GASZTRO

Mézes csirke spárgával és eperrel

2009. május 7., csütörtök 11:51

spárgás/szárnyas/ínyenc
Ínyenceknek igazi afrodiziákum, szerelmi élénkítő az egzotikus mézes csirke…
Egy bevállalós konyakos recept kedvelt szerzőnktől.

Hozzávalók (2 személyre)

mezescsirkespargaval• 1 csirkemell filézve
• 25 dkg eper
• 1 csokor spárga (1/2 kg)
• 2 ek olaj
• ½ l víz+1 tk só+1 tk cukor+1 tk friss citromlé a spárga előfőzéséhez
• 4 ek méz
• 4 ek konyak
• 1 tk étkezési keményítő
• só
• frissen őrölt bors

A csirkemellet mosd meg, vágd medálokra, sózd, borsozd. Az olajat egy serpenyőben hevítsd fel, a csirkemedálokat mindkét oldalukon hirtelen pirítsd meg, majd a lángot vedd vissza közepesre. Locsold meg a csirkét 2 ek mézzel, önts alá 2 ek vizet, és fedő párold puhára. Szedd kis a húst, és tartsd melegen.

A spárgát a sós, cukros, citromos vízben főzd majdnem készre, kb. 5 perc alatt. Zuttyantsd jeges fürdőbe, hogy ne főjön tovább.

A serpenyőbe önts 3 ek konyakot, és a leragadt sült darabkákat kapard fel. Hagyd, hogy a konyak kb. felére főjön, add hozzá a maradék 2 ek mézet és 2 szem epret. 2 percig rotyogtatsd, amíg az eprek szinte teljesen szétfőnek. Keverj el 1 ek konyakot az étkezési keményítővel, és add a mártáshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd hozzá az előfőzött és 3-4 cm-esre darabolt spárgát és a negyedelt epret. Forgasd össze és tálald a húsra kanalazva.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta