Kukoricapehelybe panírozott csirkecomb

Zanza!

cornflakes_panir

panírozott/hús

Receptünkkel biztosra mehetsz: a csirkecombokat kukoricapehelybe paníroztuk, és az egészet sütőben sütöttük meg. Nem tocsog az olajtól, viszont istenien ropog, és biztosan nagy érdeklődést kelt megjenlenésével. Nem csak a gyerekeknek fog tetszeni.

 

 

 

Bazsalikomos krumplipürével és balzsamecetes paradicsomsalátával kiegészítve készen is van az extrásított vasárnapi ebéd.

Hozzávalók 4 személyre

8 rántani való (kisebb) csirkecomb
1 tányér cukrozatlan kukoricapehely
2 tojás
liszt
2 ek olaj

frissen őrölt bors


A csirkecombokat mosd meg és töröld szárazra. Sózd, borsozd. A szokásos módon kezdd el a panírozást: először lisztbe, utána tojásba mártsd a combokat, végül pedig a kukoricapehelybe – ezt alaposan nyomkodd rá. Fontos, hogy a kezed teljesen száraz legyen, amikor a pelyheket rányomkodod a húsra, különben inkább a kezedre fognak ragadni.

Ha minden combot bepaníroztál, tedd őket egy közepes tepsibe, amely aljára 2 ek olajat öntesz. Told az egészet 180 fokra előmelegített sültőbe, és 35 perc alatt süsd készre.

Blogmustra