Mézes-rozmaringos báránycomb

baranycomb

menü/bárány/mediterrán

A báránycomb porhanyós húsát pácolás közben átjárják a fűszerek, így mire a tányérra kerül, egészen fenséges aromát kap. Ezen még lódít egyet a mézes-sörös locsolgatás, amely sütés közben teljesen új dimenziókba repíti az amúgy is mennyei húsfalatokat.

 

 

Hozzávalók 4 személyre

1 kg báránycombfilé
1 gerezd fokhagyma
5 rozmaringágacska
tengeri só
frissen őrölt bors
3+1 ek olívaolaj
1 dl sör
1 ek méz

A bárányfilét tisztísd meg a rajta maradt felesleges zsírtól, mosd meg és töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Kőmozsárban törd össze a fokhagymát 1 púpos tk sóval és a rozmaringágakkal. Adj hozzá 3 ek olívaolajat és keverd össze. Ezzel a páccal kend be a hús mindkét oldalát, tedd fagyasztózacskóba, és pihentesd a hűtőben 12 órát.

A hűtőből kivéve a rozmaringágakat dobd ki, a húst tekerd fel és kötözd össze. Szórj rá még egy kevés tengeri sót és frissen őrölt borsot. Forró serpenyőben 1 ek olívaolajon pirítsd meg a göngyöleg minden oldalát, majd tedd tűzálló tálba, és told 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd letakarva 30 percig, aztán vedd le a fóliát, locsold meg a húst a mézzel elkevert sör felével, majd ezt ismételd meg 5-7 perc múlva, amíg a hús szép piros színt kap (kb. 15-20 perc).

Vedd ki a sütőből, és szeletelés előtt pihentesd 15 percig. Ha a sütési időt csökkented 7-8 perccel, a hús közepe szép rózsaszínű marad.

Oszd meg másokkal is!
Mustra