GASZTRO

Kukoricapehelybe panírozott csirkecomb

2009. június 12., péntek 07:59

cornflakes_panir panírozott/hús Receptünkkel biztosra mehetsz: a csirkecombokat kukoricapehelybe paníroztuk, és az egészet sütőben sütöttük meg. Nem tocsog az olajtól, viszont istenien ropog, és biztosan nagy érdeklődést kelt megjenlenésével. Nem csak a gyerekeknek fog tetszeni.  

 

 

Bazsalikomos krumplipürével és balzsamecetes paradicsomsalátával kiegészítve készen is van az extrásított vasárnapi ebéd.

Hozzávalók 4 személyre

8 rántani való (kisebb) csirkecomb
1 tányér cukrozatlan kukoricapehely
2 tojás
liszt
2 ek olaj

frissen őrölt bors


A csirkecombokat mosd meg és töröld szárazra. Sózd, borsozd. A szokásos módon kezdd el a panírozást: először lisztbe, utána tojásba mártsd a combokat, végül pedig a kukoricapehelybe – ezt alaposan nyomkodd rá. Fontos, hogy a kezed teljesen száraz legyen, amikor a pelyheket rányomkodod a húsra, különben inkább a kezedre fognak ragadni.

Ha minden combot bepaníroztál, tedd őket egy közepes tepsibe, amely aljára 2 ek olajat öntesz. Told az egészet 180 fokra előmelegített sültőbe, és 35 perc alatt süsd készre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta