Sültalma-hab

Zanza!

almahabCsak azért mert diétázol, vagy regyszerűen csak odafigyelsz, hogy kímélő, egészséges ételeket egyél, még nem kell lemondanod az édességről teljesen!

cikk-tipus-recept

Annyi a lényeg, hogy liszt ne legyen a desszertedben, és kerüld el a cukrot is. Ez az almahab mindezek mellett aromaterápiás célokat is szolgál, majd meglátod mennyire feldobja a napodat a sültalma mindent betöltő csodálatos illata!

Hozzávalók négy személyre:

4 alma
2 tojás fehérje
1 kk őrölt fahéj
1 ek méz
0,5 citrom reszelt héja
1 ek citromlé

Az almákat mosd meg, és süsd puhára a sütőben. Hűtsd le, és kapard ki a héjából. A magházát dobd ki.

Botmixerrel pépesítsd, majd keverd hozzá a reszelt citromhéjat, mézet, fahéjat, és a citromlét. A tojás fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd keverd el az almával.  Fogyasztásig tedd a hűtőbe, de pár órán belül érdemes elfogyasztani.

Blogmustra