Mézes csirke spárgával és eperrel

Zanza!

spárgás/szárnyas/ínyenc
Ínyenceknek igazi afrodiziákum, szerelmi élénkítő az egzotikus mézes csirke…
Egy bevállalós konyakos recept kedvelt szerzőnktől.

Hozzávalók (2 személyre)

mezescsirkespargaval• 1 csirkemell filézve
• 25 dkg eper
• 1 csokor spárga (1/2 kg)
• 2 ek olaj
• ½ l víz+1 tk só+1 tk cukor+1 tk friss citromlé a spárga előfőzéséhez
• 4 ek méz
• 4 ek konyak
• 1 tk étkezési keményítő
• só
• frissen őrölt bors

A csirkemellet mosd meg, vágd medálokra, sózd, borsozd. Az olajat egy serpenyőben hevítsd fel, a csirkemedálokat mindkét oldalukon hirtelen pirítsd meg, majd a lángot vedd vissza közepesre. Locsold meg a csirkét 2 ek mézzel, önts alá 2 ek vizet, és fedő párold puhára. Szedd kis a húst, és tartsd melegen.

A spárgát a sós, cukros, citromos vízben főzd majdnem készre, kb. 5 perc alatt. Zuttyantsd jeges fürdőbe, hogy ne főjön tovább.

A serpenyőbe önts 3 ek konyakot, és a leragadt sült darabkákat kapard fel. Hagyd, hogy a konyak kb. felére főjön, add hozzá a maradék 2 ek mézet és 2 szem epret. 2 percig rotyogtatsd, amíg az eprek szinte teljesen szétfőnek. Keverj el 1 ek konyakot az étkezési keményítővel, és add a mártáshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd hozzá az előfőzött és 3-4 cm-esre darabolt spárgát és a negyedelt epret. Forgasd össze és tálald a húsra kanalazva.

 

Blogmustra