Lazacszelet spenóttal és kecskesajttal töltve

Zanza!

spenotoslazac

spenót/hal

Fejedelmi társakat kap ebben a receptben a spenót. Lazac, kecskesajt és mandulás morzsa gondoskodik a kényeztetésről. Kevésbé flancos napokon csikemellből is készítheted.



Recept 4 személyre

• 80 dkg lazacfilé (8 szelet)
• 15 dkg spenót
• 10 dkg lágy kecskesajt
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek olívaolaj
• ½ tk őrölt szerecsendió
• só
• frissen őrölt bors
• 3 dkg vaj
• 3 dkg zsemlemorzsa
• 3 dkg finomra darált mandula


A spenótot az alaprecept szerint készítsd el. Tedd egy közepes méretű keverőtálba, keverd ösze a kecskesajttal, ha szükséges, sózd, borsozd és szórd meg még egy kevés szerecsendióval.
A lazacot szeleteld fel, a szeleteket sózd, borsozd. Hosszában, 1,5 cm mélyen majdnem a szelet teljes hosszában vágd be mindegyiket, hogy kis zsebeket kapj. Ebbe tölts szeletenként kb. 1 ek tölteléket, és tedd őket kiolajozott hőálló tálba.
A vajat serpenyőben olvaszd fel, add hozzá a morzsát, és egy kicsit pirítsd meg.
Ha aranybarna színe van, keverd hozzá a dartált mandulát. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha már langyos, nyomkodd kis púpokban a töltött halszeletek tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt süsd készre.

Változat: csirkemellel is elkészítheted. Ehhez a mell felső (nagyobb) részét használd, ebbe vágd a kis zsebeket. Kb. fél óra alatt puhára sül.

 

Spenótos linkek:

Spenótos hét a Gasztróban

Fokhagymás-olívás spenót (alaprecept)

Spenótos-fetás táska

Cannelloni spenótos ricottával

Blogmustra