Karalábé-krémleves szalonnával

karalabe_kremleves

zöldség/krémleves

A szalonnás héten ez a leves lesz a kakukktojás. Szalonna ugyan van benne, mégis igazán könnyű, nyári fogás. És ami igazán jó benne, hogy a férfiak is elkezdik szeretni a zöldségkrémleveseket.

 

Egy jó zöldsaláta, egy hideg fröccs, utána a nem túl forró leves… Kell ennél több?

Hozzávalók 4 tányérhoz:

1 zsenge karalábé

15 dkg húsos szalonna

1 kis fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek vaj

1 dl tejszín

só, bors

szerecsendió

4 szelet pirított rozskenyér

A szalonnát vágd vékony csíkokra, és a vajon süsd szép pirosra. Szedd ki egy tányérra, de a kisült zsírt hagyd bent a fazékban.

A  karalábét és a hagymát kockázd fel, nem kell túl apróra, a végén úgyis össze kell turmixolni.
A fokhagymát elég csak félbe vágni, így kevésbé lesz tolakodó az íze.

Dobd a zöldségeket a zsírra, és pár perc alatt párold puhára.

Öntsd fel másfél liternyi forró vízzel, ízesítsd a fűszerekkel, majd óvatosan pépesítsd botmixerrel.

Szűrd le, így biztosan nagyon krémes lesz! Keverd a forró leveshez a tejszínt – újrafőzni már nem szükséges.

Tálalásnál szórd meg az összetépkedett kenyérrel és a szalonnával.

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra