a reszelt citromhéjat, mézet, fahéjat, és a citromlét. A tojás fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd keverd el az almával.  Fogyasztásig tedd a hűtőbe, de pár órán belül érdemes elfogyasztani.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta