Retek- és retekcsíra-saláta kiflikrutonnal

Zanza!

retekcsirakrutonsaláta/vega/kruton
Friss, ropogós saláta kecskesajtos pirított kifliszeletekkel megbolondítva. Kell ennél több egy finom és egészséges ebédhez? Esetleg egy jó kis olívás, citromos, fokhagymás öntet és egy kis retekcsíra a tetejére, de tényleg semmi más.

A retekcsíra nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Mit kell tudni róla, miért érdemes fogyasztani? Mindezt megtudod itt, ajánljuk figyelmedbe. Mi pedig a Gasztróban továbbra is arra koncentrálunk, hogyan a legfinomabb. Például így:

 

Recept (2 nagy- vagy 4 kisadag salátához)

• 60 g vegyessaláta-levél
• 4 nagyobb retek
• 20 g retekcsíra

Az öntethez

• 1 citrom frissen facsart leve
• 3 ek olívaolaj
• ½ tk só
• 2 gerezd fokhagyma
• frissen őrölt bors

A krutonhoz

• 2 magos kifli
• 5 dkg lágy kecskesajt

 

A retkeket tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre. A salátákat keverd el a retekcsírával és a retekszeletekkel.

A kifliket vágd 2 cm vastag karikákra, és kend meg kecskesajttal. Fejenként 3-4 szelettel számolj. A sütőt állítsd grillfokozatra, melegítsd elő és tedd bele a kecskesajtos kifliszeleteket. 3–5 percig süsd, amíg a sajt megolvad, és a kifli egy kis színt kap. Vedd ki a krutonokat a sütőből, és tálalásig tedd félre.

Az öntethez a fokhagymát a sóval törd össze mozsárban. Keverd hozzá a citrom levét és az olívaolajat, adj hozzá frissen őrölt borsot ízlés szerint. Az öntetet keverd a salátához, a tetejére szórj egy kis retekcsírát és néhány szelet retket. A langyos krutonokkal fogyasszátok.

…és egy további retekcsírás recept:

Retekcsíra-saláta

Blogmustra