Quesadilla kétféle töltelékkel

Zanza!

quesadillaspenót/kecskesajt/sült hagyma/paradicsom
Két puha tortilla között rengeteg nyúlós, olvadt sajt, a kedvenc zöldségeid és pikáns salsa. Érthető, hogy a quesadilla miért vált a mexikói konyha egyik legelterjedtebb ételévé. Rövid idő alatt izgalmas vacsorát készíthetsz. Olé!


 

Recept 2 személyre vacsorára vagy 4 személyre előételnek

• 4 puha tortilla
• olaj

• tejföl

A paradicsomos töltelékhez

• 1 közepes paradicsom
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 ek vaj
• 10 dkg gouda (vagy egyéb zsíros) sajt
• őrölt bors

A spenótos töltelékhez

• 30 dkg friss spenót
• 2 gerezd fokhagyma
• 15 dkg lágy kecskesajt
• só
• őrölt bors

 

A paradicsomot vágd ketté, a magokat és a levét nyomd ki, és a húsát vágd apró kockákra. A hagymát alacsony láng felett a vajon karamellizáld egészen addig, amíg teljesen megpuhul, és sötétbarna lesz. Vigyázz, hogy ne piruljon meg! A sajtot reszeld le.

Az egyik tortillát a külső oldalán vékonyan kend meg olajjal, a belső oldalára szórd a reszelt sajt felét, erre tedd a felkockázott paradicsomot, rá a hagymát, és ismét a reszelt sajtot. A tetejére tedd a másik tortillát, nyomkodd össze a két lapot, és kend meg a tetejét olajjal.

A spenótot forrázd le, alaposan nyomkodd ki és dobd az olajon megfuttatott fokhagymára, sózd, borsozd. Innentől ugyanúgy folytasd, ahogy a paradicsomos tortillával: az olajozott tortillára kerül egy nagy adag kecskesajt, spenót, kecskesajt és végül a tortilla.

A megtöltött, beolajozott tortillákat tedd sütőlapra és 180 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg a teteje egy kicsit megbarnul, és a sajt megolvad. Forrón lehet tálalni tejföl és salsa kíséretében. Ha csak egyet készítesz, serpenyőben is átsütheted, de ne felejtsd el félidőben megfordítani!

Blogmustra