GASZTRO

Gyereknap a piacon: élmény rossz evőknek

2010. június 24., csütörtök 10:54

piacgyerek_m Szokásos pénteki piacmustránkon többek között a Hunyadi térre látogatunk. Sok budapestinek nem kell bemutatni ezt a pici, mégis lassan kultikusnak nevezhető piacot, ami pár civil aktivistának köszönheti, hogy 2010-ben is vásárolhatunk rajta.

Saját tapasztalatból mondom, hogy válogatós gyereknek a legjobb terápia a közös főzés, ami a piacon kezdődik. Ha segíthet a vásárlásban, a zöldségek-gyümölcsök válogatásában, szívesebben kezdi el pucolni, majd „főzni” is, a vége pedig az lesz, hogy megeszi.

GyereknapSzorolap

Megeszi azokat az eddig ellenségként kezelt zöldféléket is, amikre rá se nézett. Különben is, a hétvégi piacozás igazi családi csapatépítő program.

Most szombaton a gyerekeket szeretnék megnyerni a piacozás örömének:
A piac izgalmas hely, gyerekeknek is!


Gyereknapot rendez a VI. kerületi Hunyadi téri szabadtéri piac és a tér megmaradásáért, fejlődéséért 3 éve küzdő Kincsünk a Piac - Hunyadi tér lakossági csoport. A piac témához kapcsolódó könyvbemutatóval (Terka a piacon), társasjátékokkal, a Bilimbó Háza csoport kézműves foglalkozással, bábműsorral várja a kicsiket és nagyobbakat. Jön bohóc, és lesz kispiac, ahol a gyerekek kipróbálhatják, milyen kofának lenni, és vásárolhatnak is. A rendezvény célja, hogy a gyerekek is megismerjék és értékeljék a piac csodáit, megszeressék a légkörét. A játék közben megéhezőket gyümölcs- és zöldségkóstolóval, lekvároskenyérrel tartják jól a rendezők.

A Kincsünk a Piac - Hunyadi tér az őstermelők munkáját, a piacot mint a környezettudatos élelmiszerbeszerzési forrást népszerűsiti. Fontosnak tartja a helyi közügyekben való részvételt, a polgári aktivitást.

Gyereknap: 9:30-12:00, június 26. szombat
Helyszín: VI. kerületi Hunyadi tér parkos része

A program, amelyen a részvétel ingyenes, a Norvég Civil Alap támogatásával jött létre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta