GASZTRO

Spenótos hét a Gasztróban

2009. május 24., vasárnap 18:38

spenotA spenót az egyik legegészségesebb étel, amit a természet kínál nekünk. Nem véletlen, hogy Popeye is döntötte magába, amikor egy kis pluszenergiára volt szüksége. Erősítsd te is szervezeted, és közben kényeztesd ízlelőbimbóidat! Kezdetnek egy kis spenótbemutató.

A spenót a természetben fellelhető egyik legegészségesebb étel. Vitaminokban és ásványi anyagokban nagyon gazdag, magas folsav- és vastartalma miatt a terhes nők számára is fontos eledel. Fogyasztása jót tesz a csontoknak, az érrendszernek, de még az agyműködést is serkenti. Nincs miért nem szeretni, könnyen és változatosan elkészítheted.

Ma már szinte egész évben kapható, de igazi szezonja március végétől június elejéig tart. Használd ki az alkalmat, mert a friss spenót elveszíti zsengeségét és gyönyörű jádezöld színét a tartósítás, fagyasztás közben! Ez persze nem jelenti azt, hogy nem érdemes pár zacskóval a mélyhűtőbe tenni belőle, hogy a téli hónapokra is gondoskodj szervezetedről.

Vásárláskor élénkzöld színű, ép leveleket válassz. A friss spenót zsenge és lédús, ha fonnyadt vagy kicsit már nyúlik, inkább másik standon vásárolj! Hűtőben 4-5 napig tárolhatod mosás nélkül.

Közvetlenűl felhasználás előtt bő, hideg vízben többször mosd át, nincs annál rosszabb, amikor ropog a homok a fogaid alatt! A vastagabb szárakat és ereket tépd le, csak a zsenge leveleket használd.


Hétfőtől spenótos receptek a Gasztróban!

Fokhagymás-olívás spenót (alaprecept)

Spenótos-fetás táska

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta