Narancsos salátaöntet

tokmagolajos_salataEz az öntet mindent visz! Szinte bármilyen salátára öntve nagyon finom, csak arra kell figyelni, hogy annyira intenzív az íze, hogy mindenen felülkerekedjen.

cikk-tipus-recept

Könnyű azt mondani, hogy egy salátát bárki bármikor képes összedobni! Nem mindegy hogy milyen az a saláta és ilyenkor jön a képbe az öntet, ezen áll vagy bukik ugyanis szinte 100%-ban a salátád sikere. Ezt nyugostan veetheted bármikor, a siker garantált: én magyar camembert sajthoz is használtam már, aminek még otthoni érlelés után is gyengécske az íze. Percek alatt eltűnt a tányérról!
 

Hozzávalók:

2 narancs leve
1 narancs héja
3 ek extraszűz olívaolaj
1 ek tökmagolaj
1 gerezd fokhagyma
nagy szemű tengeri só
 

A narancsot mosd meg,  és reszeld le a héját, majd áztasd a kinyomott, leszűrt narancslébe pár órára. Szűrd le és a héjat szárítgasd meg egy száraz serpenyőben alacsony lángon, de vigyázz közben nehogy megégjen!

Vedd ki a serpenyőből és öntsd bele a narancslét. Ne forrjon, csak gőzölögjön! Hagyd, amíg a felére párolog a mennyisége. Végül keverd össze az olajakat a narancslével, az összezúzott fokhagymával és a sóval.  Csak tálalás előtt tedd bele a narancshéjat, és öntsd a salátára.

 

cikk-tipus-linkek

• Kajszibarackos üvegtészta-saláta 
Ázsiai tésztasaláta

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek