Zanza!

barany_3Nem mindig kell különleges alkalom ahhoz, hogy ünnepet teremts otthon. Lepd meg családodat vagy barátaidat egy nem mindennapi vacsorával. Kényeztető menüsorunk elkészítésével nem lesz nehéz dolgod, vendégeid mégis azt gondolják majd, hogy egy híres séf tevékenykedett a konyhádban.

 

A bárány méltatlanul keveset szerepel tányérunkon, pedig nagyon ízletes, porhanyós húsa van, és a hozzá kapcsolódó tévhitek inkább alaptalanok. Ha megbízható hentesnél vásárolsz, nem lesz faggyúíze a húsnak, sokkal inkább egy különleges kulináris élménnyel gazdagodsz majd. Íme a vacsoramenü:

Mézes-rozmaringos báránycomb

Mediterrán krumplisaláta

Mustáros sárgarépasaláta

Ricottatorta

Az előkészületeket a vacsora előtti napon kezdd meg, a húsnak ugyanis időre van szüksége a pácolódáshoz. A salátákat is előkészítheted, így a vacsora napján csak meg kell sütni a báránycombot, és összeállítani a salátákat. A ricottatorta gyorsmenet, ezt ráérsz a vacsora előtt 2,5 órával összedobni – ne ijedj meg, a 2,5 órából csak 20 percet kell vele foglalkoznod.

Blogmustra