GASZTRO

Mézes camembert karamellizált diós bundában

2009. június 11., csütörtök 10:27

camambert_diban panírozott/vega Tizenöt éve mindenki imádta a rántott camembert sajtot. Aztán amilyen divatos volt, annyira el is tűnt, de mondhatnánk azt is, hogy a megfelelő helyre került az étlapon. Egész egyszerűen unalmas lett, főleg mint egyetlen alternatívája a húsmentes ebédnek. Próbáld ki ezt a receptet, és meglátod, mégis van még ínyenc lehetőség ebben az egyszerű ételben!  

 

Hozzávalók 4 sajt bundázásához:

20 dkg dió
3 ek cukor
8 szem aszalt füge
4 ek zabpehely
3 tojás
csipet só
olaj

A diót válogasd át, ne maradjon benne héj. Egy serpenyőben olvaszd meg a cukrot pár csepp olajon, majd forgasd bele a diót. Szilikon sütőlapon hagyd teljesen kihűlni.

Késes robotgéppel aprítsd össze a fügét, a zabpelyhet és a karamellizált diót.

A sajtot öblítsd le vízzel, így a liszt el is maradhat. Mártsd a felvert tojásba, majd a diós keverékbe. A tojást és a diós keveréket ismételd meg. Közepesen forró olajban süsd szép pirosra.

Tálalásnál csorgass a sajtra egy kanál hársmézet!

Köretnek egy jó kis saláta is megteszi, a rizibizit felejtsd el!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta