GASZTRO

Karalábé-krémleves szalonnával

2009. június 21., vasárnap 06:26

karalabe_kremleves zöldség/krémleves A szalonnás héten ez a leves lesz a kakukktojás. Szalonna ugyan van benne, mégis igazán könnyű, nyári fogás. És ami igazán jó benne, hogy a férfiak is elkezdik szeretni a zöldségkrémleveseket.

 

Egy jó zöldsaláta, egy hideg fröccs, utána a nem túl forró leves… Kell ennél több?

Hozzávalók 4 tányérhoz:

1 zsenge karalábé

15 dkg húsos szalonna

1 kis fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek vaj

1 dl tejszín

só, bors

szerecsendió

4 szelet pirított rozskenyér

A szalonnát vágd vékony csíkokra, és a vajon süsd szép pirosra. Szedd ki egy tányérra, de a kisült zsírt hagyd bent a fazékban.

A  karalábét és a hagymát kockázd fel, nem kell túl apróra, a végén úgyis össze kell turmixolni.
A fokhagymát elég csak félbe vágni, így kevésbé lesz tolakodó az íze.

Dobd a zöldségeket a zsírra, és pár perc alatt párold puhára.

Öntsd fel másfél liternyi forró vízzel, ízesítsd a fűszerekkel, majd óvatosan pépesítsd botmixerrel.

Szűrd le, így biztosan nagyon krémes lesz! Keverd a forró leveshez a tejszínt – újrafőzni már nem szükséges.

Tálalásnál szórd meg az összetépkedett kenyérrel és a szalonnával.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta