GASZTRO

Sok kicsi – gasztrobloggerek az éhező gyerekekért

2009. november 27., péntek 11:35

Az adománygyűjtésnek van megkapó, kreatív és egyáltalán nem tolakodó módja, ezt tizenöt gasztroblogger most meg is mutatja: a végeredmény egy játékos akció, nagy értékű és megismételhetetlen élményt nyújtó nyereményekkel.

cikk-tipus-altalanos

Karácsony tájékán megszaporodnak az adománygyűjtők, hozzánk a héten már két társaság is becsengetett ilyen-olyan célra gyűjtögetve, szégyenlősen vagy rámenősen, de mindenképp egy kicsit tolakodóan. Ezen a téren is van még hova fejlődnünk, de önmagában már az is örvendetes, hogy kezd kialakulni annak a kultúrája, hogy a rászorultakon a saját eszközeinkkel is segítsünk, hogy akarjunk segíteni.

falogoA gasztroblogger társadalom is beállt az adománygyűjtők sorába egy igen jól megszervezett akcióval. Az adománygyűjtésnek ez a módja kedves, kreatív, és úgy gyűjt adományt, hogy közben jutalmaz is. Öröm benne részt venni szervezőként, felajánlóként vagy adományozóként egyaránt – legtöbbször ezek a szerepek párhuzamosan működnek: a szervezők is adakoznak.
 

Miről is van szó?

15 gasztroblogger és 15 szervezet (étterem, főzőiskola, ínyencbolt, stb.) különböző felajánlásokat tesznek, ajándékcsomagokat biztosítanak. A cégek felajánlásai nagy értékűek és minden esetben kapcsolódnak a gasztronómiához, a bloggerek felajánlásai pedig egyedi, meglehetősen ritkán adódó lehetőségek, pénzért nem megvehetőek.

A felajánlásokat november 16-30. között, az akció számára létrehozott blogon – www.sokkicsi.freeblog.hu - publikálják a szervezők, illetve a bloggerek a saját blogjaikon. A 30 programra sorsjegyet lehet venni, mindenki arra (azokra), amelyik leginkább megmozgatja a fantáziáját. A sorsolásra december 18-án kerül sor. A teljes bevétel a Gyermekétkeztetési Alapítvány szálmáján gyűlik, akik majd a bloggerekkel együtt döntik el, hogy pontosan mely rászoruló gyerek(ek) megsegítésére fordítják a befolyt összeget. Az akció menetéről és a részvétel módjáról részletesen itt olvashatsz.

A Dívány Gasztro rovatának két szerzője már publikálta felajánlásait, ezekett itt és itt olvashatjátok. Kellemes adakozást!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta