Holnap padlizsánt a steak mellé!

Zanza!

grillezett_padlizsan

vega/grill/padlizsán

Grillezni általában a pasik szoktak, de ez a padlizsántéma valahogy nem fekszik nekik. Ne is add ki a kezedből, készítsék el a parazsat, bízzák rád a zöldségeket, utána fitogtathatják tudományukat.

 

 

A padlizsánban az a csodálatos, hogy szinte bármilyen fűszerrel fel lehet dobni. Nem véletlenül szeretik annyira a vegetáriánusok! Sütheted sütőben is, de a legjobb akkor lesz, ha faszénen sül, mert kap egy kellemes, füstös ízt.

Lehet köret is egy méretesebb steak mellé, de magában is megállja a helyét egy kis rozskenyérrel.

Mielőtt a rácsra tennéd a padlizsánokat, vágd hosszában félbe, majd óvatosan, hogy a héja sértetlen maradjon, metszd be a húsát hosszában és keresztben is. Kicsit nyisd szét a kapott vágások mentén, és kend bele a pácot. A tetejére csorgass kicsit több olívaolajat, így garantáltan nem szárad ki, és fantasztikusan krémesre sül.

Sütés közben ne legyen nagyon közel a parázshoz, mert akkor hamar megég az alja, de a teteje nyers marad. Néha pár percre meg is fordíthatod.

Hozzávalók a zöldfűszeres páchoz

olívaolaj
nagy szemű só
bors
friss kakukkfű és rozmaring
2 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a mézes páchoz

1 rész olívaolaj
1 rész méz
só, bors
1 nagy csokor petrezselyem

Hozzávalók a mustáros páchoz

1 rész olívaolaj
1 rész tejszín
0,5 rész dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma

Blogmustra